sta mislite o muslimanima

• Začetnik teme Začetnik teme gle gle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Draga moja Aljona Ateista koji polako prelazi u Islam :wink:

Аха, капирам сада :)
А да ли си Србин, сунце?

:idea: Ako se pod srbinom podrazumeva osoba koja je rodjena i zivi u srbiji onda je moj odgovor DA.

Па добро :)
А зашто ти си бирао Муслиманство а не, на пример, Православље, Католичанство, Будизам или још нешто друго :?: :)

Поѕдрав.

Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:

А да ли си Србин, сунце?

:idea: Ako se pod srbinom podrazumeva osoba koja je rodjena i zivi u srbiji onda je moj odgovor DA.

А зашто ти си бирао Муслиманство а не, на пример, Православље, Католичанство, Будизам или још нешто друго :?: :)

Поѕдрав.
:arrow: Slatka moja Aljonice, Islam ne "muslimanstvo", musliman je arapska rec koja znaci "pokoran Bogu", Islam je vera koju sam odabrao.
To je vera u kojoj nema dogmi, vera zasnovana na logici i zdravom razumu...
Pozdrav!

pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:

А да ли си Србин, сунце?

Поѕдрав.
:arrow: Slatka moja Aljonice, Islam ne "muslimanstvo", musliman je arapska rec koja znaci "pokoran Bogu", Islam je vera koju sam odabrao.
Pozdrav!

Код нас понекад говорају и Муслиманство, и Ислам :)
Па, сунашце, други вери такође :wink: :D
Па добро, ако волиш ову.
А одакле ти си упознао њју?
Велики поздрав!!!

Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:

А да ли си Србин, сунце?

Поѕдрав.
Pozdrav!

Па добро, ако волиш ову.
Велики поздрав!!!
Ja misliti da nije mogao odabrati bolju i čistiju vjeru od časnog dina Islama. Samo tako nastavi i čekaju nas dženetske bašče u kojima će sve što je lijepo biti.I nezaboravite ovaj život(dunjaluk) samo je prolazan.Sa sobom na onaj svijet (Ahiret) ponijet ćemo samo svoja dobra i loša djela,a mržnja je ja mislim jedno od najgorih dijela za koja ćemo odgovarati na sudnjem danu.

mirjana:
mmm:
Ljudi kao i svi drugi.Ne racunam u to fanatike,jer mislim da su najradikalniji.

O muslimanima mislim da su prljavi vecinom fanaticni zadrti i koristoljubivi. Vjera im je dosta radikalna i ne odobravam ucenje kurana kao nesto lepo i pozitivno. (To je o muslimanima)
A o nasim balkanskim poturicama mislim da su pet puta gori od muslimana, da su poltroni i da su iskompleksirani ludaci. I dobro je da je najveci srpski otpad davni dana presao na islam.:idea:
Ja mislim da ti Mirjana ne znaš ništa ni o svojoj vjeri a još manje o Islamu i muslimanima,jer da poznaješ svoju vjeru ne bi tako govorila o drugima.Možda si ti iskompleksirana tom nekom prljavštinom jer sigurno znaš da je Islam najčistija vjera,a dokaz je da musliman pet puta dnevno pere ruke,noge i lice.Također smo i najposlušniji Bogu(Allahu),jer mu se pet puta na dan obraćamo,a koliko se puta pravoslavac onako iskreno obrati Bogu,a i koliko su mi poznati nema naroda koji više psuje Boga,a to po Islamo vjernika izvodi iz vjere.Ako ti treba još nastave u vezi Islama i Pravoslavlja slobodno se javi.

Bišnjak:
mirjana:
mmm:

O muslimanima mislim da su prljavi vecinom fanaticni zadrti i koristoljubivi. Vjera im je dosta radikalna i ne odobravam ucenje kurana kao nesto lepo i pozitivno. (To je o muslimanima)
A o nasim balkanskim poturicama mislim da su pet puta gori od muslimana, da su poltroni i da su iskompleksirani ludaci. I dobro je da je najveci srpski otpad davni dana presao na islam.:idea:
Ja mislim da ti Mirjana ne znaš ništa ni o svojoj vjeri a još manje o Islamu i muslimanima,jer da poznaješ svoju vjeru ne bi tako govorila o drugima.Možda si ti iskompleksirana tom nekom prljavštinom jer sigurno znaš da je Islam najčistija vjera,a dokaz je da musliman pet puta dnevno pere ruke,noge i lice.Također smo i najposlušniji Bogu(Allahu),jer mu se pet puta na dan obraćamo,a koliko se puta pravoslavac onako iskreno obrati Bogu,a i koliko su mi poznati nema naroda koji više psuje Boga,a to po Islamo vjernika izvodi iz vjere.Ako ti treba još nastave u vezi Islama i Pravoslavlja slobodno se javi.

Ne branim nikoga ali nije pitanje koliko puta nego kako... Tačan odgovor je?

Kissko:
Bišnjak:
mirjana:
mmm:

Pa da li znaš da se muslimani Bogu klanjaju tako što oko 60 puta na dan padnu na koljena pred Svemogućim. Ja mislim da je to jedan veoma odan i požrtvovan način obraćanja Bogu. A u svim velikim knjigama se govori da je Bog jedan i da mu niko nije ravan,da se ni sa kim i ni sa čim ne smije porediti. E tu se ogleda razlika između Pravoslavlja i Islama,jer pravoslavci Bogu ravnim smatraju i Isusa (Isa)koji je samo čovjek i rob Božiji. Bog nikoga nije rodio niti je rođen,pa tako ni Isus ne može biti sin Božiji nego samo njegov sluga i njegov poslanik. :!:

Ako ga nazivaju Sinom Božijim a i Bog sam kaže da će biti Sin Njegov onda što da to osporavamo.
Tačno je da nije Bog i tačno je da je Bog jedan .

Ako vidim autobus kojem nedostaje zadnji levi točak neću otići u drugi koji nema zadnji desni, već ću se potruditi da pronadjem onaj koji ima sva četri i neću biti nestrpljiv jer će me to dovesti do cilja.
Pozdrav

Anonymous:
Kissko:
Bišnjak:
mirjana:
mmm:

Pa da li znaš da se muslimani Bogu klanjaju tako što oko 60 puta na dan padnu na koljena pred Svemogućim. Ja mislim da je to jedan veoma odan i požrtvovan način obraćanja Bogu. A u svim velikim knjigama se govori da je Bog jedan i da mu niko nije ravan,da se ni sa kim i ni sa čim ne smije porediti. E tu se ogleda razlika između Pravoslavlja i Islama,jer pravoslavci Bogu ravnim smatraju i Isusa (Isa)koji je samo čovjek i rob Božiji. Bog nikoga nije rodio niti je rođen,pa tako ni Isus ne može biti sin Božiji nego samo njegov sluga i njegov poslanik. :!:

Brate,
Mislim da je besmisleno uporedjivati dva RAZLICITA puta.
Zanima me sta mislis o Djihadu i Alkaidi? Kako gledas na bombase samoubice- sa religiozne tacke.Sta kazes o pobijenoj deci na Kosovu? Pitanja nisu maliciozna, vec me zaista zanima. Zbogom!

Christadelphian:
Ako ga nazivaju Sinom Božijim a i Bog sam kaže da će biti Sin Njegov onda što da to osporavamo.

Ako vidim autobus kojem nedostaje zadnji levi točak neću otići u drugi koji nema zadnji desni, već ću se potruditi da pronadjem onaj koji ima sva četri i neću biti nestrpljiv jer će me to dovesti do cilja.
Pozdrav
:idea: Bog dz.s. nikad nije rekao da ima sina, ja (ne) znam odakle ti to, sam Isus a.s. za sebe nije govorio da je Bozji sin :!:
Hriscani veruju da je Bog stvorio coveka po svom uzoru; belog, crnog ili nekog drugog, musko ili zensko. ovo se da zakljuciti iz postanka, 1:26: "I Bog rece: "Nacinimo coveka na svoju sliku, sebi slicna..." Ali ovo je onda u suprotnosti sa izaijom, 40:18 i 25:"S kime cete prispodobit Boga? I s kakvim ga likom usporedit?"

Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:
Алjона:
pustolov81:

А да ли си Србин, сунце?

Поѕдрав.
Pozdrav!

Па добро, ако волиш ову.
Велики поздрав!!!
:arrow: Pa znas kako kazu, na izvoru je reka najcistija, tako da sam ja lepo krenuo od izvora Islama casnog Kuran`a, i tu sam se upoznao i sa muslimanima i sa Islamom.. .
Veliki pozdrav! :D :D :D

Алjона:
Разумим, сунашце, а да ли си имао напори са избором вери?

Велики поздрав :)
:arrow: Kao mali igrao sam se sa muslimanom, posto je on bio jedini u kraju, uvek nam je bio jako cudan, mislim bio je ok, ali nekako je bio cudan, i kada bih otisao u crkvu i pitao Popa za muslimane, on bi mi govorio da su to pagani, da je Muhamed a.s. bio padavicar, plagijator, da se ne zamlacujem time. To me na svu srecu nije3 zadovoljilo pa sam kako sam odrastao poceo izucavati Islam i tako je sve pocelo.. .
Pozdrav!
I da priznam ne razumem to napori sa izborom.. .?

pustolov81:
Алjона:
Разумим, сунашце, а да ли си имао напори са избором вери?

Велики поздрав :)
:arrow: Kao mali igrao sam se sa muslimanom, posto je on bio jedini u kraju, uvek nam je bio jako cudan, mislim bio je ok, ali nekako je bio cudan, i kada bih otisao u crkvu i pitao Popa za muslimane, on bi mi govorio da su to pagani, da je Muhamed a.s. bio padavicar, plagijator, da se ne zamlacujem time. To me na svu srecu nije3 zadovoljilo pa sam kako sam odrastao poceo izucavati Islam i tako je sve pocelo...
Pozdrav!
I da priznam ne razumem to napori sa izborom.. .?

Све је једнонаставно. Сада људи имају јако широк избор за свако духовно мишљење и понекад им је тешко изабрати свој духовни пут у овом животу. Стога и имају неки проблеми са избором да у какву страну им ићи.
А какву веру имају твоји рођаки? На жалост, моји немају никакву...

Велики поздрав!

freewill:
Christadelphian:

Pozdrav
:idea: Bog dz.s. nikad nije rekao da ima sina, ja (ne) znam odakle ti to, sam Isus a.s. za sebe nije govorio da je Bozji sin :!:
Hriscani veruju da je Bog stvorio coveka po svom uzoru; belog, crnog ili nekog drugog, musko ili zensko. ovo se da zakljuciti iz postanka, 1:26: "I Bog rece: "Nacinimo coveka na svoju sliku, sebi slicna..." Ali ovo je onda u suprotnosti sa izaijom, 40:18 i 25:"S kime cete prispodobit Boga? I s kakvim ga likom usporedit?"
1.Odgovor
par primera "ovo je sin moj..." Mt.3:17, Mt.17:5,Mk.5:7 itd
U starom Zavetu takodje Bog ga naziva sinom
Onda Gavrilo prenosi Mariji da će Isus biti Sin Božiji
Piše svuda ? kao i Sin čovečiji
2. Ako smo svi svotreni na jednu sliku ipak se razlikujemo fizički (nismo ko jaje jajetu slični)
Ovo u Isaiji je dublji opis Boga kako ne postoji ništa Njemu slično .
Isto možemo reći za nekog specifičnog čoveka.
Biblija ne sme da protivreči sebi
prvo moramo ispitati naše vidjenje ili tumačenje u odnosu na neke teme.
Pozdrav

:idea: Dobro slazes se sa mnom da Biblija ne sme biti protivrecna, jer ako je protivrecna onda nije sveta!
Citaj onda sta kaze Luka u svom Evandjelju u 12:32
"Kao sto nam predase oni koji isprva sami videse i sluge reci bijase; namislih i ja ispitavsi i shvativsi sve od pocetka, po redu pisati tebi, cestiti Teofile."
:arrow: Ako je Luka sam rekao da on osobno nije bio ocevidac, i da znanje koje je dobio preko svedoka nisu reci Bozije, da li jos uvek verujes da je Biblija Bozija rec?
:arrow: Povest je pokazala da je Biblija vremenom pretrpela stanovite izmene. "The Reviserd Standard Version" 1952g.i 1972g."The New Amerikan Standard Bible" i "The New Translation of The Holi Sctiptures" imaju izostavljene odredjene pasuse u uporedbi sa "The King James Version".Reader`s Digest je skratio Sari Zavet za oko 50% i Novi Zavet za oko 25%. Pre nekoliko godina hriscanski teolozi su zeleli da kastriraju Bibliju.
:arrow: Da li atribut "sveta" znaci da u Bibliji ne sme biti gresaka?
Pozdrav!

:idea: Dobro slazes se sa mnom da Biblija ne sme biti protivrecna, jer ako je protivrecna onda nije sveta!
"Kao sto nam predase oni koji isprva sami videse i sluge reci bijase; namislih i ja ispitavsi i shvativsi sve od pocetka, po redu pisati tebi, cestiti Teofile."
:arrow: Ako je Luka sam rekao da on osobno nije bio ocevidac, i da znanje koje je dobio preko svedoka nisu reci Bozije, da li jos uvek verujes da je Biblija Bozija rec?
:arrow: Povest je pokazala da je Biblija vremenom pretrpela stanovite izmene. "The Reviserd Standard Version" 1952g.i 1972g."The New Amerikan Standard Bible" i "The New Translation of The Holi Sctiptures" imaju izostavljene odredjene pasuse u uporedbi sa "The King James Version".Reader`s Digest je skratio Sari Zavet za oko 50% i Novi Zavet za oko 25%. Pre nekoliko godina hriscanski teolozi su zeleli da kastriraju Bibliju.
Pozdrav!

freewilly:
Pozdrav!
Misliš Luka 1:3
mogao si naći i jači argument ajde da pokušam odgovoriti zadovoljavajuće (mada znamo da je nevrnim tomama potrebno više čula):
Znamo da Bog nije pisao Pismo već čovek , čovek svojim rečima i svojim umećem nadahnut od Boga te time Pismo mora sadržati poruku nama bitnu a ne način na koji se došlo do iste .
Prevodioci su uneli više zbrke prevodeći shodno svojim verovanjima i predrasudama i slobodi izražavanja. Pismo nije 100% kako treba biti zato se moramo vraćati unazad i mnogo dati od sebe da bi ga proučili ,koristeći više prevoda i uzimanje u obzir originala i značenja originalnih reči .
Mislim da je baš zbog toga put uzak a ne serviran i širok kao u Mc u
Mnogi su opet preveli slobodnije Bibliju kako bi potvrdili svoje verovanje te je oskrnavili još više.
Izveštaje jevandjelja možete uporedjivati i videćete neke razlike ali to su razlike sa tačke gledišta ili stajanja u odredjenom momentu svakog po naosob.
Čak i te naočigled sitne protivrečnosti mogu se opovrgnuti ,ali najbitnije je osnovna poruka i nauka Pisma i Božija poruka nama .
Ona definitivno nije mogla biti izmenjena .
Ali ja dajem vama šansu da ste u pravu i tako kažem:
Ili smo u najvećoju zabludi čovečanstva ili
držimo Božiju reč u rukama.
Sredine nema .
Mene je do Pisma dovela moja želja za spoznanjem istine o nama i zemlji i našoj svrsi.
Ako otkrivljenja Boga ljudima ima onda je to Pismo a da bi sebi to i dokazao ja ga proučavam .
Ako sebi dokažem suprotno ja više neću verovati u isto.
Pozdrav

vjera islam je najcistija i najljepsa vjera ali ja nijesam vjernik mislim vjerujem da posoji Bog svakako, ali u ove drangulije zivot poslije smrti i sl. tog definitivno nema, zivi zivot ovdje a gore ko ga shisha kakva bre dzennetska vrata i dzehenam nema toga narode smijem da se kladim. I jos nesto - Srbi nije vam lijepo da grdite tudje vjere gledajte svoju i gotovo nije lijepo stvarno. A dzihad nije ekstrmizam za mene je svaki pripadnik dzihada svetinja kad on ima srca sebi da uzme zivot zbog onih odvratnih jevreja svaka cast. jednog dana ce ovom planetom zavladat islam i bece svima mnogo jasnije zasto je nejbolja i najcistija vjera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back