Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas u prolazu bacim oko na povrce u prodavnici i vidim boranija 400 din/kg

:eek:

Pogledam bolje ....jeste 400 piše.

Pored tresnje 380 din / kg ....:eek: :dash:

Ma jel se oni to zezaju sa nama ??? :dontunderstand:

Cekaj boranijaaaaaaaaaaaaaa 400 dinara ....pa sta tu ima toliko da kosta :dontunderstand:

Danas u prolazu bacim oko na povrce u prodavnici i vidim boranija 400 din/kg

:eek:

Pogledam bolje ....jeste 400 piše.

Pored tresnje 380 din / kg ....:eek: :dash:

Ma jel se oni to zezaju sa nama ??? :dontunderstand:

Cekaj boranijaaaaaaaaaaaaaa 400 dinara ....pa sta tu ima toliko da kosta :dontunderstand:

Ćuti, kad su jagode do pre mesec dana bile 300din a krompirići malo manje..... Još ti se najviše isplati da kupiš meŠo.....:mrgreen:

@ tema:

..podvarak od mladog kupusa, dinstan, ne zapechen, sa malo paradajza i ljutom paprichicom..
..bareni pirinach..
..dinstana shargarepa (za decu)..
..krmenadle - na brzo..iliti na suvom teflonu..
..salata - sve i svashta, sa feta sirom i par seckanih maslina..
..i ostatak treshanja..uz vino..

Cekaj bre al tresnje sad stizu , u cemu je tu onda problem :dontunderstand:

..nema ko da bere.. :lol:
..ozbiljno - vec prolaze prve iliti rane treshnje...i vec im je po pijacama cena 180-150din..
..vec su prezrele i imaju "goste" :sad2: ..
..za jedno 20 dana stizu srednje.. ali one kratko budu.. pa ce cena biti ista..
..i one kasne, krajem juna.. njima ne znam cene..smuche mi se rane i srednje,
koje imamo u vikendici, pa ne gledam.. :)

čorba od pečuraka,varivo od tikvica sa mirođijom i pavlakom i faširano meso...a desert nemam nameru da pravim po ovoj vrućini,pa mi još i majstori lupaju nad glavom,sve vidim zvezdice...imam neki sladoled u zamrzivaču...

pitanjce:kako se prave paprike na ringli?ja svoje pripremam u rerni,pa me bas zanima koja je razlika

ja bas to spremam muzu za salatu danas:D
on voli ljute paprike, pa sam kupila one zelene, uske duguljaste. zagrejes ringlu, stavis papriku, okreces nekoliko minuta da se lepo ispece, odnosno pocrni:D
poslazes na tanjir i prekrijes kesom i ostavis desetak minuta. onda to crno nozem oljustis sa paprika, stavis ih u ciniju, posolis, izgnjecis belog luka, pospes malo persuna susenog, sipas ulje, sirce i vodu na kraju da ne bude previse kiselo i zacinjeno i ostavis paprike u frizider da se dobro ohlade.
nadam se da sam pomogla:hvala:

pošto Alfa dežura a ja ću da jedem samo salatu, za decu krompirići i belo pileće sa susamom u soku od pomarandže (koji naravno i ne znaju da stavljam pošto bi odmah rekli bljak i ne bi ni probali). Krompiriće najpre obarim u slanoj vodi pa ih na vrelom ulju za čas ispržim, dobiju zlatnu koricu, ne izgore a unutra meki. Od salate jedno dete samo krastavce, a drugo šopsku

za pse mleveno meso i pirinač i jedna narendana šargarepa pošto drugačije neće

i to se kuva danas

nego drage moje osim pohovanih tikvica (bilo sečenih na kolutove ili trake, ili onih rendanih, samo pohovanih ili posipanih belim lukom peršunom i sirćem) kako još sšremate tikvice, a da nije musaka

Pa punjene tikvice, prave se isto kao i paprike, samo što ja pirinač obarim do pola, a meso malo propržim na luku, jer se tikvice kraće kuvaju.

A može i "cušpajz " od tikvica kako mi sremci to kažemo: uzmeš jednu glavicu crnog luka, sitno iseckaš i dinstaš na malo masnoće. Kad luk postane proziran dodaš oljušćene i na kocke isečene tivkice i dinstaš dok ne omekšaju. Zacini po ukusu: malo soli, vegete, bibera itd. a na kraju dodaš jedno žumace umućeno sa dve tri kašike kisele pavlake. Služiš uz meso po izboru. Za ovaj recept su ti bolje malo krupnije tikvice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back