Sta mislite o ateizmu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Дита, за твоју информацију, човек који је изнео теорију Великог праска је повукао мишљење и приклонио се креационистима, толико о томе.
За оне које верују у "космичке силе", има једна фина књига, "Луча Микрокозма", прочитајте па ћете видети шта је Сила над силама.

Pa,postoji vise teze o nastanku univerzuma (uh,kad se setim koliko sam ih ucila iz geografije,jedni kazu da je na pocetku bilo vrelo,pa se sad hladi,drugi tvrde obrnuto,ali Big Boom je najpoznatija).
Da li vi stvarno verujete da je Bog stvorio svet za 7 dana?Pa,nekad su ljudi verovali u sve i svasta,plasili se munje i groma.Danas je to fizika razjasnila,tako ce razjasniti i nastanak coveka.
A,ja u Darvina verujem (jeste da je malo smesno ono da je zirafama vrat dug,da bi dohvatile lisce sa visokog drveca..a sto je drvece visoko?Da ne bi zirafe morale da se saginju?Ha ha)

PAC-PAC:
Дита, за твоју информацију, човек који је изнео теорију Великог праска је повукао мишљење и приклонио се креационистима, толико о томе.
За оне које верују у "космичке силе", има једна фина књига, "Луча Микрокозма", прочитајте па ћете видети шта је Сила над силама.

hmm
kako to, kada je teorija belikog praska i dan danas broj 1, kada je u pitanju nastanak istog???

PAC-PAC:

da,:"luca mikrokozma" ce me ,kao jedna vrlo "savremena" knjiga prosvetliti... :roll:

Ne mislim nista o ateizmu.Ja sam ateista i stvrano ne znam cemu tolika fama o ateizmu.To sto sam ateista ne znaci da sam protiv boga, jer kako mogu biti protiv necega za sta ne verujem da postoji?

@Dita: pa kosmos i jeste nastao u big bengu kada je sve bilo mnoooogooo vrelo!

E, sad nesto i za verike; naime nauke moze da objasni razvoj kosmosa sve do 10000000000000000000000000000000000000 dela sekunde ( ma i manje ali me mrzi da pisem toliko nula.) big benga.Tako da se postavlja pitanje zato je doslo, sta je moglo da aktivira big beng?Neka visa sila? Bog? Mislite o tome! :D

Ok,vecina ljudi misli da veruje u boga.izjasnjavaju se kao vernici.da li su ikad postavili pitanje zasto je to tako?da li su razmislili imalo o tome sta predstavlja verovanje,vera u boga ili nesto?kao red je da verujem,svi veruju,pa i ja cu.jer vecina ljudi misli da veruje,a da li oseca to?znam da su nam apsolutno pocev od vaspitanja i drustva i svih ostalih uticaja nametnuti ideali,ponasanje i sve ostalo.znaci da drustvo oblikuje nase misli,tako da i to nije u potpunosti nase.ali takodje kad se posmatra pitanje vere,nije sustina da se ona naucno dokazuje,kao i postojanje boga,vera je nesto sto se nosi u dusi i oseca,ne dokazuje se culima,kao npr.verujem u sve sto vidim svojim ocima.ona je nesto sasvim suprotno od toga.a takodje ne mogu da kazem da ne verujem u boga na onaj klasican nacin kako je prikazan,ali ni kao da se pozivam se na to da postoji neka nazovi visa kosmicka sila koja ima uticaj na nas i nase zivote.to je jos jedno zavaravanje ljudi,jer im je lakse da se obmanjuju nekim kvazi istinama,i da veruju u visu silu.sustina je da postoje ateisti koji se vode tim principom da je drustvo nametnulo postojanje boga i da nije naucno dokazan,druga vrsta ljudi ga izjednacava sa tom nekom visom silom koja odredjuje nas zivot,a neki samo idu u crkvu i kao vernici su a ne znaju ni sta je to...

Ateizam se nametnuo kao dominantni pogled na svet te on za mene i jeste samo to
"pogled na svet"... opredeljenje...
Bilo bi lepo da ovde govorimo o nekim opštim, generalnim formama vere i ateizma.:think:

Zbunjuje me činjenica da je čoveku lakše da prihvati i shvati ateizam nego što bi shvatio
i prihvatio načela neke religije..pa ta činjenica vuče za sobom i iskustveno saznanje da ono što je
lakše za razumevanje nije nužno i ispravno...

Ateizam se nametnuo kao dominantni pogled na svet te on za mene i jeste samo to
"pogled na svet"... opredeljenje...
Bilo bi lepo da ovde govorimo o nekim opštim, generalnim formama vere i ateizma.:think:

Zbunjuje me činjenica da je čoveku lakše da prihvati i shvati ateizam nego što bi shvatio
i prihvatio načela neke religije..pa ta činjenica vuče za sobom i iskustveno saznanje da ono što je
lakše za razumevanje nije nužno i ispravno...

Što jednostavnije to praktičnije za masovnu upotrebu.:)

@Dita: pa kosmos i jeste nastao u big bengu kada je sve bilo mnoooogooo vrelo!

E, sad nesto i za verike; naime nauke moze da objasni razvoj kosmosa sve do 10000000000000000000000000000000000000 dela sekunde ( ma i manje ali me mrzi da pisem toliko nula.) big benga.Tako da se postavlja pitanje zato je doslo, sta je moglo da aktivira big beng?Neka visa sila? Bog? Mislite o tome! :D
pa Bog je postao svestan sebe i tada je nastao big beng. E vidis to nauka jos ne moze da objasni zato sto je ogranicena.

:klap:

"Верујеш у Бога.
Ако Бог постоји, идеш у рај после смрти; што значи да имаш бескрајну добит.
Ако Бог не постоји, губиш; твој губитак је коначан и самим тим занемарљив.
Не верујеш у Бога.
Ако Бог постоји, идеш у пакао; губитак је бескрајан.
Ако Бог не постоји, твоја добит је коначна и самим тим занемарљива."-Паскал

Атеизам представља веровање да Бог не постои. Ово веровање се најчешће заснива на малом броју научних аргумената... Заправо мали је број оних који ни у шта не верују односно правих атеиста - безверника. Много је више оних који се агресивно боре против Бога, Цркве Божије, и Воље Божије. Они се тешко могу и назвати атеистима јер се боре против по њима непостојећег Бога. Против ових првих немам ништа... Попуни се њихова празнина вере током времена... У том стању се не може дуго бити...

Poslednja izmena od moderatora:

Back