Sta mislite o ateizmu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MIslish? :lol: ...nemash ti pojma. :mrgreen:

Pa da, bash tako, nije... nije chovek, nije zivotinja, nije biljka, nije kamen... shta je onda?

On je kao neshto shto nema fizichku formu jeli... :lol: ... e pa, chovek ne moze tako neshto spoznati, nema mogucnosti za to, za nas je stvarno samo ono shto je osetno fizichki.

Tako da realno to ne moze niko da zna, da li bog postoji ili ne.

... a svi koji prodaju neke priche zaludjuju narod. :mrgreen:

[Ne_Vazim_Se];17339164:
MIslish? :lol: ...nemash ti pojma. :mrgreen:

Pa da, bash tako, nije... nije chovek, nije zivotinja, nije biljka, nije kamen... shta je onda?

On je kao neshto shto nema fizichku formu jeli... :lol: ... e pa, chovek ne moze tako neshto spoznati, nema mogucnosti za to, za nas je stvarno samo ono shto je osetno fizichki.

Tako da realno to ne moze niko da zna, da li bog postoji ili ne.

... a svi koji prodaju neke priche zaludjuju narod. :mrgreen:

не знам да ли си ти из времена ''религија је опијум за народ''
ал се види да ниси иш'о на веронауку и да те није имао ко научити нешто.
није све у материји, Бог ти је ближе од мајице...
само кад би мало погледао око себе схватио бих...

..ај ћао, не расправљај се с мене1!
srecko-sojic.jpg

Ne mislim ništa posebno. Svako bira u šta će i da li će da veruje u nešto. Ne volim samo kada se drugim smeju zbog njihovih uverenja.

Ja lično verujem u Boga, ne baš preterano, tipa da postim sredu, petak i svaki post. Lično ne znam kako bih živela, kad ne bih verovala ni u šta.

Vernika u pravom smislu te reci je danas sve manje. Ali vera u Boga je prisutna kod vecine i duboko je usadjena u svakom coveku. Vera je mnogo dobrog donela coveku nasuprot crkve kao institucije koja je cesto pokretala ratove i imala teznju za prevlascu(pogotovo katolicka).
A ateisti najcesce iz neznanja i dosade prosipaju neko svoje misljenje koje nije nigde utemeljeno, nesto slicno kao gejevi :mrgreen: Mislim, to se naravno ne odnosi na sve, znam dosta ljudi koji kazu da ne veruju u Boga, ali to je to, nikakve dalje rasprave i ubedjivanja :bye:

"...ako ima boga, on je samo jedan

I ne treba ti mac i crkva da mu budes odan
on od tebe jednostavno zeli da budes dobar
a ne da placas popa i da se slihtas do groba
ako sve to ikad kazes, izdajnik si roda
jer ovde si to, vera, nacija i boja"

Ne verujem u Boga tj. u nekog čičicu koji čuči na nebesima, ali priznajem - to bi bilo tako cool :super: Šalu na stranu

Nemam nista protiv vernika, ali ne volim kada se potegne to pitanje da me neko sa drugim stavovima ubeđuje da sam ja oličenje sotone jer sam se izjasnila kao ateista! Srela sam se sa dosta vernika koji me pogledaju popreko i mislim da bi me najradije polili svetom vodicom (da im je pri ruci), mene tako grešnu :hahaha:

Ne volim da mi neko natura svoje - brate, ja imam svoje mišljenje, ti imaš svoje, ne smejem ti se u facu i ne gledam te kao izroda jer si mi saopštio da veruješ u Boga i ideš u crkvu - nemoj ni ti mene tako gledati i nema svađe. Ako me neko pita, rećiću zasto je to tako, ali da naturam nekom svoja uverenja - ne pada i na pamet.

Svi mi imamo i mamu i tatu, njihov je zadatak bio da nas vaspitaju onako kako su smatrali da je ispravno i pošteno... E sad, smatram da je vera, ili nasuprot njoj - ateizam, stvar koju ili izaberete ili vam roditelji ''usade'' taj osećaj za poštovanjem Boga i crkve, jer običaji se prenose sa kolena na koleno... Ja ga lično nemam jer ne potičem iz neke preterano religiozne familije, nisu me vodili u crkvu, nisu me učili da se pre spavanja molim Bogu tako da možda je moj stav potekao iz svega toga...

mislim da je problem sa ateizmom sto je danas precesto posledica , pa jednostavno, nerazmisljanja, infantilnog previse pojednostavljenog vidjenja sta bi u stvari bog trebao da bude, nesposobnosti da se razmislja ne samo pravolinijski vec pomalo i apstrahovano, da covek nekako uspe da nadje nacin da sebi priblizi i sagleda tu nematerijalnu stranu i sveta i ljudi i sebe samog , pa da onda to opet na neki nacin dovede u vezu sa bogom ili opet ne dovede... pa se tek onda izjasni kao vernik ili ateista ili jednostavno agnostik... medjutim takvih ljudi je malo... u boga se ne veruje na nacin na koji se ne veruje u deda mraza... nekada smo imali mase slepih (dogmatskih) vernika, danas su ih zamenili slepi ateisti... to je bar neko moje misljenje

Mođda ih napišem kasnije ako budem raspoložena da se nerviram.

Ma nemoj da se nerviraš zbog crkve i popova, svi znaju kakvi su popovi - ponekad bezsramni, bezobrazni i neotesani!

Moja baka je veliki vernik (mada, nije se nešto trcala da ide u crkvu i poštuje običaje dok mi stric nije umro, ali dobro - kažu da nikad nije kasno da se okreneš Bogu), ali i ona sama kad joj pomeneš popove, naježi se opsuje koju sočno onako kako samo babe znaju:hahaha:

Par puta sam i lično bila svedok njihovom bezobraluku i neotesanosti, eto ako bude tema išla u tom pravcu, napisaću neka iskustva, ne što su mi ljudi pričali nego ja lično što sam videla svojim očima.

mislim da je problem sa ateizmom sto je danas precesto posledica , pa jednostavno, nerazmisljanja, infantilnog previse pojednostavljenog vidjenja sta bi u stvari bog trebao da bude, nesposobnosti da se razmislja ne samo pravolinijski vec pomalo i apstrahovano, da covek nekako uspe da nadje nacin da sebi priblizi i sagleda tu nematerijalnu stranu i sveta i ljudi i sebe samog , pa da onda to opet na neki nacin dovede u vezu sa bogom ili opet ne dovede... pa se tek onda izjasni kao vernik ili ateista ili jednostavno agnostik... medjutim takvih ljudi je malo... u boga se ne veruje na nacin na koji se ne veruje u deda mraza... nekada smo imali mase slepih (dogmatskih) vernika, danas su ih zamenili slepi ateisti... to je bar neko moje misljenje

sve je to lepo samo si malo obrnula uloge...

nekada su ljudi kada vide munju (uplashe se a ne znaju shta je) govorili da je to bozji gnev... kasnije su oni pametniji skapirali da je to neshto u prirodi, neko praznjenje nechega... danas svako ko je iole obrazovan zna da je u pitanju atmosferski elektricitet

znash, kada stvarima koje ne razumesh pripisujesh neke magijske karakteristike, to je zapravo infantilno... dokaz - shto vishe ljudi sazrevaju kao rasa to imaju manje bogova!

na kraju kada "odrastemo", kada ne bude vishe nijednog... tada cemo shvatiti da smo bogovi mi sami.

Ne verujem u Boga tj. u nekog čičicu koji čuči na nebesima, ali priznajem - to bi bilo tako cool :super: Šalu na stranu

Nemam nista protiv vernika, ali ne volim kada se potegne to pitanje da me neko sa drugim stavovima ubeđuje da sam ja oličenje sotone jer sam se izjasnila kao ateista! Srela sam se sa dosta vernika koji me pogledaju popreko i mislim da bi me najradije polili svetom vodicom (da im je pri ruci), mene tako grešnu :hahaha:

Ne volim da mi neko natura svoje - brate, ja imam svoje mišljenje, ti imaš svoje, ne smejem ti se u facu i ne gledam te kao izroda jer si mi saopštio da veruješ u Boga i ideš u crkvu - nemoj ni ti mene tako gledati i nema svađe. Ako me neko pita, rećiću zasto je to tako, ali da naturam nekom svoja uverenja - ne pada i na pamet.

Svi mi imamo i mamu i tatu, njihov je zadatak bio da nas vaspitaju onako kako su smatrali da je ispravno i pošteno... E sad, smatram da je vera, ili nasuprot njoj - ateizam, stvar koju ili izaberete ili vam roditelji ''usade'' taj osećaj za poštovanjem Boga i crkve, jer običaji se prenose sa kolena na koleno... Ja ga lično nemam jer ne potičem iz neke preterano religiozne familije, nisu me vodili u crkvu, nisu me učili da se pre spavanja molim Bogu tako da možda je moj stav potekao iz svega toga...

добро
а шта мислиш о атеизму?

Vernika u pravom smislu te reci je danas sve manje. Ali vera u Boga je prisutna kod vecine i duboko je usadjena u svakom coveku. Vera je mnogo dobrog donela coveku nasuprot crkve kao institucije koja je cesto pokretala ratove i imala teznju za prevlascu(pogotovo katolicka).
A ateisti najcesce iz neznanja i dosade prosipaju neko svoje misljenje koje nije nigde utemeljeno, nesto slicno kao gejevi :mrgreen: Mislim, to se naravno ne odnosi na sve, znam dosta ljudi koji kazu da ne veruju u Boga, ali to je to, nikakve dalje rasprave i ubedjivanja :bye:

Malo si pobrkao decko;) put do pravog ateiste je povezan samo sa dobrim poznavanjem religije, doktrine iste i poznavanje iste do najsitnijeg detalja. To su pravi ateisti iz...znanja. Sve ostalo su pratioci mode ili buntovnici. Oni puno pricaju o tome a malo imaju sta reci:aha:

добро
а шта мислиш о атеизму?

Mislim da su i jedni i drugi u zabludi, samo neznam ko je u vecoj:neutral:

Back