sta mislite o muslimanima

• Začetnik teme Začetnik teme gle gle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mmm:
Ljudi kao i svi drugi.Ne racunam u to fanatike,jer mislim da su najradikalniji.

O muslimanima mislim da su prljavi vecinom fanaticni zadrti i koristoljubivi. Vjera im je dosta radikalna i ne odobravam ucenje kurana kao nesto lepo i pozitivno. (To je o muslimanima)
A o nasim balkanskim poturicama mislim da su pet puta gori od muslimana, da su poltroni i da su iskompleksirani ludaci. I dobro je da je najveci srpski otpad davni dana presao na islam.:idea:

gle gle:
zanima me pre svega sta mislite o islamu i njegovim sledbenicima( iskreno bez lazi )
Sarena je Gospodnja basta i svo cvece bi trebalo da svojim razlicitim mirisima daju jedan jedinsten bozanski miris...ali u ljudskom rodu nije sve tako idealno, nazalost. Kada citate Kuran (moram da priznam da sam samo letimicno prelistala) onda svatate da je to "religija ljubavi" kao i nase Pravoslavlje i da ima mnogo lepih, plemenitih misli.Ali sta to vredi kada covek sve sto je plemenito uprlja svojim nakaradnim shvatanjem. Npr. Djihad je unutarnji rat, dakle rat protiv vlastitih strasti i mana pale ljudske prirode..a onda dodju neki momci i to pretvore u rat protiv svih koji nisu muslimani i potpuno izvrnu osnovnu ideju djihada. Npr. oni nesrecnici koji u ime svog Boga (kako oni tumace svoju veru) pobiju onu decu na Kosovu...Dakle, covek niske svesti sve izvitopiri i unisti. Jednako tako su katolici u ime svoje vere sve rusili i ubijali i dan danas zele sve da pounijate. Kada bi hriscani zaista ispravno ziveli svoju veru i kada bi muslimani isto tako sprovodili na ispravan nacin reci svog Kurana, ne bi bilo sukoba izmedju te dve religije. Ali, kada bi?!

mirjana:
mmm:

O muslimanima mislim da su prljavi vecinom fanaticni zadrti i koristoljubivi. Vjera im je dosta radikalna i ne odobravam ucenje kurana kao nesto lepo i pozitivno. (To je o muslimanima)
A o nasim balkanskim poturicama mislim da su pet puta gori od muslimana, da su poltroni i da su iskompleksirani ludaci. I dobro je da je najveci srpski otpad davni dana presao na islam.:idea:
Mirjana,nije bas lepo da tako govoris o bilo kojoj naciji.Ali,posto je receno iskreno onda...Ali,ipak to je isto kada bi oni vredjali nasu Bibliju(vredjanje kurana).Ipak,po meni,imaju lepe gradove,zene su im prelepe(zato sto rade samo na sredjivanju sebe same)I religija im je veoma zanimljiva...To je moje misljenje!!! 8)

Ja nikada nisam citala kuran pa o tome ni ne mogu da pricam. Mislim da su muslimani kao i svi obicni, da ne kazem normalni, ljudi,samo ih vera "primorava" na na odredjene obicaje nama strane. Jako me iritira njihovi obicaji vezani za zene, nacin ponasanja, odevanja i polozaja u porodici i drustvu. Ne volim da kazem nikada, ali ipak ne bih se udala za muslimana nikada. Nadam se da mi se nece desiti da se zaljubim u nekog, mada ljubav nema granice, to me plasi. Nisam pristalica mesovitih brakova.

Srbi su brojan narod koji, verovatno zbo toga umislja da je postigao vrhunac u civilizovanosti. Prosli rat nesto drugo pokazuje. O susedima i o drugim religijama u ovo narodu - "civilizaciji" se govori sa mnogo neznanja i povrsnosti. Islam nije nacija ili narod.Islam je alternativa zlu koje sve vise osvaja ovaj svet. Islam je danas jedina snaga iz koje se realno moze stvoriti otpor jevrejsko-masonskom "novom svedskom poretku". Islam je nacin zivota a ne utopija samoljublja i praznoverja. Islam je realnost koja dolazi i jedina nada spasa covecanstva. Osvrnite se i pogledajte sta se desilo sa ostalim religijama. Sve su posrnule pred jevrejskim "osvajanjem" vlasti nad svim "gojama". Pokusajte da citate o Islamu a da pritom zanemarite rec "turci" jer islam nije turski. Islam je nacin zivota i stanje svesti koji vode spasu, i kao takav pripada svim ljudima.
Postoji samo jedan Bog, rodio nije i rodjen nije i niko Mu ravan nije.

Po meni je islam vrlo lepa vera, ali su je njeni vernici upropastili.
Muslimani losi ili dobri? Ja kao Srpkinja ne mogu da kazem da su dobri ljudi,mislim ima ih i dobrih i losih,kao i kod nas ostalih,ali obicno mi ovde ih ne volimo,narocito posle poslednjih incidenata na Kosovu.

mirjana:
mmm:

:wink: pozdrav za mirjanu, Allah da joj se smiluje i na pravi put je uputi. Vidi se da o `muslimanima` malo zna, no ne krivim jer cak i oni sto se drze da su muslimani slabo o `muslimanima` znaju. Mirjana zasto ogranicavati sebe i ziveti u zabludi ako si iskrena i cista srca uzmi pa malo prouci arapsku kulturu i civilizaciju (kolevku islama)onako bez predrasuda pa nam odgovori. VELIKI POZDRAV od coveka koji se trudi da bude musliman :lol:

muslimani su ljudi kao i svi drugi.ima ih losih i dobrih.svaki ortodoksni vernik.bilo to musliman.katolik ili pravoslavac je opasan.sto je najgore u svemu tome je da crkve i djamije direktno ili indirektno teze da naprave sto vise "ludaka".sada je na nama da odlucimo-ili cemo da mislimo svojom glavom ili ne.na zalost,sve je vise ljudi sto ne misle svojom glavom nego tudjom.najbolji vernici su oni"po mojem misljenju"sto ne idu ni u crkvu ni u djamiju.kultura pa je druga stvar,zavisna od mnogo toga.cisto drugacije je biti musliman na selu nego u gradu.[/b]

:idea: Islam je vera zasnovana na logici i zdravom razumu, o tome govori casni kuran. Sada ako ste pristalica teorije da se svi ljudi radjaju cisti, neiskvareni onda se svi ljudi radjaju kao muslimani, a ako ne onda svaki covek na koga naidjete koji je cist, neiskvaren, zaljubljenik u istinu spravom ga mozete nazvati muslimanom. Ta rec na arapskom to upravo znaci. Priznajem da je uzasno videti to sto se neki ljudi predstavljaju kao `pripadnici` islama, tj da su `muslimani` a njihova dela govore nesto sasvim drugacije, o tome govori i sam kuran no Allah sve vidi i sve zna, pravi put se jasno razlikuje od zablude.[/b]

e ovako draga braco i sestre...pre svega ja nosim muslimansko ime i prezime kao i moji roditelji....i svi dalji rodjaci a o islamu i muslimani znam sigurno vise nego vi ostali...znaci mi muslimani od malih nogu se ucimo da ne lazemo krademo...svim plenenitim osobinama..jer je to tako po nasoj svetoj knjizi KURANU...medjutim sto se ja i mnogo drugi ne pridravamo kurana a neki rade i sasvim suprotno od propisa kurana i na te se onda drugi ogledaju i ruze nasu prelepu veru...kazem prelepu jer poznajem i druge vere i znam da je islam najcistija vera to ko ne veruje nek uzme KURAN i neka procita pa ce se uverit...a sto se tice muslimanskih brakova to je nesto drugo...je li bolje imati 4 zene a da te celi svet zna ili je bolje imati zakonski jednu a nju varati sa jos 40 kako rade po neki...to je nesto kratko...koga interesuje vise neka pita...

religija:
...a sto se tice muslimanskih brakova to je nesto drugo...je li bolje imati 4 zene a da te celi svet zna ili je bolje imati zakonski jednu a nju varati sa jos 40 kako rade po neki...to je nesto kratko...koga interesuje vise neka pita...

Sto se tice brakova kod muslimana to je jako diskutabilno, no ja cu samo ukratko po Kuranu smes imati do 4 zene ALI uslov je da sve 4 volis isto pruzas im isto i da sve 4 budu zadovoljne(ne da ti mislis da su zadovoljne)ne sme ni jedna zena da se oseti ugrozenom od strane druge, ne smes se zeniti drugom ako bi to unesrecilo svoju prvu zenu. Tako bi trebalo pravi musliman da postupi upravljajuci se po svetoj knjizi ali na zalost u praksi je vac nesto drugo! Ako neko uspe da ispuni uslove koje mu navodi kuran onda u redu, ne kazem da je nemoguce vec je vrlo tesko naci zenu koja ce biti zadovoljna pored jos 3 zene

pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
VELIKI POZDRAV od coveka koji se trudi da bude musliman :lol:

Опрости на питање, а сада ко си ти?

Поздрав.
Kako to tko sam ja, oprosti sto te ne razumem, budi malo vise odredjeija.
pozdrav :wink:

Логика је једнонаставна :)
Ти си писао :arrow: "Велики поздрав од овека који се труди (Аха...) да буде муслиман".
Значи сада ти си човек, који се труди да би бити муслиман. А ако ти сада радиш да би бити у будућности муслиман, значи ти сада ниси муслиман. А ако ти сада ниси муслиман, значи ко си ти сада :) :?:

Поздрав :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back