Sta mislite o ateizmu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja licno sam ateista, nemam nista protiv nijedne od vera tj religija, samo smatram da je za to sto su ljudi vecinom vernici kriva propaganda i prihvatanje obicaja svojih roditelja! Mada bih pre bio pagan nego hriscanin. Vecina Srba se proziva za Pravoslavce, a mene prozivaju satanistom samo zato sto ne verujem u boga. A ta ista vecina nikada nije drzala Bibliju u ruci, a u crkvu idu svake prestupne godine. To je ono sto mi smeta kod takozvanih Pravoslavaca koje ja poznajem! Pre bih bio pagan iz razloga zato sto je hriscanstvo u neku ruku bolesna religija (ne zelim nikoga da uvredim, samo gledam objektivno). Recite mi da li je normalnije iskopati sebi oci, ili pogledati drugu devojku/decka? Ili je normalnije biti gladan, ili uzivati u hrani? Znam da je cilj uzdizanje duha, ali je meni bolje uzdizanje duha, kroz muziku ili neki drugi vid umetnosti. Nista licno, ponavljam da ne zelim nikoga da uvredim, samo gledam stvari objektivno. Ako bih me pitali koje vere nebih bio to je svakako Islam. Opet nista licno, smatram da je Islam jedina vera bolesnija od Hriscanstva. Pa cak ni sekte (bili one antihriscanske ili samo jeres) nisu bolesnije od Islama.

post ti je u skladu sa avatarom...nidje veze...

Vera verovanje je dokaz da nesto neznamo,samo verujemo u to...ako nesto znamo nije potrebno da verujemo....mi to znamo!!!! svako lepljenje etiketa.....ja sam ateista ili teista je pogresno,......jer smo mi samo i jedino ljudska bica i to je nasa istinska i jedina odrednica.:ok::heart::heart::heart:

Istinski ateizam ne postoji.Tesko da postoji covek koji u najtezim momentima svoga zivota ne priziva Boga.
To nije dokaz,jer isto tako pozivamo i majku u natezim trenucima.......a jednako ,psujemo i Boga i majku....To su samo duboko u nama usadjeni obrasci ponasanja..licno mislim ,,znam,,da svi u sebi nosimo delic bozanske iskre....koju smo doneli od stvoritelja kad
smo se otelotvorili na Zemlji,......i vracamo je kad napustimo ovo materijalno telo....Tu crkva i religije nemaju sta da traze......

Ateizam?
Pravi put do istine, logičan put, jedini put...
A ako ipak dodje do onog: kad nauka pogleda iza brda shavatiće da je religija odavno tamo...bar ćemo znati da je put bio ispravan...

Tako je, mislim da ateisti na ista pitanja koja i vjernici duže tragaju za odgovorima i idu težim putem.
A vjernicima je, najčešće, lakše da sve pripišu istoj "osobi".
Lično mislim da veći broj stvari nego što vjernici žele da priznaju može da se objasni racionalnim i prirodnim putem, ali doći će svačijih pet minuta da vide da li su bili u pravu.

Mislim da su ateisti oni koji su izgubili poverenje u duhovne stvari,moram spomenuti da su ucenja poput hriscanskog najvise doprinela tome svojim nametanjem boga kao necim nedostiznim za obicne ljude i necemu cemu se moras pokoravati :worth: i slepo verovati,a nikad ga nisi video,tu ljude zna da zbuni, zar ne?Hriscani se vade kao ovo ono imas slobodan izbor dal da verujes u boga il ne,a s druge strane izmedju redova neko sasvim prosecne inteligencije moze procitati da ce te bog osuditi na vecno prokletstvo i da ce vrata raja za tebe biti zauvek zatvorena.Neki tad popizde,proradi im ego i onda ajmo u ateiste,iz inata. :ljutka:

Šta ja mislim i nije tako bitno za širu javnost ali ti mogu reći prostim riječima šta o tome misle učene i kvalifikovane glave:prvo,postoji nauka koja se zove APOLOGETIKA i ona se bavi naučnim dokazivanjem religije.Što hoće reći da u svakom čovjeku postoji klica vjere u Boga(ili kako več to pojedinac nazivao)koju je usadio Bog jer je čovjeka stvorijo po svom liku.Tako ista nauka tvrdi da ne postoji ATEIZAM kao apsolutno nevjerovanje u Boga ,nego postoji pozitivan i negativan stav prema Bogu.
Neki matematicari se bave teorijom Boga koriscenjem matematicke logike. Kurt gedel je dokazao postojanje Boga. Ali kao sto u matematici postoje Euklidska geometrija koja kaze da postoji tacno tacno jedna prava koja prolazi kroz jednu tacku i paralelna je nekoj drugoj pravoj postoji i geometrija Lobacevskog koja kaze da postoje bar dve takve prave. Euklidska geometrija vazi na Zemlji, a geometrija lobacevskog vazi na nekim planetama i zvezdama u kosmosu, npr. vazi provereno za crne rupe. Tako da su razlicite teorije tacne u razlicitim koordinatnim sistemima(pozivam se na Teoriju relativiteta). ne znam da li postoji neki matematicar koji se bavio dokazivanjem da Bog ne postoji i mozde jeste dokazano, mene nije zanimala ta prica o Bogu pa se nisam raspitivala. Ali verujem da ne bi bio nikakav problem jednom umu da dokaze da bog ne postoji i da to bude druga teorija koja ce takodje biti neprotivrecna. Najveci matematicar svih vremena, Erdes Pal je bio ateista, ali ateisti uglavnom nemaju porive da dokazu nepostojanje Boga jer ih on uopste ni ne zanima.

Ima puno onih koji veruju u boga,a u zivotu su teske bitange!Krste se i levom i desnom,idu u crkvu svaki drugi dan,poste 40 dana samo na vodi i tako te gluposti.Ima tu jedan robijas kod mene u zgradi,nema garaze i podruma koje nije on obio ovde u kraju,izaziva se sa svima,teska robijascina,a pred bozic doneo celo drvo (samo bez korena) i palio ga za badnje vece.Pomislio bi neko,kako dobar covek,a on - DJUBRE! Direktor bivse firme gde sam radio,stalno je jurcao po nekim manastirima i bio dobrotvor,a svojim radnicima ni dana staza nije uplatio,nit godisnje odmore,nista...Zaista,ne razumem logiku vernika,jer po njihovom ispada - "Budi bitanga i olos,e ali ako se krstis i postis,sve ce ti bog oprostiti". Zbog takvih se najvise i desavaju ssranja u svetu,a da im licemerje bude jos vece,svako nedelo pripisuju bezboznicima! E pa ja sam bezboznik,ali nisam krao, nisam ubijao i ne pravim sranja,al nisam ni - licemer!Muka mi je od takvih vernika,a takva je velika vecina.

Poslednja izmena:
Ateizam nije nista strasno i bogohulno.To je samo stav prema religiji.Uostalom i religije je stvorio covek ma sta pricali svestenici,veliki vernici ili ko vec.Religija na neki nacin sputava coveka da zivi kako on hoce.Ateisti nisu antihristi vec ljudi koji ne zele da sebe sputavaju verovajacu u nesto sto im ne odgovara.

Tako je,to je ta definicija.Jednostavno,ne pronalazim se ni u jednoj postojecoj religiji.A od nevernika jedino su gori VERSKI FANATICI.Prestao sam da verujem u ljude,jer oni su i uzrok mog bezboznistva.A i nekako mi te religije nisu ubedljive,suvise je tu kontrasta - jedna govori ovako,druga onako,treca nesto sasvim deseto.Islamisti ubijaju koga stignu uz povike "alahu akbar!" - oni misle da su u pravu.Ovi nasi cesto poviknu "ubij siptara!" - i oni misle da su u pravu,a ustvari niko nije u pravu. Pa posle toga,jedni odu u crkvu,drugi u dzamiju,neko se krsti a neko ljubi zemlju...Licemerno je to.Uostalom,zasto uopste covek mora verovati u religije?Jel to neko naredio tako,pa to mora?Covek treba da veruje prvo i najvise u sebe,a malo manje u druge.Jer,ja mislim da ako vi cinite lepe stvari,samim tim proizvodite pozitivnu energiju koja se tako pretvara u neku vrstu zastite od zlih sila.To nije bog,to nije neki bradati deda sto sedi na oblaku,to ste - vi! Dakle,po mom misljenju,da bi neko pokazao da je covek,taj ne mora ici u crkvu i ljubiti ikonu,vec se treba dokazivati dobrim delima i ciniti dobro prema dobrim ljudima.A prema zlikovcima i neljudima (ako vas cackaju) - lopatom,pa po ledjima! Nikakve crkve i hramovi nece opametiti onog ko je idiot i pokvarenjak.Dobrog zagrli,a loseg udri iz sve snage!Mislim da je to jedina i prava receptura.

Poslednja izmena:
Imao sam dosta kontakta sa ateistima, pogotovu na fejsu. Iz dosadasnjeg iskustva ono sto je krasilo svakog je to da moraju da daju do znanja da su ateisti i kako je svaka vera cisto ispiranje mozga. Ja razumem da neko brani svoj stav, ali cemu tolika potreba za napadanjem tudjih? Elem, isto tako verujem da ima i vernika koji su u tom fazonu.

Back