Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Ja u poslednje vreme jedem dijetalne, ali baš su mi ukusne
izrendaš ih na krupno, baciš na dve kapi ulja, posoliš i dinstaš 10-ak minuta
za to vreme u paradajz sok izmešaš začine po ukusu, preliješ tikvice i kuvaš još par min da ispari višak vode
čak i muž jeo!

2. može i ovako čušpajz što kaže ceci, i bez žumanca, ako mislite na 'olesterol :lol:
tu mi ide dobrano belog luka i još više mirođije

3. I grilovane, da l' na roštilj ili teflon, pa ih napraviš k'o salatu ;)

4. Možeš da ih izrendaš, posoliš, ocediš, začiniš,dodaš jaje, malo brašna, pp i neki sir. Pa staviš u podmazanu vatrostalnu pa u rernu

5. gibanica od tikvica, kao od sira, samo umesto pola sira staviš rendane tikvice

baš žurim, ako nešto nejasno bude, sutra ću da odgovorim ;)

Zaista ne znam kako sam mašila ovaj deo foruma, ali evo da s' ubacim:

Naleteh na lepe taze bukovače, pa nisam odolela. One se ne peru, niti ljušte, samo se onaj "nožni" deo tanje isecka na kolutiće, pa se baci na par kapi ulja, na jaku vatru, da malo dobiju bojicu i šmek. Preliju se vodom, jer one, za razliku od šampinjona, ne ispuštaju ič, dinstaju se nekih pola sata. Pri kraju dodati jednu kašičicu margarina, soli po ukusu, i nešto više crnog bibera, od nekih drugih začina (timijana, majorana, bosiljka, karija, origana), šta ko voli, ali trunčicu.
Za vreme dok se dinstaju bukovače, obariti pirinač u vodi kojoj ste dodali suvi začin (vegeta), a na kraju iseckati peršunovog lišća. Pustiti da se voda ukuva.
Sjediniti gljive i pirinač. Ko voli u to može dodati 2 kašike pavlake. Ovo može da bude lagani kompletan obrok, a bez pirinča je fantastičan preliv za kak'o meso.

Zaista ne znam kako sam mašila ovaj deo foruma, ali evo da s' ubacim:

Naleteh na lepe taze bukovače, pa nisam odolela. One se ne peru, niti ljušte, samo se onaj "nožni" deo tanje isecka na kolutiće, pa se baci na par kapi ulja, na jaku vatru, da malo dobiju bojicu i šmek. Preliju se vodom, jer one, za razliku od šampinjona, ne ispuštaju ič, dinstaju se nekih pola sata. Pri kraju dodati jednu kašičicu margarina, soli po ukusu, i nešto više crnog bibera, od nekih drugih začina (timijana, majorana, bosiljka, karija, origana), šta ko voli, ali trunčicu.
Za vreme dok se dinstaju bukovače, obariti pirinač u vodi kojoj ste dodali suvi začin (vegeta), a na kraju iseckati peršunovog lišća. Pustiti da se voda ukuva.
Sjediniti gljive i pirinač. Ko voli u to može dodati 2 kašike pavlake. Ovo može da bude lagani kompletan obrok, a bez pirinča je fantastičan preliv za kak'o meso.

.... a može da se umota u kore i dobije se fantastična pita ,,,,

Kod mene danas boranija u sosu od paradajza, telece snicle na teflonu i tarator salata.
Za dete buritosi ( obecala sam :evil: )

Juce bio spanac i cevapi :) i Jopet tarator ...sto volim tarator pa niste svesni.

Sutra ...mladi krUmpiricu ...sa nekim mesistem ....il mozda pohovanim oslicem :think: ...i naravno tarator :mrgreen:

A kako praviš tarator - u kratkim crtama ja sam ovde nova

el mogu ja el mogu ja
a108.gif

mada ima i posebne kesice začin aza tarator salatu (u osnovi je beli luk, ima i malo belog bibera, a i origana) te ja ponekad i te dve stavke dodajem u tarator. Moja mama (na opšte zgražavanje nekih d nas) dodaje i zgnječene ili seckane orahe (jer je tako u njenom receptu)

Kokos torta
Kora : 8 belanaca , 200 gr secera i 200 gr kokosa ...izmesati i staviti na masni papir pa u rernu da se osusi ( na 200 stepeni )

Fil : 8 zumanaca , 8 kasika secera , 200 gr cokolade za kuvanje i 250 gr margarina

Kora se moze preseci na dva jednaka dela i filovati po sistemu kora.fil.kora-fil i na vrhu dodje kokos :)

Ko voli Baunty volece i ovu tortu :)

Poslednja izmena:
Jel imate neki recept za neku osvezavajucu tortu ili kolac a da se brzo pravi ? Preporucite mi nesto zenske nemam pojma sta da pravim a da ne dzedzim pored sporeta bas dugo:D

500g margarina "Dobro jutro"i 500g šecera u prahu penasto umutiti pa dodati 3 kisele pavlake. Dva velika pakovanja piškota samo provući kroz hladno mleko pa ređati red piškota, red fila, red sezonskog voća, 2 puta. Odozgo ide umućen šlag. Ohladiti! Prijatno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back