sta mislite o muslimanima

• Začetnik teme Začetnik teme gle gle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Musliman:
vjera islam je najcistija i najljepsa vjera ali ja nijesam vjernik mislim vjerujem da posoji Bog svakako, ali u ove drangulije zivot poslije smrti i sl. tog definitivno nema, zivi zivot ovdje a gore ko ga shisha kakva bre dzennetska vrata i dzehenam nema toga narode smijem da se kladim. I jos nesto - Srbi nije vam lijepo da grdite tudje vjere gledajte svoju i gotovo nije lijepo stvarno. A dzihad nije ekstrmizam za mene je svaki pripadnik dzihada svetinja kad on ima srca sebi da uzme zivot zbog onih odvratnih jevreja svaka cast. jednog dana ce ovom planetom zavladat islam i bece svima mnogo jasnije zasto je nejbolja i najcistija vjera.
Molim te brate, sta kazes o najnovijoj vesti da su pored Gnjilana tri siptara silovala 80 godisnju monahinju. Da li je i to deo djihada i da li je i to sveto za tebe?!

Sestra:
Musliman:
vjera islam je najcistija i najljepsa vjera ali ja nijesam vjernik mislim vjerujem da posoji Bog svakako, ali u ove drangulije zivot poslije smrti i sl. tog definitivno nema, zivi zivot ovdje a gore ko ga shisha kakva bre dzennetska vrata i dzehenam nema toga narode smijem da se kladim. I jos nesto - Srbi nije vam lijepo da grdite tudje vjere gledajte svoju i gotovo nije lijepo stvarno. A dzihad nije ekstrmizam za mene je svaki pripadnik dzihada svetinja kad on ima srca sebi da uzme zivot zbog onih odvratnih jevreja svaka cast. jednog dana ce ovom planetom zavladat islam i bece svima mnogo jasnije zasto je nejbolja i najcistija vjera.
Molim te brate, sta kazes o najnovijoj vesti da su pored Gnjilana tri siptara silovala 80 godisnju monahinju. Da li je i to deo djihada i da li je i to sveto za tebe?!
:idea: Draga, Sestro,
Svi cemo se pred Gospodarem svetova skupiti i svi cemo biti pitani i nikom nepravda nece biti ucinjena.
Allah dz.s. kaze:.."A nasilnicima (nevernicima) niko nece pomoci."(El-Hadzdz,71)
.. .".. .kada nasilnici ni prijatelja ni posrednika nece imati koji ce uslisen biti."(El-Gafir,18)
Pravi musliman je onaj od cijih ruku i jezika su mirni ostali vernici, a (pravi) mudzafir (nevernik) je onaj koji napusti sve ono sto je Allah dz.s. zabranio.
Silovanja i ostala zlodela na Kosovu nisu cinili samo siptari, seti se samo hladnjace, Ja zlodela (zulum) svake vrste osudjujem :!:
Pa ipak nisam Ja a sigurno nisi ni Ti Sestro ti koji konacnu presudu donose.
Pozdrav! :D :D :D :D

Draga moja sestro ja licno osudjujem to silovanje i kad bih ja mogao da sudim te ljude bi odma spalio, to nije dzihad ni dz od dzihada to je terorizam a dzihad i terorizam nijesu isto. a ti draga moja sestro molim te sjeti se sta rade popovi kako mogu napastvovati djecu samo mi nije jasno daj mi tvoje misljenje molim te o popovima pedofilima. pozdrav

musliman:
Draga moja sestro ja licno osudjujem to silovanje i kad bih ja mogao da sudim te ljude bi odma spalio, to nije dzihad ni dz od dzihada to je terorizam a dzihad i terorizam nijesu isto. a ti draga moja sestro molim te sjeti se sta rade popovi kako mogu napastvovati djecu samo mi nije jasno daj mi tvoje misljenje molim te o popovima pedofilima. pozdrav

Шта се тиће твога питања, душо, у стварности никад нисам видела таквих свештеников али знам да ова болест постоји широко у Католичанству стога њихови свештеници не могу оженети се. Стога и имају да имају.

Хтела би и те питати ево о чему да ко је то "шахиди" и зашто они ратују (сада код нас то је врло велика проблема - они убивају људима који уопште нису криви).

Претходно захваљуем за одговор.
Све најбоље!

Musliman
znaš to se ne može uporediti
jer popovi pedofili su pojedinačni slučajevi
a ne cela crkva
kao što muslimanskih frakcija ima koja je cela takva teroristička i to na osnovu kurana .
Vodja hamasa kaže
samoubica nije samoubica već mučenik i time je zabrana na samoubistvo u kuranu prevaziđena
Znači to bi moglo da se svede na onog Grahama ili kako se zvao i onu sektu koja je izvršila masovno samoubistvo.
Svuda se ljudi koriste zaludjuju iskorištavaju na osnovu pogrešnih ili lažnih učitelja.
To i jeste vrlo lepo i tačno opisano u Pismu
Pozdrav

O tim samoubicama nebi znao nista da ti kazem jer ja nijesam veliki vjernik kur`an nijesam citao makar ni otvorio. vjerujem u jednog Boga (Allaha) znam postoji ali jos uvijek sam isuvise mlad da bi radio kako pise u kur`anu. POzdrav

zaboravio sam da ti kazem o tom vodji hamasa, otkud on zna da je samoubica mucenik samoubica je samoubica i tacka. Samoubistvo je u islamu najstrozije zabranjeno ali i preko svega toga moj najbolji drug je sa 18 god izvrsio samoubistvo zbog djevojke i to bas na svojoj maturskoj veceri 31.05.2003.

freewilly:
Sestra:
Musliman:
:idea: Draga, Sestro,
Svi cemo se pred Gospodarem svetova skupiti i svi cemo biti pitani i nikom nepravda nece biti ucinjena.
Allah dz.s. kaze:.."A nasilnicima (nevernicima) niko nece pomoci."(El-Hadzdz,71)
.. .".. .kada nasilnici ni prijatelja ni posrednika nece imati koji ce uslisen biti."(El-Gafir,18)
Pravi musliman je onaj od cijih ruku i jezika su mirni ostali vernici, a (pravi) mudzafir (nevernik) je onaj koji napusti sve ono sto je Allah dz.s. zabranio.
Silovanja i ostala zlodela na Kosovu nisu cinili samo siptari, seti se samo hladnjace, Ja zlodela (zulum) svake vrste osudjujem :!:
Pa ipak nisam Ja a sigurno nisi ni Ti Sestro ti koji konacnu presudu donose.
Brate,
Istina je..svi cemo mi davati odgovor o vlastitom zivotu pred Gospodom ili Alahom, kako god ga imenovali. Upravo zato da li ti se cini da u ime nase vere koja istice LJUBAV ne bi trebalo da se svako u svom okruzenju bori za LJUBAV (nebitno na veru i naciju)..da se bori protiv onih koji siluju starice monahinje, pale i ruse manastire i djamije, ubijaju neduzne ljude..i to svako u okviru svoje vere. Sta mislis radi cistote muslimanske i pravoslavne vere, da li bi bilo moguce razjuriti one koji su sramota za muslimansku veru ili sramota za pravoslavnu veru...Zar nas tome ne uce i Hristos i Muhamed?
Sta mislis ko stoji iza sukoba muslimana i hriscana? Ko profitira od tog sukoba?
Svako dobro,

pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Draga moja Aljona Ateista koji polako prelazi u Islam :wink:

Аха, капирам сада :)
А да ли си Србин, сунце?

:idea: Ako se pod srbinom podrazumeva osoba koja je rodjena i zivi u srbiji onda je moj odgovor DA.

Па добро :)
А зашто ти си бирао Муслиманство а не, на пример, Православље, Католичанство, Будизам или још нешто друго :?: :)

Поѕдрав.
:arrow: Slatka moja Aljonice, Islam ne "muslimanstvo", musliman je arapska rec koja znaci "pokoran Bogu", Islam je vera koju sam odabrao.
To je vera u kojoj nema dogmi, vera zasnovana na logici i zdravom razumu...
Pozdrav!

Код нас понекад говорају и Муслиманство, и Ислам :)
Па, сунашце, други вери такође :wink: :D
Па добро, ако волиш ову.
А одакле ти си упознао њју?
Велики поздрав!!!
:arrow: Pa znas kako kazu, na izvoru je reka najcistija, tako da sam ja lepo krenuo od izvora Islama casnog Kuran`a, i tu sam se upoznao i sa muslimanima i sa Islamom.. .
Veliki pozdrav! :D :D :D
Pustolove, da li su ti roditelji muslimani? Ako nisu, da li si pokusao da upoznas Pravoslavlje? Izvini, radoznala sam.

Christadelphian:
freewilly:
:idea: Dobro slazes se sa mnom da Biblija ne sme biti protivrecna, jer ako je protivrecna onda nije sveta!
Citaj onda sta kaze Luka u svom Evandjelju u 12:32
"Kao sto nam predase oni koji isprva sami videse i sluge reci bijase; namislih i ja ispitavsi i shvativsi sve od pocetka, po redu pisati tebi, cestiti Teofile."
:arrow: Ako je Luka sam rekao da on osobno nije bio ocevidac, i da znanje koje je dobio preko svedoka nisu reci Bozije, da li jos uvek verujes da je Biblija Bozija rec?
:arrow: Povest je pokazala da je Biblija vremenom pretrpela stanovite izmene. "The Reviserd Standard Version" 1952g.i 1972g."The New Amerikan Standard Bible" i "The New Translation of The Holi Sctiptures" imaju izostavljene odredjene pasuse u uporedbi sa "The King James Version".Reader`s Digest je skratio Sari Zavet za oko 50% i Novi Zavet za oko 25%. Pre nekoliko godina hriscanski teolozi su zeleli da kastriraju Bibliju.
:arrow: Da li atribut "sveta" znaci da u Bibliji ne sme biti gresaka?
Pozdrav!
Misliš Luka 1:3
mogao si naći i jači argument ajde da pokušam odgovoriti zadovoljavajuće (mada znamo da je nevrnim tomama potrebno više čula):
Znamo da Bog nije pisao Pismo već čovek , čovek svojim rečima i svojim umećem nadahnut od Boga te time Pismo mora sadržati poruku nama bitnu a ne način na koji se došlo do iste .
Ako sebi dokažem suprotno ja više neću verovati u isto.
Pozdrav
Pozdrav Christadelphiane! Sveta knjiga, Bozja objava ne bi smela da sadrzi greske niti protivrecne pasuse, jer ako sadrzi onda nije sveta! Ako postoje protivrecni pasusi u Bibliji da li je jos uvek smatras svetom?

Christodelphiane, trazio si neki drugi argument, potrudicu se da ti odgovorim.. .
Predpostavimo da se u jednom pasusu tvrdi da je neka osoba umrla u dobi od 50g. a u drugom pasusu se tvrdi da je osoba umrla u dobi od 60g. Mogu li obe tvrdnje biti tacne?
Nadam se da ces se sloziti sa mnom da obe tvrdnje nikada ne mogu biti tacne. Ili je samo jedna tacna ili su obe pogresne.
Ima puno protivrecnih pasusa i u Starom i u Novom Zavetu, evo su neki od njih:
Samuel II, 8:4: "David zarobi od njega hiljadu i sedam stotina konjanika i dvadeset hiljada pesaka..."
Hronika I, 18:4: "I David zarobi od njega hiljadu bojnih kola, sedam hiljada konjanika i dvadeset hiljada pesaka..."
Pitanje: Sedam stotina ili sedam hiljada?
Kraljevi II, 8:26: "Dvadeset i dve godine bi star Ahazje kada poce da vlada:".
Letopis II, 22:2: "Dvadeset i cetiri godine bi star Ahazje kada poce da vlada,"
Pitanje: Dvadeset dve ili dvadeset cetiri godine?
Kraljevi II, 24:8: "Jojakin je bio osamnaest godina star, kad se zakraljio, i kraljevao je tri meseca u Jerusalimu."
Hronika II, 36:9: "Osam je godina bilo Joakinu kad se zakraljio, a kraljevao je tri meseca i deset dana u Jerusalimu."
Pitanje: Osamnaest ili osam godina? Tri meseca ili tri meseca i deset dana?
Samuel II, 23:8: "Ovo su imena Davidovih junaka: Isbaal, Hakmonac, prvak medju troicom; on je zavitlao svojim kopljem protiv osam stotina i pobio ih najedanput."
Hronika I, 11:11: "Evo popisa Davidovih junaka: Hakmonijev sin Jasobam, glavar nad tridesetoricom; on je mahnuo kopljem na tri stotine i pobio ih odjednom."
Pitanje: Hakmonac ili Josobam? Osam stotina ili tri stotine?
Samuel II, 24:1: "Jos je jednom srdzba Jahvina planula na Izraelce te potakla Davida protiv njih govoreci: "Idi, izbroj Izraelce i Judejce!"
Hronika I, 21:1: "Tada Satana ustade na Izraela i potace Davida da izbroji Izraelce."
Pitanje: Je li Gospodar Davidov onda Satana? Boze sacuvaj!!!
Samuel II, 6:23: "A Mikala, kci Saulova, ne imade poroda do dana svoje smrti."
Samuel II, 21:8: "Tako kralj uze oba sina Rispe, Ajine kceri, koje je rodila Saulu, Armonija i Meribaala, i svih pet sinova Merabe, Saulove kceri, koje je rodila Adrielu, sinu Berzijalevu, iz Mehole."
Pitanje: Je li Meraba imala decu ili ne?
Pogledaj Postanak, 6:3: "I onda Gospod rece: Nece moj duh u coveku ostati doveka; covek je telesan, i neka mu vek bude stotinu i dvadeset godina."
Ali koliko je Noa bio star kada je umro? Vise od 120g. Vidi Postanak, 9:29: "U svemu pozive Noa devet stotina i pedeset godina; potom umrije." Neki hriscanski teolozi ne tvrde da se ovim misli na coveka nego da se nagovestava dolazak potopa za 120g. Cak ni ovo ne odgovara jer bi u vreme potopa Noa trebalo da je imao 620g. (500+120), ali Biblija tvrdi 600g. Pogledaj ove pasuse: Postanak, 5:32: "Posto je Noa proziveo pet stotina godina..."
Postanak, 7:6: "Noi bese sest stotina godina kad je potop dosao na Zemlju."
Ovo su ti sve primeri iz Starog Zaveta koje sam mogao naci, ako si zainteresovan ima ih i u Novom Zavetu.

Istina
Za navode koje si dao oko brojeva vojnika i sl.
Ne znam da ti odgovorim sem da je to manje bitno za veru i spoznanje Boga .
To su više neki istorijski podaci .
Za Mihalu mislim da ne piše da li je imala pre decu ili ne
Što se Noja tiče
mislim da se na njega to nije odnosilo
jer dalje ako čitamo vidimo da je on našao milost kod Boga.
Meni je bitno da nema protivrečja u otkrivljenju Boga ljudima i te mi stihove predloži za analizu .
Ne možemo za par nedoslednosti koje neznam odakle potiču da presudim protiv 1000 doslednosti koje nalazim .
Za te brojke treba mi više vremena
pokušaću da proučim i uporedim original i druge prevode .
Pozdrav

Christadelphian:
Istina
Ne znam da ti odgovorim sem da je to manje bitno za veru i spoznanje Boga .
To su više neki istorijski podaci .
Za Mihalu mislim da ne piše da li je imala pre decu ili ne
Što se Noja tiče
mislim da se na njega to nije odnosilo
jer dalje ako čitamo vidimo da je on našao milost kod Boga.
Meni je bitno da nema protivrečja u otkrivljenju Boga ljudima i te mi stihove predloži za analizu .
Ne možemo za par nedoslednosti koje neznam odakle potiču da presudim protiv 1000 doslednosti koje nalazim .
Za te brojke treba mi više vremena
pokušaću da proučim i uporedim original i druge prevode .
Pozdrav
:idea: Pokusacu da ti valjano odgovorim Christodelphiane,.. .
No pre svega voleo bi da mi odgovoris na sledeca pitanja.Da li verujes u sveto trojstvo? Da li verujes da je Isus a.s. Bog? Da li verujes da je Isus a.s. bio Boziji sin? Da li verujes da je Isus .a.s bio razapet?
Pozdrav!

Freewillu
ovako stoje stvari:
"No pre svega voleo bi da mi odgovoris na sledeca pitanja.Da li verujes u sveto trojstvo? Da li verujes da je Isus a.s. Bog? Da li verujes da je Isus a.s. bio Boziji sin? Da li verujes da je Isus .a.s bio razapet?"
1.Trojstvo nije biblijska nauka (neka izvine oni koji to misle ne zelim da napadam njihovo mišljenje već da branim svoje)
2.Isus na zemlji nije bio Bog niti je postojao pre nego što se rodio znači deo Božanstva postaje po odlasku Bogu.
Mislim da je najveća greška hrišćanstva ujedno i najveća misterija za njih sama njihova tvrdnja da je Isus Bog . Ne mogu da je objasne ni usmeno ni Pismom ni teologijom . Ne mogu da shvate veličinu Hristovog dela kao čoveka a da je to uradio kaoi Bog ne bi ni imalo jačinu koju ima ovako.
3.Isus je bio Božiji sin jer je Bog delovao da se On rodi da li je to bila veštačka oplodnja od Josifa ili nešto drugo saznaćemo u svakom slučaju On je za života imao samo jednu prirodu našu ljudsku.
4.Isus je najverovatnije bio pribijen na stub ali prihvatam simboliku raspeća na krstu.
No svejedno je kako je umro , mada je proročanstvo o tome veoma precizno.
Bitno je da se žrtvovao za nas i za sebe.

Christadelphian:
Istina
Pozdrav
Pa da krenem sa analizom.. .
:idea: -DOKTRINA TROJSTVA-
U Prvoj Ivanovoj poslanici, 5:7 i 8: "Jer je troje sto svdoci na nebu: Otac, Rec i Duh sveti; ovo troje je jedno. I troje je sto svedoci na zamlji: duh i voda i krv; i troje je zajedno."
To je u "The King James Version", izdanje 1611, i predstavlja najcvrsci dokaz doktrine trojstva. Ali danas je ovaj deo "Otac, Rec i Duh sveti i ovo troje je jedno" izostavljen iz "The Revised Standard Version" iz 1952 i 1971 i iz mnogih drugih izdanja Biblije kada je postalo jasno da to ne odgovara i izlazi iz okvira grckog teksta.
U Prvoj Ivanovoj poslanici, 5:7i8 u "The New Amerikan Standard Bible" se navodi "i duh sto svedoci, jer duh je istina. Jer je troje sto svedoci, duh i voda i krv, i troje je zajedno." Takodje u The New World Translation of The Holy Skripture", koju koriste jehovini svedoci naci ces: "Jer tri su svedoka, duh, voda, i krv, i troje su zajedno." Mogu razumeti da ti ne znas da je ovaj vazan deo ispusten, ali mi je cudno zasto puno crkava i svestenika ne vode racuna o ovome!?
Trojstvo nije biblisko. Rec trojstvo se cak i ne nalazi u Bibliji niti u bibliskom recniku. Isus a.s. ga nikada nije naucavao niti ga je igde spomenuo. Niti u jednoj Bibliji neces naci povod ili dokaz na osnovu cega bi mogao prihvatiti trojstvo.
Kada bih ovo naveo prijatelju koji je monah on bi mi odgovarao da u Mateju, 28:19 jos uvek se navodi: "...krsteci ih u ime Oca i sina i duha svetoga." Ovaj deo jos nije uklonjen. To bi mu bio dokaz o trojstvu?!
Ako spomenes tri osobe koje sede ili jedu zajedno znaci li to da one cine jednu osobu?
Ne. Formulacija trojstva egipatskog poete Atanisusa iz Aleksandrije prihvacena je od strane nicaeova konzula u A.D. 325, dakle vise od tri veka posle Isusa a.s. Nema sumnje da je rimski paganizam uticao na ovu doktrinu.
Trojedni Bog; sabat je pomeren na nedelju; 25 decembar, sto je bio rodjendan njihovog boga Mitre, bio je predstavljen kao Isusov rodjendan, iako je Biblija jasno porekla i zabranila ukrasavanje bozicnih drva(jelki)u Jeremiji, 10:2-5: "Ovako govori Jahve: Ne privikavajte se putu bezboznom, i ne drscite pred znacima nebeskim, jer pred njima drscu samo bezboznici. Jer su strasila tih naroda puka nistavnost, samo drvo poseceno u sumi, delo ruku tesarovih, ukraseno srebrom i zlatom, priscvrsceno cavalima i cekicima da se ne klima. Nalik na pticija strasila u vrtu: ne znaju govoriti. Treba ih nositi jer ne umeju hodati. Njih se ne bojte, jer ne mogu zla ciniti, ali ni dobra ciniti ne mogu."
Kako su hriscani daleko odstupili od originalnog Isusovog ucenja :!:
Bog dz.s i Isus a.s su jedno po (Ivan, 14:11): "Verujte meni da sam ja u Ocu i da je Otac u meni."
Citaj onda Ivana, 17:21: "Da svi jedno budu, kao Ti, Oce, sto si u meni, i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu."
Jasno je ovde da su Bog dz.s i Isus a.s jedno, ali su takodje i ucenici jedno u Isusu i Bogu. Ako je Isus a.s. Bog zato sto je u Bogu, zasto onda ni ucenici nisu Bog jer su i oni kao i Isus takodje u Bogu? Ako Bog, Isus i duh sveti cine trojstvo, onda bi zajedno sa ucenicima trebali ciniti, da ga tako nazovemo petnaestojstvo.
Isus a.s je Bog po Ivanu, 14:9: "...koji vide mene vide Oca."
Pogledaj kako to dolazi u kontekstu, sto je ispred i posle toga (Ivan, 14:8): "Rece mu Filip: gospode pokazi nam Oca i bice nam dosta." (Ivan, 14:9):"Isus mu rece: Toliko sam sa vama i nisi me poznao Filipe? Koji vide mene vide Oca; pa kako govoris: Pokazi nam Oca?" Konacno Isus je pitao Pavla kako da pokaza izgled Boga, kada je to nemoguce. Treba da verujes u Boga diveci se njegovom stvaranju: sunce,mesec, sva stvorenja, Isus licno, koga je Bog stvorio. On je rekao (Ivan, 4:24): "Bog je duh.. ." i (Ivan, 5:37): "...ni glasa njegova custe, ni lica njegova videste." Kako onda duha mozes videti?! Ono sto su oni videli bio je Isus a ne Bog.
Takodje Pavle je rekao (Prva poslanica Timotiju, 6:16): "...kojega nitko od ljudi nije video, niti moze videti..." Dakle ono sto mozes videti, nikada ne moze biti Bog.(Dakle Boga ne mozes videti). Sveti Kur1an kaze u suri El-EN`am:103; "Pogledi do njega ne mogu dopreti, a On do pogleda dopire; On je Milostivi upucen u sve."
Da li si se ikada zapitao sta je Duh sveti?
Citaj Mateja, 1:18:
"A rodjenje Isusa bilo je ovako: kad je Marija, mati njegova, bila isprosena za Josipa, a jos se nisu sastali, nadje se ona trudna od duha svetoga."
Uporedi sada to sa Lukom, 1:26 i 27.
"A u sesti mesec posla Bog andjela Gabrijela u grad galilejski po imenu Nazaret, k devojci isprosenoj za muza, po imenu Josip iz doma Davidova; i devojci bese ime Marija."
Dakle u cudesnom Isusovom rodjenju Matija je spomenuo duh sveti a Luka andjela Gabrijela. Sta je onda duh sveti?
-------------------------
Abraham a.s je kada mu je objavljena istina, napustio roditelje i njihove roditelje, tj. dedove i bake. Svako je za sebe odgovoran. Da li je danas puno to teze uraditi nego pre?
Pozdrav za sve tragace istine :!: :D :D :D :D

"p.p.s. ajd sad sekte pseudohriscanske nastavite da praznoslovite, nista drugo i ne radite do zavodite i lupetate ko da vas je muja napravio."

Pa kad ti je već nik "pravda"
Znaš da će pravda biti zadovoljena
ja se za to molim pa neka bude i na moju štetu .
Dotle imam malo prava da raspravljam o onom što mislim , na kraju krajeva možda naiđem na istinu .
Pozdrav :wink:
Nema onoga što lupa glavom !

Christadelphian:
I pitanje kakve je onda bio prirode Isus
Ljudske ili Bozanske ?
:idea: pOzDrAv! Christadelphiane, drago mi je da ti se dopada naslusao sam se i dobre muzike i nacitao se Biblije :!: Pa da zapalim jos jednu i da pokusam da ti odgovorim.. . :D
-DOKTRINA BOZANSTVA ISUSA HRISTA-
Pitanje: Je li Isus bio Bog?
U Evandjelju po Ivanu, 1:1: "U pocetku bese rec, i rec bese u Boga, i Bog bese rec."
Nadam se da smo se slozili da sveti spisi ne bi smeli da sadrze protivrecnosti. Ako postoje dva protivrecna pasusa, samo jedan moze biti istinit, dva nikada ne mogu biti istinita, ili su oba pogresna.
Isus je dakle Bog po Ivanu, 1:1,Koliko onda postoji Bogova? Najmanje dva. Ovo se onda protivreci sa puno pasusa u Bibliji:(Pon.Zakon, 4:39): "...Jahve je Bog gore na nebu i ovde na zemlji-drugog nema.";
(Pon.Zakon, 6:4): "Cuj, Izraele, Jahve je Bog nas, Jahve je jedan";
(Izaija, 43:10-11): "...da bi ste znali i verovali i uvideli da sam to ja. Prijemene ni jedan bog nije nacinjen i nece posle mene biti. Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.";
(Izaija, 44:6): "Ovako govori kralj Izrailov i otkupitelj njegov, Jahve nad Vojskama: Ja sam prvi i ja sam poslednji: osim mene Boga nema.";
(Izaija, 45:18): "Da, ovako govori Jahve, nebesa Stvoritelj - on je Bog - koji je oblikovao i sazdao Zemlju, koji ju je ucvrstio i nije je stvorio pustu, vec ju je uoblicio za obitovanje: "Ja sam Jahve i nema drugoga."
Iz samog Izaija 45:18 mozemo zakljuciti da je Bog sam bio stvaralac, i niko drugi, cak ni Isus nije ucestvovao u stvaranju.
Vidi takodje Pon.Zakon 4:35[/b], Izlazak 8:10, II Samuel 7:22, I Kraljevi 8:23, I Hronika 17:20, Psalmi 86:8, 89:6 i 113:5, Hosea 13:4, Zekerija 14:9
Ovo je sve u Starom Zavetu sto sam uspeo da nadjem... potrazicu i u Novom Zavetu.. .a do tada
POZDRAV :!: :D :D :D :D

Jovan 1:1-3
trebalo bi shvatiti malo drugačije i složiće se u mozaik
Logos je ispravan prevod i mnogo kompleksniji i znači
namera , razum, vest govorenje
tako kada stavimo logos sa njegovim pojmom dobijamo vrlo jasan stih da je Isus bio u Božijoj nameri od početka i da je sve zbog Božijeg predznanja bilo jasno i spremno u početku a ne da je Isus učestvovao u stvaranju ili čak da je bio prvi stvoren .
Što sve protivreče stihovi koje si naveo .
Bog stalno govori kako je On stvorio svet i sve ostalo
Pozdrav
PS
analize su ti No1
prepisujem ih u My documents
Uzgred da li ti je to neko ukazao ili sam došao do tih zaključaka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back