Sta mislite o Mariji Magdaleni?

"Чедност [тј. чистота] је усвајање бестелесне природе. Чедност је жељени дом Христов, и земно небо срца. Чедност је посве необично натприродно порицање природе, и заиста чудесно надметање смртног и пролазног тела са бестелесним бићима. Чедан је онај човек који је љубав потиснуо љубављу, и који је огњем невештаственим угасио пламен својих страсти.
Целомудреност је свеопшти назив свих врлина. Целомудреност је чистота душе и тела. Целомудрен је човек који ни у самоме сну у своме телу нема никаквих страсних покрета. Целомудрен је човек који је за свагда (881) стекао савршену неосетљивост за разлике у полу. Мерило и врхунац савршене и потпуне чистоте јесте у томе да се има исти исти однос према живим бићима као и према неживим стварима, према људима као и према животињама.
" (св. Јован Лествичник).

Препоручујем и да се прочита Красота дјевствености св. Григорија Ниског. Има на српском бесплатно на интернету.

Oci gotovo nikad nisu jednog misljena tako i oko braka. Ali da otkad crkva ima vrh samo monaha oni sebe najvise hvale iako nije na mestu.

Inace maltene sve grckve filozofije forsiraju dejstvenost, a i postojali su Vestalije ko Rimljana (zene svestenici koji ne smu imati seks). Tako da je to tesko.

Neki za svadbu u Kani gde Isus pretvara vodu u vino, kazu da je to vencanje Hristovo. Pa da krenemo to linijom i da pretpostavimo da je Marija Magdalena mlada na vencanju i da je bogocovek do smrti covek a 'sa druge strane' obozen. Isus se krstio sto se nebi i vencao? Potomstvo je takodje manje vazno kada smo svi mi deca bozija :). Sad povucemo liniju i bacimo sve u gnozu.
Vernik prati Hristovo ucenje koje daje smernice kako covek stize u 'carstvo nebesko' i na to se biblija fokusira a ne da se kao zuta stampa bavi tracevima.

Neki za svadbu u Kani gde Isus pretvara vodu u vino, kazu da je to vencanje Hristovo. Pa da krenemo to linijom i da pretpostavimo da je Marija Magdalena mlada na vencanju i da je bogocovek do smrti covek a 'sa druge strane' obozen. Isus se krstio sto se nebi i vencao? Potomstvo je takodje manje vazno kada smo svi mi deca bozija :). Sad povucemo liniju i bacimo sve u gnozu.
Vernik prati Hristovo ucenje koje daje smernice kako covek stize u 'carstvo nebesko' i na to se biblija fokusira a ne da se kao zuta stampa bavi tracevima.
Neki kažu. Znaš ko ne kaže? Apostol i jevanđelista Jovan.

Duhovna prica o Isusu i Marije Magdaleni je sadzano u zivotu svakog chovjeka.
Ali kao po nekoj navici svi gledaju telesnim ocima umesto duhovnim!
Svi ljudi su sinovi bozji i svi mogu imati za "zenu" Mariju Magdalenu.
I nije sluchajno sto majka Isusa i zena njegova u tu pricu imaju isto ime.

Memento mori (seti se smrti)

Марија Магдалена је буквално мама могла да буде Исусу... Идијотски је и богохулно ово шта измишљају масони о Магдалени и Исусу, ниђе ни трага сексуалности у НЗ ко у СЗ...

Ем је много старија од њега, ем је побожна девица која живи сама цео живот, ем је Бог Христос побожнији од ње, а и од свих заједно... Ни трага од животињске привлачности и стремљења...

Дакле, тотална будалаштина о сексуалности светих људи и жена, мајмунска фантазија опседнутих старозаветним примитивизма међу назадним Јеврејима пројектовано на НЗ и Бога Светога...

Марија Магдалена је буквално мама могла да буде Исусу... Идијотски је и богохулно ово шта измишљају масони о Магдалени и Исусу, ниђе ни трага сексуалности у НЗ ко у СЗ...

Ем је много старија од њега, ем је побожна девица која живи сама цео живот, ем је Бог Христос побожнији од ње, а и од свих заједно... Ни трага од животињске привлачности и стремљења...

Дакле, тотална будалаштина о сексуалности светих људи и жена, мајмунска фантазија опседнутих старозаветним примитивизма међу назадним Јеврејима пројектовано на НЗ...
Фројдизам у НЗ долази од прљавих секташа јудаиста, а не из Православља које је Чувар Светог Писма и правилног Тумачења и наративна...

Pa da joj kaže ''Odlazi od mene ženo. Ti nisi moja žena'' :pop:
Жене су Христове духовно и вечно, а не привремено и телесно ко код мужијака ...

Глупо је што поредиш Неупоредивог са мушкарцима, које си рађале и васпитавање брачнице, а не девице...

Христос је духовни младожења, Син Девицин, а не телесни мужијак, па да постоји шанса да те одбаци због тела или неког страсног телесног хира...

Жене су Христове духовно и вечно, а не привремено и телесно ко код мужијака ...

Глупо је што поредиш Неупоредивог са мушкарцима, које си рађале и васпитавање брачнице, а не девице...

Христос је духовни младожења, Син Девицин, а не телесни мужијак, па да постоји шанса да те одбаци због тела или неког страсног телесног хира...
Niti sam poredila neuporedivo, niti mislim da je neuporediv. Samo
sam šalu napravila. Na osnovu onoga što je majci rekao, šta bi
mogao reći ženi.

A ta šala je vrlo složena i nešto me mrzi da je objašnjavam..

Sačuvaj me bože..
... Од тебе самога... Амин

Сексомани да се не петљају у духовно и безтелесну веру , кад су бетон лига морала и побожности...

Свако на своје место, и нема забуне и лупања преко уста фројдовских...

... Од тебе самога... Амин

Сексомани да се не петљају у духовно и безтелесну веру , кад су бетон лига морала и побожности...

Свако на своје место, и нема забуне и лупања преко уста фројдовских...
Mogu samo da budem zahvalan bogu(kojem god) što me prokleo grehom seksa. 😊

Niti sam poredila neuporedivo, niti mislim da je neuporediv. Samo
sam šalu napravila. Na osnovu onoga što je majci rekao, šta bi
mogao reći ženi.

A ta šala je vrlo složena i nešto me mrzi da je objašnjavam..
Схватио сам је... А и тебе помало (квалитет подношења критике)

Са Богом се не збијају шале ни изокола... Никад

Вежбај аскезу изражавања, очврснућеш за дух веома

Схватио сам је... А и тебе помало (квалитет подношења критике)

Са Богом се не збијају шале ни изокола... Никад

Вежбај аскезу изражавања, очврснућеш за дух веома
Da probam ja tebe malo da kritikujem, da vidim kako ti podnosiš? :malav:

Nije šalao Bogu, već o Isusovom učenju o nevezivanju. Kako on to nije imao
svoju mamu, svoju ženu, svoju kuću.. Ja i moje, gde je tu? Ja se stopilo sa
Očevim Ja, a moje ne postoji. Dok istovremeno ima svu vlast na nebu i na
zemlji. Vrlo interesantno za razmišljanje.

Back