sta mislite o rakovima-zenama

ako mislis na dzima kerija eto i to je generalizovanje,on mi jeste jedan od omiljenih komicara a da li su svi jarcevi takvi ili barem pola njih? nisu naravno.evo npr moja bivsa devojka je bila jarac i po meni dosadna devojka,mada izgled je nju vadio i intelekt,i keva mi je taj znak jako dobra i pametna osoba a sad da ima smisla za humor nema.a na drugoj strani kog si nasao mamica?! takva dalabu se nadje jednom medju milion ljudi bez obzira na znak.ni na lotou ne bi izvukao takvog lika.da zavisi od podznaka i sta ti ja znam planete ali nisam ja strucnjak za astrologiju generalno.mene vise intrigira kineski horoskop.

Nije samo Jimm CArey,nego i Mister Bean,Oliver HArdy(Stanlio i Olio),Andy Kaufman itdJAko ih je mnogo sa Marsom u JArcu(Mars predstavlja i nasljedni faktor,genetiku)pa jedan Jerry Lewis kao Riba ima takodjer MArs u JArcu,humor mu je identican Carijevom,i da ne nabrajam dalje.Kineski horoskop je po meni neozbiljan,jer nije logicno da osobe rodjene u istoj godini,imaju priblizno slicno ponasanje ili karakter,mnogo je logicnije ovo sa mjesecima,pa jos kada se uzme u obzir Ascedent,polozaj Mjeseca,Marsa,Venere,Merkura itd,dobijemo zasebne individue sa mozda 10% zajednickih osobina koje daje polozaj Sunca(Suncev znak)

I jedni i drugi su "beskicmenjaci",tj znakovi kojima je potreban jak zivotni oslonac,jak partner da bi se osjecale sigurno.I jedni i drugi su i emotivci,samo to pokazuju na malo razlicite nacine,Racice ce da izigravaju Flegmanke kao da ih nista ne dodiruje,a u sebi ce da prozivljavaju pakao,sve do trenutka dok suze ne krenu na oci,sto sec desava jako cesto.I jedan i drugi znak su jako povodljivi,zive od misljenja mase,prijatelja,rijetko kada imaju svoj licni stav,ako ga i imaju on je uvijek u skladu sa misljenjem vecine.
Npr jedan Jarac koji vlada kicmom i kostima ,(sto znaci da za sve ima licni stav,sto ga dovodi u lose odnose sa mnogima) je u 7 kuci tog vodenog,emotivnog,povodljivog Beskicemenjackog Raka i simbolicki mu oznacava idealnog partnera,tj da se dva znaka idealno nadopunjuju,radi se o antipodima(suprotnostima).Ali eto ja nemam zivaca za histericnost,naivnost,nezrelost Racica.

Lepo objašnjeno.
Ja sam mnogo ranije bila u zabludi da su recimo Blizanci oni koji su povodljivi, kopiraju tuđe mišljenje i plitki su. Međutim iskustvo je pokazalo drugačije i iznenadila sam se kakve su Ribe, koje su ipak vodeni znak. Ipak za Rakove nisam stekla utisak da su ona strana kojoj treba jak partner. Rakovi umeju da budu jako tvrdoglavi i privrženi porodici do koske. Naravno uz odgovarajući ostatak horoskopa.

Mr. Bean je recimo 'iza kamera' jedan jako neprijatan i zadrt čovek tako da ti nabrojani jarčevi su savesno pristupili poslu (što jarčevi inače i rade) ali to ne mora da znači da su stravno takvi , jer većina jarčeva koje ja poznajem su opseduti nekom kontrolom i disciplinom i jesu malo dosadni ali ne mislim da su svi jarčevi takvi pošto ja ne znam sve jarčeve sveta.....
Ajd' sad da se prebacim sa ofa na temu- dakle rakovi..... i ako možda na prvi pogled i mogu da izgledaju kao beskičmenjaci ponekad se čovek i iznenadi šta su sve u stanju da podnesu (ili čak da odglume da su podneli a unutra haos) , a da pucaju-pucaju tj. gube živce i to se redovno desi iznenada i ljudi se pitaju 'šta ovo bi sad', a ima još jedna stvar što primetih- na slične situacije reagovaće na različite načine ( da, da, toliko smo promenljivi o.O ) tako da ta promenljivost mene koja sam i sama takva mnogo nervira pošto mi želimo da imamo pored sebe neku sigurnu i stabilu osobu a nismo baš u stanju uvek to da pružimo, mada u suštini to su sve kratkotrajne faze pošto ljudi koji nam znače mogu da računaju na nas većinom vremena.... vrlo ćudljivi i teški za 'pročitati' ali i neretko naivni ljudi koji veruju u ljudsu dobrotu (ako se nisu prethodno uverili u suprotno)...

Lepo objašnjeno.
Ja sam mnogo ranije bila u zabludi da su recimo Blizanci oni koji su povodljivi, kopiraju tuđe mišljenje i plitki su. Međutim iskustvo je pokazalo drugačije i iznenadila sam se kakve su Ribe, koje su ipak vodeni znak. Ipak za Rakove nisam stekla utisak da su ona strana kojoj treba jak partner. Rakovi umeju da budu jako tvrdoglavi i privrženi porodici do koske. Naravno uz odgovarajući ostatak horoskopa.

Blizanci su vec nesto drugo,radi se o Merkurovskom nervoznom znaku,kojem ni u kom trenutku ne smije biti dosadno(mozak radi 300 na sat) i onda su u stanju da budu sve i svasta,da imaju hiljadu lica(po potrebi) da se sta bilo desava.Ali nisu povodljivi u smislu da ce po svaku cijenu da prihavatju misljenje vecine,da bi ih ta vecina prihvatila,vrlo cesto su i disidenti,tj oni koji se protive sterotipima jednoumljima itd.
Najvise ubica koji su ubijali za ciljeve nekih drugih ljudi(ne za svoje) da bi bili prihvaceni,priznati su bile npr Ribe u Horoskopu,Djindjica je ubio Riba,MArtina Luthera Kinga Riba,Linkolna Riba itd da ne nabrajam dalje .Rakovi kao vladari 4 polja nece da ubijaju za druge,ali ce manipulisati okruzenjem,porodicom,podilazice svima,samo da bi im mjesto u tom nekom okruzenju bilo zagarantovano,i tada se oni osjecaju jako sretni,ispunjeniitd.

Mr. Bean je recimo 'iza kamera' jedan jako neprijatan i zadrt čovek tako da ti nabrojani jarčevi su savesno pristupili poslu (što jarčevi inače i rade) ali to ne mora da znači da su stravno takvi , jer većina jarčeva koje ja poznajem su opseduti nekom kontrolom i disciplinom i jesu malo dosadni ali ne mislim da su svi jarčevi takvi pošto ja ne znam sve jarčeve sveta.....
Ajd' sad da se prebacim sa ofa na temu- dakle rakovi..... i ako možda na prvi pogled i mogu da izgledaju kao beskičmenjaci ponekad se čovek i iznenadi šta su sve u stanju da podnesu (ili čak da odglume da su podneli a unutra haos) , a da pucaju-pucaju tj. gube živce i to se redovno desi iznenada i ljudi se pitaju 'šta ovo bi sad', a ima još jedna stvar što primetih- na slične situacije reagovaće na različite načine ( da, da, toliko smo promenljivi o.O ) tako da ta promenljivost mene koja sam i sama takva mnogo nervira pošto mi želimo da imamo pored sebe neku sigurnu i stabilu osobu a nismo baš u stanju uvek to da pružimo, mada u suštini to su sve kratkotrajne faze pošto ljudi koji nam znače mogu da računaju na nas većinom vremena.... vrlo ćudljivi i teški za 'pročitati' ali i neretko naivni ljudi koji veruju u ljudsu dobrotu (ako se nisu prethodno uverili u suprotno)...
PA ne moze jedan komicar,covjek,da se "baci" silom na neki posao,ako nema afiniteta za taj isti posao.I ne moze silom da ga dobro radi,ako nije talentovan za to sto radi :DJarcevi su realisti po prirodi,a realitzam je preduslov kako sa pesimizam tako i za optimizam.Osoba koja nije u stanju da spozna realno,ne moze onda da shvati ni komicno,ali ni tragicno,zapravo se radi o inteligenciji.Normalno je da covjek koji ima smisla za humor znaci (mi smo homosapiesni,svjesna bica) razumije i onu drugu stranu medalje.Da konta samo jednu,bio bi glupson,sto znaci da je savsim moguce da Jrcevi privatno znaju da budu i depresivni,to su cesto ljudi koji jako mnogo razmisljaju.
Nemam nista protiv Racica,mozda sam pogresno shvacen.Bio bi sam sebi smijesan ako bi i imao,jer svaka osoba je na kraju krajeva jedinka za sebe,svaka natalna karta je posebna prica,ali eto primjetih kod nekih Racica par tih osobina koje sam naveo.

PA ne moze jedan komicar,covjek,da se "baci" silom na neki posao,ako nema afiniteta za taj isti posao.I ne moze silom da ga dobro radi,ako nije talentovan za to

pa ne bih se složila, većina ljudi bira posao(profesiju) prvo gledajući koji je najunosniji i da li je tražen a interesovanje je na drugom mestu... Da ti daš odličnu platu nekom namrgođenom čoveku da bude zabavan pa videćeš da će i na glavi produbiti samo da ispadne ' dvorska luda'
npr. da banalizujem nisam nešto luda za fizikom ali zainatim se , sednem i naučim perfektno :D

pa ne bih se složila, većina ljudi bira posao(profesiju) prvo gledajući koji je najunosniji i da li je tražen a interesovanje je na drugom mestu... Da ti daš odličnu platu nekom namrgođenom čoveku da bude zabavan pa videćeš da će i na glavi produbiti samo da ispadne ' dvorska luda'
npr. da banalizujem nisam nešto luda za fizikom ali zainatim se , sednem i naučim perfektno :D

Haha,pa ne moze glupson covjek,koji nema smisla za humor da bude komican nikako(moze ako je prikaza,pa me se smijes onako sto smijesno izgleda jedino),na javi ili u filmu svejedno.Jrcevi se inace u zivotu bave onim sto im najbolje ide,nece silom kao npr Lavovi zeljeti svjetla pozornice,ako znaju da nisu za teatra,filma,otici ce radije da budu smetljari(ako osjete da za to imaju talenat :D),ali ce biti najbolji u tom poslu.
Mozes ti da sjednes i da naucis Fiziku naravno,ali ces da ucis od onih koji su sami nesto shvatili,spoznali,nisu ucili od drugih.Tako i u i svemu ostalome,daj nam nesto novo,nesto svoje.Najvise naucnika,onih koji su davali smhjernice covjecanstvu u raznim oblastima je bilo medju Jarcevima,pa kad si kod Fizike imamo 1 Njutna,1 Ampera,1 Dzula,1 ,1 Wata,,imamo Hawkinga,Franklina:D,itdTo su ljudi koji su sami stvarali nesto,nisu kopirali ni ucili od drugih.
Da se vratimo RAcicama,jako nestabillna(emotivno) ,osjetljiva i krhka stvorenja.Idealne majke(uz Bikice),a moguce i supruge zodijaka :D

Nije samo Jimm CArey,nego i Mister Bean,Oliver HArdy(Stanlio i Olio),Andy Kaufman itdJAko ih je mnogo sa Marsom u JArcu(Mars predstavlja i nasljedni faktor,genetiku)pa jedan Jerry Lewis kao Riba ima takodjer MArs u JArcu,humor mu je identican Carijevom,i da ne nabrajam dalje.Kineski horoskop je po meni neozbiljan,jer nije logicno da osobe rodjene u istoj godini,imaju priblizno slicno ponasanje ili karakter,mnogo je logicnije ovo sa mjesecima,pa jos kada se uzme u obzir Ascedent,polozaj Mjeseca,Marsa,Venere,Merkura itd,dobijemo zasebne individue sa mozda 10% zajednickih osobina koje daje polozaj Sunca(Suncev znak)

ne ovaj nas zapadnjacki horoskop je neozbiljan,jer je podlozan generalizaciji evo i sam generalizujes ljude jednog horoskopskog znaka strpas u isti kos iste osobine,to je najlakse a veze s vezom nema.kineski horoskop je kompleksniji i ako ne izgleda tako tamo je puno detaljnije i kompleksnije opisan svaki znak,dok zap. horoskop u dve tri reci ovaj je takav i takav i gotovo,pa to je najlakse,i ne pocinje svaka godina kao nasa to nije fiksni datum svake godine se pomera.elem da ne spamujem temu vise.

ne ovaj nas zapadnjacki horoskop je neozbiljan,jer je podlozan generalizaciji evo i sam generalizujes ljude jednog horoskopskog znaka strpas u isti kos iste osobine,to je najlakse a veze s vezom nema.kineski horoskop je kompleksniji i ako ne izgleda tako tamo je puno detaljnije i kompleksnije opisan svaki znak,dok zap. horoskop u dve tri reci ovaj je takav i takav i gotovo,pa to je najlakse,i ne pocinje svaka godina kao nasa to nije fiksni datum svake godine se pomera.elem da ne spamujem temu vise.

Da citas malo pazljivije sta sam pisao uocio bi da ovo sto pisem nema veze sa generalizacijom,i da se ovo odnosi iskljucivo na polozaj Sunca u jednom znaku.Bez obzira kojeg datuma pocinje ta "kineska godina" nelogicno je da osobe rodjene u istoj godini vezu slicne osobine,karakter itd.Mogce da ih vezu samo spoljasni faktori,uticaj drustvenih odnosa sto je u zapadnoj astrologiji opisano tranSaturnovskim planetama,koje se krecu jako sporo i opisuju isto.Ali da ne spamujmo vise,tu si u pravu.

e pa vidis ako je moguce da osobe vezuju slicne osobine u zap hor.za mesec dana onda je to isto moguce za kin.hor u periodu u godinu dana.moj agrument je to da je kin.hor mnogo detaljniji suptilniji.sa potrekplujucim cinjenicama,ali dobro to je opet samo moje misljenje,kineski horoskop je jako cenjen i proucavan na zapadu za razliku od balkana.

e pa vidis ako je moguce da osobe vezuju slicne osobine u zap hor.za mesec dana onda je to isto moguce za kin.hor u periodu u godinu dana.moj agrument je to da je kin.hor mnogo detaljniji suptilniji.sa potrekplujucim cinjenicama,ali dobro to je opet samo moje misljenje,kineski horoskop je jako cenjen i proucavan na zapadu za razliku od balkana.

Где се у хороскопу ради само по принципу "месец дана"?

Jeste,jako su dosadni Jarcevi,iako najveci broj komicara danasnjice a i inace ima So ili Ma u Jarcu(da ih ne nabrajam).Moguce da ne pricaju ljudima ono sto ljudi zele da cuju,nego ono sto je istina,pa jesu malo i dosadni.Muhamed Ali je bio najdosadniji od njih,sutio uvijek,ili Martin Luther King itd
Ne generalizujem,sve zavisi od citave karte,pa ce Rak sa dominacijom planeta u susjednom Lavu(vrlo cest slucaj,npr Zdravko MAmic ludi) da se ponasa drugacije nego tipicni RAk ,ili sa dominacijom planeta u Blizancu itd.
Iz mog iskustva - jarčevi uopšte nisu dosadni.

pa sta je to,kakav vremenski period od 22og.tog i tog meseca do 22og sl.meseca.sta je to ako nije mesec dana.mozda ti znas nesto sto ja ne znam?

Изгледа. Хороскоп се бави са пуно ствари, а не само овим што ти мислиш. Проучи још мало, можда ти се допадне. Овај форум је одличан за то.

Primetila sam da gotovo sve račice imaju lepe oči , nekako 'tople' , zapravo svi vodeni mi imaju lepe oči ;čim mi neko privuče pažnju svojim lepim okama , nekako naslutim (najčešće me osećaj ne vara) da je neki vodeni znak u pitanju .... čudno jedno :manikir:

Za ovo verne se ne bih složila sa tobom. Možda ima izuzetaka, ali ove moje prijateljice nisu baš verne. Iako one ne vole da varaju, to se desi slučajno - impulsivne su i povede ih trenutak.
A i u vezi, treba im nedelju, dve da se oslobode, a posle idu na sve ili ništa.
Nisu svadljive, ali se brzo naljute i znaju dugo da budu rezervisane i veoma tvrdoglave.

Sve je ovo tacno za Racice,ja sam to osetio na svojoj kozi..:p,jako cudni karakteri,nekako se uopste ne uklapaju sa tendencijama danasnjeg stila zivota.Mogu biti pomalo i lude,al dobrodusne u sustini..:cmok:

Upravo mi je jedan prijatelj pre neki dan rekao ''što ste vi rakovi čudni nekako'' ahahaha
Ali stvarno jesmo čudni, druge ljude smo u stanju savršeno da razumemo dok sebe ne možemo nikako :confused:
Pa naravno da smo i drugima krajnje konfuzne osobe :neutral:
P.s. sa rakovima (ženskim) najbolje idu muški bikovi mada mogu i jarčevi uz obostrane kompromise

Kakav je ko nema veze sa horoskopom, manite se toga. Naše karakterne osobine zavise od toga kako nas je život preoblikovao i kako su nas vaspitavali.
Ali ako baš pitate za račice, najbolje smo :mrgreen:. Jedine žene koje će vas voleti bezuslovno za ceo život. U stanju smo da pomeramo brda i doline za ljude koji su nam bitni. E sada niko nije savršen, pa tako nismo ni mi, sve ima svoju cenu ;)

nisam histericna, impulsivna sam, emotivna osetljiva tugaljiva. zene rakovi su dobri prijatelji odane verne pozrtvovane.
menjam i ja raspolozenja, zakljucke i ponasanje donosim na osnovu osecaja, posto emocije pokusavam da iskljucim iz sebe
zene rakovi su jako eroticne i pohotne ali sexualnost oslobadjaju kasnije u toku zivota, posto su stidljive i nesigurne

Ja sam u vezi vec pola decenije s devojkom u znaku Raka. Nista tu ne treba menjati :mrgreen:

Mislim da nema boljih i vrednijih majki, pre svega, u ovom znaku koje su u stanju da idu protiv svega samo da bi porodici i ponajvise deci bilo dobro.

draper005.jpg

S druge strane, veciti ispijaci vode, kafe, cajeva kao i piva. Od neznosti u stanju do noktiju u oci, pa ko voli neka izvoli :mrgreen:

Shalim se, Racice su veoma inteligentna bica koja imaju visok kapacitet za emotivnu inteligenciju. Nazalost, njihova neborbena priroda ih cini povodljivim i sa cestom tendencijom da budu povredjeni. U stanju su da odmah primete kako se neko oseca i empatija im je jaca strana licnosti. Rekao bih da bi im odlicno isao posao koji ce bavi masazom, dekorisanjem, odnosno socijalnim radom u nekoj od drzavnih institucija.

Po pitanju stvari koje pretrpe mislim da su prvi znak, sve upijaju i cute. To moze biti i negativno zato sto im moze doneti depresiju ili odstraniti od sveta cisto u porodicni kutak, odnosno njihova cetiri zida. Cesto bledolike devojke, a Mile Dupor naglasava "Meke grudi", sto mi je oduvek bilo interesantno kako je jedan covek, u znaku Skorpije, dosao do tog zakljucka :lol: ali mislim da je totalno pogodio srz tu s obzirom da Mesec, odnosno Rak, vladaju grudima, a Jupiter je egzaltiran upravo u Raku gde kao simbol drugog stanja naglasava najvece bogatstvo od svih, a to je upravo novorodjence, odnosno novi zivot.

Poslednja izmena:

Back