Sta mislite o ateizmu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo glup covek odmah pristane na ZA a da ne proveri ono PROTIV
cinjenica da su islamisti naekstrenmniji kad je u pitanju verski fanatizam, ne kazem da samo oni potezu oruzje, ali oni to najglasnije rade u ime vere, sa ove tacke u vremenu..imali smo u proslosti krstaske ratove..sad mozda je najlakse opravdati pokolj bozijom voljom...jer tako to radimo u ime boga, pa nam je oprosteno prolivanje krvi, dok bi ateiste koji krenu u rat odmah osudili i rekli kako ce, za razliku od nas, oni goreti u paklu....

samo glup covek odmah pristane na ZA a da ne proveri ono PROTIV
cinjenica da su islamisti naekstrenmniji kad je u pitanju verski fanatizam, ne kazem da samo oni potezu oruzje, ali oni to najglasnije rade u ime vere, sa ove tacke u vremenu..imali smo u proslosti krstaske ratove..sad mozda je najlakse opravdati pokolj bozijom voljom...jer tako to radimo u ime boga, pa nam je oprosteno prolivanje krvi, dok bi ateiste koji krenu u rat odmah osudili i rekli kako ce, za razliku od nas, oni goreti u paklu....

Islamisti,fundamentaslisti,teroristi...:roll:
Otkud ti znas sta se desava u islamskom svetu i sta rade islamisti kuco mala.
Pricas o pokolju kroz istoriju,a tri puta na dan se hranis zaklanim bicima kojima je pucano u glavu patronom iz puske jer je tako humanije.
ZA i PROTIV, jesi li ti uopste kompetentna iznositi svoja misljenja i stanovista na javnom servisu..Narocito o Islamu.

Bog je duh,boginja je materija.Svaka boginja je protiv ubistva i ima zivotinju koja je sveta i kojoj je naklonjena.Znas li to?

Ove diskusije su pomalo smesne.

Poslednja izmena:
ne govorim ja nista protiv islama ne napadam islamiste, prvo nismo slepi ni gluvi da ne vidimo sta muslimani rade...opet kazem, danas muslimani, juce hriscani, sutra ko zna ko...i govorim o pokolju medju ljudima...ovo sto si napisao za zivotinje nema ama bas nikakve veze sa ateizmom...ne kontam sto te tako pogadja sto sam pomenula muslimane, navela sam ih samo kao primer jer su u danasnje vreme oni najglasniji kad je u pitanju rat za boga...a ono sto ja jedem je moja stvar...nisam vegeterijanac i ubijanje zivotinje zbog ishrane ne smatram zlodelom, a ubijanje zivotinje zbog bunde, tasne i ostalog ne podrzavam...
nisi u pravu kad kazes da je svaka boginja protiv ubistva, mitovi su prepuni ubistva...nije mi jasno zasto si toliko ogorcen i napadas me samo zato sto sam pomenula muslimane? istina je da su ratovi u bozije ime najkrvaviji, pa sad bio to alah , isus ili jebeni ktulu ....bog je...

i samo da dodam da na "javnom servisu" moze svako da iznese svoje misljenje, a sad ko je koliko kompetentan nije bitno...ni oni sto nam rade o glavi nisu kompetentni..mozes se sloziti samnom ili ne, ja sam se sa tvojim postovima procitanim do sad slagala...sta ti nije jasno u vezi za i protiv? to se nije odnosilo na tebe , vc sam mislila na celokupan ljudski rod, jer vecina ono protiv odmah osudjuje i smatra za zlo...

ne govorim ja nista protiv islama ne napadam islamiste

@ prvo nismo slepi ni gluvi da ne vidimo sta muslimani rade..

@ opet kazem, danas muslimani, sutra ko zna ko..

@ navela sam ih samo kao primer jer su u danasnje vreme oni najglasniji kad je u pitanju rat za boga.

@ cinjenica da su islamisti naekstrenmniji kad je u pitanju verski fanatizam

@ ne kazem da samo oni potezu oruzje, ali oni to najglasnije rade

@ sad mozda je najlakse opravdati pokolj bozijom voljom...

@ oni to najglasnije rade u ime vere, sa ove tacke u vremenu....

@ opet kazem, danas muslimani sutra ko zna ko..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@ nisi u pravu kad kazes da je boginja protiv ubistva.

@ ubijanje zivotinje zbog ishrane ne smatram zlodelom.

komplikovano je

sve zavisi dal si slobodan covek ili nisi? ako si slobodan onda mozda i znas odgovor ili bar znas smer ka odgovoru

kad sam bio mislio da sam ateista sve je bilo jednostavnije

u zivotu sam imao par prilika koja bih mogao da prihvatim ili tumacim da su delo bozije, delo vise sile. izmesana su osecanja. posto su bila veoma licna i vazna pitanja ne mogu da ih zanemarim, i okrenem glavu

svako bi voleo da ima boga i da je to onako kako taj svako (sebi) zamislja. brojne stvari koje su od boga propisane mogu i ateisti da postuju

naravno da ako verujes da te je stvorio bog nika neces dostici to stanje.verovanje u tvorca je slepo verovanje...svaki covek je bog, samo sto je toga nesvestan, i nazalost uglavnom ostane nesvestan. kako bi izgledalo da je svako od nas tvorac?

200px-Ouroboros-simple.svg.png

svako treba da tezi da postane "bog" a ne da se ceo zivot klanja nekom idealu a da on sam bar ne pokusa da postigne isto.

treba pazljivo citati tvoj post. naravno da se slazem.

ono sto covek ima je izbor. izbor izmedju dobra i zla, pesnicki receno, bozanskog i onog drugog. covek je napravljen na sliku boziju i pretpostavka je da ce `na kraju` da ostvari i dostigne tu svoju zadatost

ne kaze se dzaba ne gresi. ali, neka napise neko ko se bolje razume u teologiju.

treba pazljivo citati tvoj post. naravno da se slazem.

ono sto covek ima je izbor. izbor izmedju dobra i zla, pesnicki receno, bozanskog i onog drugog. covek je napravljen na sliku boziju i pretpostavka je da ce `na kraju` da ostvari i dostigne tu svoju zadatost

ne kaze se dzaba ne gresi. ali, neka napise neko ko se bolje razume u teologiju.

ako pravis izbor to bozansko nikad neces dostici

ako pravis izbor to bozansko nikad neces dostici

nisam filozofski obrazovan inace bih ti odgovorio

mislim da je covek covek zato sto ima izbor.

dostizanje bozanskog? jos se niko nije vratio da nam javi. mada, ne treba odustajati jer se i to racuna

ima onaj spanski pisac pricicu o dva prijatelja. dogovore se oni da kad jedan umre, ako ima onaj svet, da se javi onom koji je ziv. umre posle jedan, kremiraju ga, i po njegovoj zelji, dodju na visoku stenu iznd mora da raspi pepeo. ali, cvrc...urna je bila zasrafljena shrafom koji je imako krajnje neobican i nestandardan oblik za vrh shrafcigera. sta sad? u tom momentu neko je sa zemlje podigao ono sto ti ostane na prstu kad otvaras pivsku konzervu. i taj ostatak je idealno `seo` u otvor onog neobicnog shrafa...

nisam filozofski obrazovan inace bih ti odgovorio

mislim da je covek covek zato sto ima izbor.

dostizanje bozanskog? jos se niko nije vratio da nam javi. mada, ne treba odustajati jer se i to racuna

ima onaj spanski pisac pricicu o dva prijatelja. dogovore se oni da kad jedan umre, ako ima onaj svet, da se javi onom koji je ziv. umre posle jedan, kremiraju ga, i po njegovoj zelji, dodju na visoku stenu iznd mora da raspi pepeo. ali, cvrc...urna je bila zasrafljena shrafom koji je imako krajnje neobican i nestandardan oblik za vrh shrafcigera. sta sad? u tom momentu neko je sa zemlje podigao ono sto ti ostane na prstu kad otvaras pivsku konzervu. i taj ostatak je idealno `seo` u otvor onog neobicnog shrafa...

ni ja nisam filozofski obrazovana da bih razumela ovu pricu :lol:
sta bi to znacilo? opet moze da tumaci ko kako hoce...prijatelj ce reci da je to dokaz o postojanju drugog sveta poslat od samog mrtvog prijatelja. A neko ce samo odmahnuti rukom i reci kako je taj sto je pravio urnu nesposoban te da je taj alkos koji je se setio ostatka konzerve nadprosecno inteligentan...
pa ko voli nek izvoli... ili ces traziti taj ostatak pivskog cepa, ili ces cekati na znak od boga, ili ces zafrljaciti i konzervu i urnu :lol: mozda nisam dobor razumela :think:
ako covek ceo zivot bira ono dobro izmedju dobra i zla, ili opet ono zlo uvek ce imati samo jednu stranu, a to je nepotpuno bice, nepotpuna svest. gde vodi ovakvo razmisljanje? i ja se pitam....videcu...:D

ni ja nisam filozofski obrazovana da bih razumela ovu pricu :lol:
sta bi to znacilo? opet moze da tumaci ko kako hoce...prijatelj ce reci da je to dokaz o postojanju drugog sveta poslat od samog mrtvog prijatelja. A neko ce samo odmahnuti rukom i reci kako je taj sto je pravio urnu nesposoban te da je taj alkos koji je se setio ostatka konzerve nadprosecno inteligentan...
pa ko voli nek izvoli... ili ces traziti taj ostatak pivskog cepa, ili ces cekati na znak od boga, ili ces zafrljaciti i konzervu i urnu :lol: mozda nisam dobor razumela :think:
ako covek ceo zivot bira ono dobro izmedju dobra i zla, ili opet ono zlo uvek ce imati samo jednu stranu, a to je nepotpuno bice, nepotpuna svest. gde vodi ovakvo razmisljanje? i ja se pitam....videcu...:D

2 boldovano
mozda celog zivota biras, ali ja mislim da sam celog zivote samo na jednoj strani, a da povremeno dolazim u iskusenje. mozda sam samo privilegovan da nisam morao da ubijam da bih preziveo tj da nisam bio na krajnjem ispitu

isto tako ne mislim da sam nekompletan i neiskusan sto nisam iskusio `drugu stranu` tj sto nisam hodio laksim putem. progres svega i materijalni i dusevni moze da se desi samo kad svako doprinosi koliko moze, a ne obrnuto

ja mislim da ne moze, ako se covek suzdrzava od necega i potiskuje nesto, ne moze biti potpun. A u prirodi nam je da uvek potiskujemo onu stranu koja je drustveno neprihvatljiva, i tezimo drustvenom proseku. oni koji ne zele prosecnost i grabe za vise, ostatak drustva naziva egoistima, a takav epitet automatski za sobom vuce osudu i zavist.
egoista je na dobrom putu ali ga usporavaju otrovne strelice ovih sto misle da su ispravni a u stvari sami sebe sputavaju i guse duh negativnim osecajima.

mozda. ja nisam iskljuciv, cak mislim da je sloboda svetinja, a onaj ko je ukolotracen nije bas slobodan. i mislim da je put boziji tezi put, materijalno i fizicki. da busem jasan snmatram da je laksei lakomislenije biti kriminalac nego dobrica, u svetlu uzrok/posledica

svakome dodje da nekoga opauci ili da uzme nesto sto nije njegovo ili da opsti sa npr tudjom zenom. ali to su impulsi po kojima postupaju prostiji ljudi. prost covek kmeci cim u neko stane na nogu, i odmah podize toljagu da uzvrati. to nije civilizacija

onda je pitanje vezano za temu kakvi su ateisti? dal im je sve dozvoljeno, mislim na norme ponasanja? ili i oni zele socijalni red i mir?

ateisti...ako e veruju u boga ne znaci da namju nikakva moralna nacela...sigurno imaju svoj sistem po kojem vrednuju sta valja, a sta ne valja...koji moze da se razlikuje a i ne mora od onog kako to vrednuju hriscani. Jedina mana je sto mnogi rade mimo tog sistemak koji uzimaju zdravo za gotovo, pa ako nacine nesto sto je u suprotnosti sa onim sto je oznaceno kao dobro onda moraju naci neko opravdanje, da se operu, sto je proizvod grize savesti. A griza savesti proizilazi iz toga sto znamo da je to sto smo nacinili lose za ljude u ciju grupu spadaju ( bili to ateisti ili vernici bilo koje religije) .
Kazes da je teze ici putem bozijim, i jeste jer postoje brojne granice postavljene od boga. I takav covek nije slobodan, jer se suzdrzava da ne pocini greh...
Zasto bi isao tezim putem? Samo radi obecane nagrade na kraju? Mesta u bozijoj basti? Ako imas neke impulse, porive, zelje koje potisnes zarad nekog viseg cilja, a ako je taj cilj pogresan, cemu to? No, to neces saznati do ...pa dok ne budes presao u neko drugo stanje svesti koje je bez uspomena i secanja na proslost...opet pitam cemu to?

ateisti...ako e veruju u boga ne znaci da namju nikakva moralna nacela...sigurno imaju svoj sistem po kojem vrednuju sta valja, a sta ne valja...koji moze da se razlikuje a i ne mora od onog kako to vrednuju hriscani.

оооо неки нови моменти:ok:
сигурно да имају, рецимо хитлер се водио својим моралним начелима.
стаљин такође

Back