Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Korpice
Od 500 gr.mlevenog mesa,1-2 jajeta,2-3 kasike prezli, 1 narendane manje glavice crnog luka..soli i bibera po ukusu umesiti masu kao za fasirane snicle.Mislim ovo moze svako po svom ukusu..Podeliti na 8 jednakih loptica i svaku prstom udubiti u sredini da dobije oblik korpice.Redjati ih u podmazan pleh i peci u dobro zagrejanoj rerni.
Posebno pomesati 200 gr.mladog sira, 1-2 zumanca,seckan persun..pa dodati 1-2 ulupana belanca.Ovom masom puniti ispecene fasirane korpice.Zapeci jos malo

Krenem jutros na pijac i pitam sta cete za rucak?Krompirice -kazu oni...dobro-kazem ja..a meso koje?
Krompirice-kazu oni...
I tako ja kupim gomilu krompirica,przila sam u dve serpe da bude brze.Uz to salatu od paradajza sa feta sirom i susamom..
I posle jagode sa slagom...

Danas.. tikvice na kockice..glavica crnog luka ..malo belog luka..rendana sargarepa..izdinstati ..dodati zacin..persun..mirodjiju i na kraju paradajz oljusten i na kockice..sve na kockice..:D..i losos na teflonu..

puh
spremala sam začinjeni kačamak za koji nisam bila sigurna ni kako se sprema
i još uvek nisam =))
al sam zato dok se krčkao sredila neviđen haos po kujni i oprala sudove (ostala sam bez tabletica za mašinu)

junetina sa mladim kupusom i sargarepom..to moje dete tako voli..
corbica od povrca za sledecu nedelju..keleraba sa sve listovima,sargarepa,mladi luk,secerac i jos svasta od povrca..
grilovana piletina i mladi grasak sa mirodjijom..bila vredna baka kod koje sam ga kupila, pa ne moram ja da ga cistim :)

pauza sa 2u1..kratka..
a sad da savladam onu nepeglanu gomilu :(

I kod mene bile lazanje za vikend
juče bili kod brata na roštilju, pa nam spakov'o šta je ostalo :cool:
što znači danas samo tikvice, biće u dve šerpe, sa paradajzom za mene i sa pavlakom za njih :)
a i juče sam s roštilja jela samo tikvice :mrgreen: počela sam da zalenim :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back