Sta mislite o ateizmu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Covek treba do kraja da preispituje svoja verovanja i neverovanja,a ne da se slepo drzi svojih stavova zasnovanih na predrasudama i pogresnom zakljucku,ili jednostavnovno prihvatanje necega bez razmisljalja zato sto je tako lakse.bez obzira da li se radi o ateistima ili vernicima.

Ne verujem bas u taj ustaljeni koncept boga.
Nesto vise sigurno postoji. Da li je to opsti zakon koji prozima celi svemir (ma koliko se nasumican cinio), ili dobri i losi duhovi preminulih, ili je to mozda matriks, baza podataka negde u univerzumu u kojoj je sve zapisano i samo bagovi, greske u sistemu menjaju sudbinu?
To ne znam.

@tema
Ne znam, ateizam mi je mnogo radikalan.

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne verujem u zakrivljenost svemira...Nije da hocu da se prepucavam, al ne vidim kako svemir moze biti zakrivljen ako nema kraj, tj. ako se stalno siri... Prosto mi je nemoguce ovo zamisliti.Poenta moje price je da iz male mase moze da se oslobodi velika kolicina energije i da je tako sve nastalo. Ne verujem da je to neki gari sa neba sve stvorio i to za 6 dana??? Tako da cu nastaviti da obozavam sunce

a gdje su dimenzije 4,5,6,7.... a znamo da postoje.nasem mozgu je jasno do 3 dimenzije a ovo ostalo treba da odbacimo jer ih ne shvacamo,kako da ne.
zakrivljenost svemira je opce poznata stvar i nije nikakva enigma.poenta je da ne trebas znati na kojem principu gori vatra da bi se ogrijala.

e sad ko je za 6 dana i kako napravio ovoliki buckuris ne znamo

4 dimenzija je vreme...
a sto se tice zakrivljenosti svemira, to niko ne moze da tvrdi za sigurno jer za sada u nasem vidljivom delu svemira nema dokaza da bi svemir mogao biti zakrivljen.
i meni se putuje kroz vreme !!! al ajde prvo da dodjemo na mesec...
Naravno da ne treba da odbacujemo stvari za koje nema cvrstih dokaza al moramo imati bar nekih teorijskih pretpostavki koje stoje na nogama
Imam i pitanje da li mislis da je svemir pravilnog ( sfernog ) oblika ili nepravilnog

Poslednja izmena:
4 dimenzija je vreme...
a sto se tice zakrivljenosti svemira, to niko ne moze da tvrdi za sigurno jer za sada u nasem vidljivom delu svemira nema dokaza da bi svemir mogao biti zakrivljen.
i meni se putuje kroz vreme !!! al ajde prvo da dodjemo na mesec...
Naravno da ne treba da odbacujemo stvari za koje nema cvrstih dokaza al moramo imati bar nekih teorijskih pretpostavki koje stoje na nogama
Imam i pitanje da li mislis da je svemir pravilnog ( sfernog ) oblika ili nepravilnog

koliko me sjecanje sluzi,teorija relativnosti ima nedostatak jer nije uzet o obzir zakrivljenost svemira,dakle zakrivljenost postoji isto kao i crne rupe koje ni ne vidimo itd.
dakle stvari su manje vise jasne.

na mjesecu smo bili,zar ne

svemir se konstantno siri i skuplja,a pored toga beskonacno je velik :think:
na koncu kojeg je oblika to sve,nebih se usudio reci
nemoj zaboravit vaznu stvar,a to su dimenzije koje sam vec spominjao.komplexnost naseg samog postojanja tek u novije vrijeme pocinjemo da shvatamo.dimenzija u kojoj zivimo i freqvencija poimanja nase stvarnosti je vjerovatno toliko beznacajna i malena u usporedbi sa svim ostalim koje nemozemo jos dokuciti,da i nase samo postojanje nece ostaviti nekog traga u vremenskom kontinuumu.

veoma inspirativna stvar

kad ces pocet da vjerujes? :)

I WANT TO BELEVE!!! :eek:
al moj mozak to ne moze da skapira tek tako...uff otisli smo od teme...
bilo kako bilo, steta sto zivimo u ovom vremenu jer dalje istrazivanje svemira ce doneti sjajne zakljucke
a sto se tice meseca nemoj mi reci da verujes da smo bili na mesecu 1969
ok mozda smo i bili al to nije onaj hollywood-ski snimak iz 69..;)

kad bi hologram zazivio pa da te odvedem na neko duhovnije mjesto,puno pozitivne kozmicke energije,malo popricali o svemu...vjerujem da bi ti pomogao da dodjes do rjesenja.ovako si predaleko,ali moje krscansko/hriscansko zalaganje mi nalaze da ne dizem niotkoga ruke :)

mi balkanci nismo sigurno bili na mjesecu,osim kad se rakija pece :)
izgleda da su ameri ipak bili gore,jer su ostavili nekakav uredjaj koji reflektira signal kad ga se trazi sa zemlje....ali ipak ja im ne vjerujem nikad 100%

elem,ateizam je tema,lako cemo za mjesec hehe

sticemo....

593_kobajagrande.com.jpg

Back