- Poruka
- 3.358
Ja licno sam ateista, nemam nista protiv nijedne od vera tj religija, samo smatram da je za to sto su ljudi vecinom vernici kriva propaganda i prihvatanje obicaja svojih roditelja! Mada bih pre bio pagan nego hriscanin. Vecina Srba se proziva za Pravoslavce, a mene prozivaju satanistom samo zato sto ne verujem u boga. A ta ista vecina nikada nije drzala Bibliju u ruci, a u crkvu idu svake prestupne godine. To je ono sto mi smeta kod takozvanih Pravoslavaca koje ja poznajem! Pre bih bio pagan iz razloga zato sto je hriscanstvo u neku ruku bolesna religija (ne zelim nikoga da uvredim, samo gledam objektivno). Recite mi da li je normalnije iskopati sebi oci, ili pogledati drugu devojku/decka? Ili je normalnije biti gladan, ili uzivati u hrani? Znam da je cilj uzdizanje duha, ali je meni bolje uzdizanje duha, kroz muziku ili neki drugi vid umetnosti. Nista licno, ponavljam da ne zelim nikoga da uvredim, samo gledam stvari objektivno. Ako bih me pitali koje vere nebih bio to je svakako Islam. Opet nista licno, smatram da je Islam jedina vera bolesnija od Hriscanstva. Pa cak ni sekte (bili one antihriscanske ili samo jeres) nisu bolesnije od Islama.
post ti je u skladu sa avatarom...nidje veze...

i slepo verovati,a nikad ga nisi video,tu ljude zna da zbuni, zar ne?Hriscani se vade kao ovo ono imas slobodan izbor dal da verujes u boga il ne,a s druge strane izmedju redova neko sasvim prosecne inteligencije moze procitati da ce te bog osuditi na vecno prokletstvo i da ce vrata raja za tebe biti zauvek zatvorena.Neki tad popizde,proradi im ego i onda ajmo u ateiste,iz inata. 
rvo,postoji nauka koja se zove APOLOGETIKA i ona se bavi naučnim dokazivanjem religije.Što hoće reći da u svakom čovjeku postoji klica vjere u Boga(ili kako več to pojedinac nazivao)koju je usadio Bog jer je čovjeka stvorijo po svom liku.Tako ista nauka tvrdi da ne postoji ATEIZAM kao apsolutno nevjerovanje u Boga ,nego postoji pozitivan i negativan stav prema Bogu.