Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo nedavno sam stigla s posla, pa sam jedno belo pileće meso "istukla" (na 8 tankih šnicli), posolila, pobiberila, uvaljala ga u susam, bacila na vrelu masnoću, 5 min. s jedne strane, 5 s druge, dodala 1 dcl vode, na lagaCkoj vatri sačekala da voda isprari (oko 15 min.), a onda dodala 2 kašike kis.pavlake i jednu kašičicu senfa. Prilog šta ko voli (pirinač, pire krompir, grašak...).

Ja danas za rucak spremila sebi piletinu iseckanu na kockice u teflonu sa malo Vegete i zacina i kad se to ispeklo sasula to u zacinjenu i lepo zakiseljenu salatu od kupusa u koju sam iseckala malo sira zutog na kockice :aha: bas je bilo lepo... :klap: a za veceru jaja sa necim :think:

500g margarina "Dobro jutro"i 500g šecera u prahu penasto umutiti pa dodati 3 kisele pavlake. Dva velika pakovanja piškota samo provući kroz hladno mleko pa ređati red piškota, red fila, red sezonskog voća, 2 puta. Odozgo ide umućen šlag. Ohladiti! Prijatno!

Sve je to lepo ali ..500 gr.margarina i + 500 gr.secera..sama pomisao na tu kolicinu i kombinaciju..:(..radije bi onda samo jagode sa malo limunovog soka i kasicicom prah secera..

Ovo je torta a ne voćna salata. Uostalom ogromna je pa to i nije mnogo. A i, ako je crkva velika, ne moraš mnogo da se krstiš. Pojedi malo parče!

Uz svo uvazavanje...malo ili veliko parce..sve je to previse..ali to je moje licno misljenje i stav prema hrani....tako da bi i pored toga sto ja jedem malo ..ovakvu kombinaciju ..preskocila..i nista licno..samo mi je zasmetala kolicina..kalorija i masnoca..

Ja ovo pravim bez margarina, samo dodam secer u 4 kisele kisele pavlake i polako promesam, da pavlaka ne izgubi cvrstinu. Ostalo sve isto. Redjam u pleh, koji prethodno oblozim vecom folijom tako da na kraju folija moze i odozgo da pokrije celu tortu kad se saviju krajevi. Ostavim u frizideru preko noci, ujutru okrenem na posluzavnik, skinem foliju i stavim slag. Odlicno je i brzo. :)
isto tako, samo piškote prelivam sokom koji pusti voće, a nekad je to i ananas
To su posebne kese za tu svrhu, a služe da se nešto lepo ispeče bez mnogo masnoće, da ostane sočno i da ne izgori, ako ih koristiš prema uputsvtu.
može i uopšte bez doodate masnoće, samo ona koju meso pusti

Sjajna stvar, poslolis pile npr i stavis u to pa u pleh pa u rernu.
Ono pusti svoje sokove i u tome se krcka , isto se ispece al bude mekanije i ukusnije i nekako prste da polizes , cak i kozica bude mljac.

Nisam pekla nikad nista sem pileta al kazu moze svasta pa cak i krompir.
ja sam pekla i svinjsko meso i odlično je
a tej punjene lignje, nema smrada, nema prskanja
Treba da stoji uspravno.
Znaci postavic pleh na pleh kokicu zajedno sa flasom. Naravno rerna bi trebalo da bude dovoljno visoka. U one male takozvane mini sporete sa dvije ringle ne moze da stane ;)

ja to znam na pivskoj flaši, ali od kad postoje fino kese...:whistling:

Hvala svima :hvala:
Napravila sam plazma tortu jeste da ide 500gr margarina,puno je,ali jedno parce nece skoditi ;) super je mi je obozavamo...moj muz pogotovo inace one sve ostale su mu jako slatke,ova je bas za ove vrucine :whistling:
Evo vam recepis
250gr dobro jutro(ja sam stavila nesto slicno,sta sam nasla)
250gr margarina
casa secera(mada ja stavim pola,jer mi je slatko nekako od plazme jos i toliki secer)
500gr mevena plazma keks
malo soka od narandze
1200gr voca
Znaci umutite dobro margarin i dobro jutro sa secerom,pa dodati mlevenu plazma keks ,ako je previse gusto dodati malo soka od narandze, pa dodati 1200gr voca(moze i smrznuto) ja pravim sa malinama,i odlicno je sa ananasom,moze i visnje,sta ko voli,lepo se to umuti,pa se stavi na plato pa odozgo slag..Dobro se ohladi i verujte mi super je:ok:

Hvala svima :hvala:
Napravila sam plazma tortu jeste da ide 500gr margarina,puno je,ali jedno parce nece skoditi ;) super je mi je obozavamo...moj muz pogotovo inace one sve ostale su mu jako slatke,ova je bas za ove vrucine :whistling:
Evo vam recepis
250gr dobro jutro(ja sam stavila nesto slicno,sta sam nasla)
250gr margarina
casa secera(mada ja stavim pola,jer mi je slatko nekako od plazme jos i toliki secer)
500gr mevena plazma keks
malo soka od narandze
1200gr voca
Znaci umutite dobro margarin i dobro jutro sa secerom,pa dodati mlevenu plazma keks ,ako je previse gusto dodati malo soka od narandze, pa dodati 1200gr voca(moze i smrznuto) ja pravim sa malinama,i odlicno je sa ananasom,moze i visnje,sta ko voli,lepo se to umuti,pa se stavi na plato pa odozgo slag..Dobro se ohladi i verujte mi super je:ok:

probala sam ovakvu tortu sa kiselom pavlakom..ukusna je, ali mi je i to jako..
a sa margarinom u ovoj kolicini :sad2:

danas teleće šnicle sa praškom šunkom i pohovanim tikvicama, sa puno mešane salate.

teleće šnicle spremam ovako: blago ih izlupam, začinim začinom c i biberom. kad malo odstoje, uvaljam u brašno i pržim na puteru, samo da se dobije zlatasta boja. izvadim iz tiganja, naređam u vatrostalnu posudu. svaku šniclu premažem žumancetom po površini i preko svake stavim prašku šunku. zatim pomešam pavlaku i parmezan i prelijem preko šnicli (za 4 šnicle treba 1 pavlaka i oko 30g parmezana).
peče se dok ne pormeni, a za to vreme ispohujem tikvice i nasečem salatu.

Danas tarana: (za 3 osobe)

2 pileća krilca, rasečena i 1 pileća leđa, takođe isečena na manje komade, 1 veći crni luk, 1 krompir, radi kolorita 1 crvena papričica.

Meso i luk kuvati oko pola sata u vodi začinjenoj suvim začinom, a pred kraj dodati krompir isečen na sitne kocke. Luk, ako ga ukućani ne vole, nakon kuvanja možete izbaciti.
Taranu (oko 300 gr.) propržiti na zejtinu da dobije mestimično braonkastu boju, pa je preliti skuvanom supom sa sve mesom. Zbog finijeg šmeka, ubacite jednu ljutu papričicu, ali ne dozvolite da se raskuva. Ostaviti da voda ispari, a pri kraju dodati bibera. Uz kupus salatu je kompletan ručak, a utrošiće se oko 40-tak minuta vremena, sa sve pripremom.

Umesto krilca i ostalog, može se upotrebiti 1 belo pileće meso, pre kuvanja isečeno na manje komade.

Poslednja izmena:
:lol: Danas prvi put ikad nesto skuvala i super ispalo.. . :heart:
Prvo se obari 500g pileceg filea i skuvaju se makarone ( ja sam spiralne) :)
Onda se u vatrostalnu posudu na dno prvo stavi suvi vrat da se prekrije dno i to u 2 reda, zatim pileci file koji je iseckan i usitnjen i makarone i narenda se kackavalj gore preko svega.
Stavi se da se malo zapece.. Kad se kackavalj istopi posle odredjenog vremena tj na kraju se samo sve to prelije slatkom pavlakom sto mu da neki poseban smek , umesto neutralne.
Preukusno je :aha: :kolac:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back