Moon Child
Domaćin
- Poruka
- 4.212
uhhhh.....ta nece dugo.....Tinar:Jedna devojka iz razreda ne jede meso josh od rodjenja. Ali sada ide najgori trip, ona uopshte ne jede povrce!!! Zivi na slatkisima i chipsevima i tim sr*njima. Koji horor!!!!![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
uhhhh.....ta nece dugo.....Tinar:Jedna devojka iz razreda ne jede meso josh od rodjenja. Ali sada ide najgori trip, ona uopshte ne jede povrce!!! Zivi na slatkisima i chipsevima i tim sr*njima. Koji horor!!!!![]()

Joj, pa to nema vezeLPhoklica:znate ljudi nije zdravo biti vegetarijanac
bogatasica linda makartni je ceo zivot bila
vegetarijanac i na kraju je umrla od raka :?
NAPRED MESOZDERI!
![]()
m daj bre jesi ti citala ono sto je Swan pisala, sve sto ima u mesu moze se naci i u biljkama ... samo sto kad jedes biljke, imas cak raznovrsniju ishranu, sto je pak i bolje ((;LPhoklica:pa meso sadrzi mnoge materije koje se u biljkama sigurno ne mogu naci, za coveka je vazno da ima raznoliku ishranu
alo ljudi pa mi smo svastojedi!
a sto se tice mekartnijeve, ranije su govorili da vegetarijanstvo sprecava rak, ona je drugacije dokazala **(kad je umrla :? )
tu mi je nesto sumljivo... :?
Master_Chief:Pa zivotinje se izmedju sebe ubijaju i jedu zbog hrane,i mi ljudi smo na neki nacin zivotinje,a i brate ta prokleta pilad se proizvode da bi se jela,da se ne proizovede i da su ugrozena vrsta sigurno ne bih ni ja jeo...ne treba ici iz krajnosti u krajnost,mislim da dosta vegetarijanaca preteruje,ipak su ljudi jeli meso desetine hiljada godina i sad neko dodje i kaze necu da ubijem da bih jeo nego cu da zivim na zelenisu...New Rose:Zasto mislis da ti imas vise prava na zivot od pileta?Cheaf:Pa ovako,Bog je odredio da ljudi jedu meso a i nase telo mora da ima neophodne materije iz mesa.Tako da ne bih se odrekao jednog lepog na rostilju pecenog pileceg bataka samo zato sto mi je zao pileta koje jedem.
Ja se ne bih odrekla tvoj bataka na rostilju samo zato sto mi te je zao.
Mislim da je to bezveze, bez obzira na inteligenciju ( tipa: sto ih ne jesti kad su glupe zivotinje ) onda bismo trebali jesti i glupe ljude. Zasto razlikovati?
Uostalom svi ti proteini se mogu naci i u raznim namirnicama biljnog porekla.
A inace, licemerje je biti vegetarijanac sa koznim cipelama!!!

mortishaaa:m daj bre jesi ti citala ono sto je Swan pisala, sve sto ima u mesu moze se naci i u biljkama ... samo sto kad jedes biljke, imas cak raznovrsniju ishranu, sto je pak i bolje ((;LPhoklica:pa meso sadrzi mnoge materije koje se u biljkama sigurno ne mogu naci, za coveka je vazno da ima raznoliku ishranu
alo ljudi pa mi smo svastojedi!
a sto se tice mekartnijeve, ranije su govorili da vegetarijanstvo sprecava rak, ona je drugacije dokazala **(kad je umrla :? )
tu mi je nesto sumljivo... :?
~ ~ ~ ~ ~
Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
Heheh, lepo receno.LPhoklica:da... ko cuje zivotinje kada placu kada ih covek kolje i.... kada se u prirodi medjusobno izjedaju :?
PS ako si i na mene mislila za ono pljuvanje po vegetarijancima, ni jednu losu stvar nisam rekla o njima...
PPS. zasto se zivotinje u prirodi ne suzdrzavaju od mesa?
nisam mislila na tebe vec uopsteno.LPhoklica:da... ko cuje zivotinje kada placu kada ih covek kolje i.... kada se u prirodi medjusobno izjedaju :?
PS ako si i na mene mislila za ono pljuvanje po vegetarijancima, ni jednu losu stvar nisam rekla o njima...
PPS. zasto se zivotinje u prirodi ne suzdrzavaju od mesa?
svakako da nije ispravine ... (((; ali ti danas to ne mozes objasniti jednom coveku ... danas, u svetu industijalizacije, tehnologije ... u svetu gde coveka nije vise briga za drugog coveka (skoro p i za svoje bliznje ...), a kamoli za neku tamo zivotinju koja po njima eto igrom slucaja izvor hrane, oni su navikli na to i nece da menjaju (navika je gadan porok!) ... oni ce uvek reci (kao sto se i da primetiti u odgovorima na temi...) p ubijali smo ih tolike godine da bi ih jeli, zar je bitno sad da prestanemo? njih nij briga sto su zivotinje zive, stoo imaju osecanja ... kad neko kaze 'nemojmo ubijati/jesti zivotinje, one su zive!' dodju drugi i kazu 'p i biljke du zive, zasto njih jesti?' svaka jedinka se razlikuje od druge po nekoj 'osobini' ... tako uzmimo da poredimo biljku, zivotinju, coveka i kompijuter ... covek je na najvecem stupnju razvica ... ima najvise 'osobina' ... dakle biljka je ziva, ali ona nema osecanja, a takodje ni inteligenciju ... zivotinje su zive, a i poseduju osecanja (zato su bliska coveku), ali nisu inteligentne (mada pojedine i jesu, ali ne pricam o tome...) ... covek - je ziv, poseduje osecanja, inteligenciju, kao i (sto ga upravo i razlikuje od svih jedinki) 'sposobnost' da postavlja fundamentalna pitanja (tipa zasto je rodjen? ili napr. ovo sto mi raspravljamo zasto jesti zivotinje? zivotinja to nikad nece upitati, ali ce osecati bol ako je ubijaju...) ... dok kompijuteri nisu zivi, ne poseduju osecanja, jedino imaju inteligenciju ... (ovo sam sve vec jednom slicno pricala...) ... e sad zasto sam ja sad sve ovo pricala ... LoL (vi kazete: to se i mi svi pitamo!! LoL) znaci covek u danasnjem vremenu pocinje da gubi osecanja (kao 'sazaljenje', ali ne u ruznom smislu...), prestaje da se pita zasto? nema vremena za tako nesto, ljude vise nij briga ni za sta, oni se pretvaraju u masine koje su zive ... a to svakako nije lepa buducnost, ni za koga ... kao sto kaze prvih par recenica mog posta! e sad ... kakve sve ovo veze ima sa tvojim pitanjem LoL ja ne znam odgovor, jer ni ja ne razumem ... ali znam sta se desava sa ovim svetom i na taj nacin objasnjavam covekovo ponasanje (ili bar pokusavam da shvatim ((;)New Rose:Pa dajte, to je samo jedna plemenita promena!
ZASTO JE ISPRAVNIJE POJESTI ZIVOTINJU NEGO POJESTI COVEKA? ( KADA CE MI NEKO ODGOVORITI NA PITANJE??? )
Mala, mogla si da budes malo recitija LoLSwan:-LPhoklica:
ne se.ri![]()
svakako da jesam ((; ... p da ... ali zar i ribe nisu zivotinje? RoLL tu mi uopste niste jasni ... mozde ste to vec pre razjasnili, ali ja sam zaboravila OoPsSwan:-Tisha:
jaoooopa neko je citao one moje kilometarske postove,diiiiivno
![]()
da bas kao sto kazes-sve sto ima u mesu moze se naci u biljkama,a tu je i lakse resenje:riba![]()
kao prvo ... kao sto sam vec rekla ja nisam vegeterijanac (; tako da nemam razloga da se tesim ...(; ja samo kazem ono sto znam ... (btw da ne shvatis pogresno ja ovo sve pricam totalno prijateljski sa (: izrazom na licu (;) ... ti sama kazes da je to tvoje misljenje, da znaci ne znas nista o stetnosti kako biljaka tako i zivotinja ... e p ja idem u medicinsku (mada i ne ucimo puno o tome LoL) i znam ddovoljno da bih mogla da zakljucim ono sto sam rekla ... tako da ... (;LPhoklica:da budem iskrena uopste ne verujem u to, to je neka vresta utehe za one koji jedu samo biljke![]()
eto to je neko moje misljenje mada nenam nista protiv drugih...
sa ovim se totaaaaaaaaaalno ne slazem ... tacno se secam da smo iz biosta u OS crtali onaj krug ishrane i coveka izmedjuostalog, znaci da i covek ucestvuje u lancu ishrane .. ali to svakako ne znaci da on Mora ucestvovati u njemu! a ovaj drugi deo recenice SHOCK Mala, znas li sta si upravo rekla?! ajmo svi da se pobijemo i ostavimo zivotinje da zive SHOCK pazi ovako ... sve je na svetu povezano ... nista na planeti ne moze bez onog drugog, zato svi i postojimo ... da nije postojala potreba za razumnim bicem na zemlji, da li bi on bio stvoren (mada bi on istu trebao da cuva, a ne unistava! no, vremena se menjaju... sve je nepredvidivo ...) ... dakle covek je potreban planeti (na neki cudan nacin...) .. blah ...Swan:Ljudi nemaju potrebe to da rade(tj ne ucestvuju u prirodnom lancu ishrane),jer je planeta savrseno funkcionisala i bez coveka.
danas ne postoi prirodno ... p je mozda (?!?) bezvredno raspravljati o svemu ovde .. ali kao sto vec rekoh tehnologija, industrijalizacija ... da se ne ponavljam ... unistavamo ono od cega zivimo? koliko cemo jos opstati ...Swan:New rose je rekla-da li iko od nas ima predstavu kako oni gaje te pilice?Hrane ih nekim muckalicama za brze tovljenje u fabrikama....sta je tu PRIRODNO???
doduse,sada se i povrce isto djubri svakavim hemikalijama,pa i to ne moze biti potpuno zdravo...
navedi mi u danasnjem vremenu jednu takvu stvar?Swan:Zdravo je sve shto nije hemijski pravljeno
ja ne znam!....ali je divno,predivno!!!mortishaaa:zao mi je MaRe sto cu te razocarati, ali ja svakako da moram nesto da dodam ...
prvo nesto da citiram, sto ne znam bas koliko je usko povezano sa ovom celom pricom, ali se moze primeniti i na nju: "Sta je covek bez zivotinja? Ako sve zivotinje odu, covek ce umreti od velike usamljenosti duha. Sto god se desilo zivotinjama ubrzo ce se dogoditi i coveku. Sve stvari su povezane. Morate nauciti svoju decu da je tlo pod njihovim stopama pepeo njihovih dedova. Da bi oni postovali zemlju, recite vasoj deci da je zemlja s nama u srodstvu. Ucite vasu decu, kao sto cinimo mi s nasom, da je zemlja nasa majka. Sto god snadje zemlju snacice i sinove zemlje. Ako covek pljune na tlo, pljuje na sebe samoga. To mi znamo: zemlja ne pripada coveki; covek pripada zemlji."
(iz pisma poglavice Indijanaca americkom predsedniku, 1854.)
mnogi verovatno znaju odakle sam ovo citirala ... no nije ni bitno ...
Milica:Mala, mogla si da budes malo recitija LoL
ops:
ops:
ops: pa znam
ops:
ops:
ops: ma pravi vegani ne jedu ribe naravno,ali ne mozes se odmah totalno odreknuti mesa...mora da ide postupno,a pricali smo o tome jos na pocetku cini mi se....Milica:svakako da jesam ((; ... p da ... ali zar i ribe nisu zivotinje? RoLL tu mi uopste niste jasni ... mozde ste to vec pre razjasnili, ali ja sam zaboravila OoPs
The Smiths :wink: bas tad sam ih slusala....Milica:@ Swan - bas je dobra pesma ... cija je?
u pravu si,ali nisam mislila bukvalno.....mislim...ne kazem da svi treba da prestanu da jedu meso,daaaaaleko od toga....Milica:sa ovim se totaaaaaaaaaalno ne slazem ... tacno se secam da smo iz biosta u OS crtali onaj krug ishrane i coveka izmedjuostalog, znaci da i covek ucestvuje u lancu ishrane .. ali to svakako ne znaci da on Mora ucestvovati u njemu! a ovaj drugi deo recenice SHOCK Mala, znas li sta si upravo rekla?! ajmo svi da se pobijemo i ostavimo zivotinje da zive SHOCK pazi ovako ... sve je na svetu povezano ... nista na planeti ne moze bez onog drugog, zato svi i postojimo ... da nije postojala potreba za razumnim bicem na zemlji, da li bi on bio stvoren (mada bi on istu trebao da cuva, a ne unistava! no, vremena se menjaju... sve je nepredvidivo ...) ... dakle covek je potreban planeti (na neki cudan nacin...) .. blah ...

pa to i pricam,ne postoji vise nista prirodno.....Milica:danas ne postoi prirodno ... p je mozda (?!?) bezvredno raspravljati o svemu ovde .. ali kao sto vec rekoh tehnologija, industrijalizacija ... da se ne ponavljam ... unistavamo ono od cega zivimo? koliko cemo jos opstati ...
---
navedi mi u danasnjem vremenu jednu takvu stvar?
nazalost 

p naravno kad si jos u OSSwan:ja ne znam!....ali je divno,predivno!!!ja:zao mi je MaRe sto cu te razocarati, ali ja svakako da moram nesto da dodam ...
prvo nesto da citiram, sto ne znam bas koliko je usko povezano sa ovom celom pricom, ali se moze primeniti i na nju: "Sta je covek bez zivotinja? Ako sve zivotinje odu, covek ce umreti od velike usamljenosti duha. Sto god se desilo zivotinjama ubrzo ce se dogoditi i coveku. Sve stvari su povezane. Morate nauciti svoju decu da je tlo pod njihovim stopama pepeo njihovih dedova. Da bi oni postovali zemlju, recite vasoj deci da je zemlja s nama u srodstvu. Ucite vasu decu, kao sto cinimo mi s nasom, da je zemlja nasa majka. Sto god snadje zemlju snacice i sinove zemlje. Ako covek pljune na tlo, pljuje na sebe samoga. To mi znamo: zemlja ne pripada coveki; covek pripada zemlji."
(iz pisma poglavice Indijanaca americkom predsedniku, 1854.)
mnogi verovatno znaju odakle sam ovo citirala ... no nije ni bitno ...![]()
Pp [collor=green]((;[/color] btw iz knjige iz sociologije (;znas ((;Swan:ja:Mala, mogla si da budes malo recitija LoLops:
ops:
ops: pa znam
ops:
ops:
ops:
aha ... zato .. ok (; ali ipak zasto bas ribe LoLSwan:ma pravi vegani ne jedu ribe naravno,ali ne mozes se odmah totalno odreknuti mesa...mora da ide postupno
tako se i meni cinilo, tj znala sam da ste pricali, ali sam zaboravila tacno zakljucak OoPsSwan:a pricali smo o tome jos na pocetku cini mi se....
(((; (8Swan:The Smithsbas tad sam ih slusala....
ej Mala ... ja sam mislila na onaj deo recenice '... jer je planeta savrseno funkcionisala i bez coveka. ...'Swan:u pravu si,ali nisam mislila bukvalno.....mislim...ne kazem da svi treba da prestanu da jedu meso,daaaaaleko od toga....ja:sa ovim se totaaaaaaaaaalno ne slazem ... tacno se secam da smo iz biosta u OS crtali onaj krug ishrane i coveka izmedjuostalog, znaci da i covek ucestvuje u lancu ishrane .. ali to svakako ne znaci da on Mora ucestvovati u njemu! a ovaj drugi deo recenice SHOCK Mala, znas li sta si upravo rekla?! ajmo svi da se pobijemo i ostavimo zivotinje da zive SHOCK pazi ovako ... sve je na svetu povezano ... nista na planeti ne moze bez onog drugog, zato svi i postojimo ... da nije postojala potreba za razumnim bicem na zemlji, da li bi on bio stvoren (mada bi on istu trebao da cuva, a ne unistava! no, vremena se menjaju... sve je nepredvidivo ...) ... dakle covek je potreban planeti (na neki cudan nacin...) .. blah ...
ali mislila sam i na gorepomenutu tehnologiju,industriju etc.mnogo je lepse bilo dok nismo sve to izmislili....![]()
kao sto rece onaj poglavica 'covek pripada zemlji' samo sto mislim da danas retko ko razmislja o zemlji![]()
upravo ... 'priroda nestaje' ... ): ...Swan:pa to i pricam,ne postoji vise nista prirodno.....ja:danas ne postoi prirodno ... p je mozda (?!?) bezvredno raspravljati o svemu ovde .. ali kao sto vec rekoh tehnologija, industrijalizacija ... da se ne ponavljam ... unistavamo ono od cega zivimo? koliko cemo jos opstati ...
---
navedi mi u danasnjem vremenu jednu takvu stvar?nazalost
![]()
Moon Child:Kako izgleda današnje slavljenje Božiæa, koje treba da bude seæanje na taj dogaðaj? Prava ironija! Milioni mrtvih životinja èekaju Božiæ na sveèanim trpezama. Zato pozivamo sve one koji se nazivaju hrišæanima da doèekaju i proslave Božiæ uz vegetarijansku trpezu.
Moon Child:“Kada èovek slobodno i pošteno traži moralni put, prvo od èega se mora okrenuti je meso. Vegetarijanstvo je kriterijum po kom možemo prepoznati da li je èovekovo stremljenje prema moralnoj savršenosti iskreno i ozbiljno.”Lav Tolstoj
Nama, koji smo veæ izabrali “zeleni” put vegetarijanstva, ovo je dovoljan dokaz da smo na pravom putu da postanemo bolji ljudi.