Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kasiki putera malo prodinstas kasiku brasna (na polako) i dolijes hladno mleko. To mesas dok ne pocne da se zgusnjava, sklonis sa vatre i narendas kackavalj (bolje vise vrsta i parmezan).
Pecurke prodinstas odvojeno, stavis malo iseckanog belog luka, bosiljak (ili majcinu dusicu, origano), biber, so. Pomesas sa ovim gore sosom (besamelom) i prelijes preko spageta (ja to ne bih u rernu).

A sojine mrvice bacis pticama. :D

Na kasiki putera malo prodinstas kasiku brasna (na polako) i dolijes hladno mleko. To mesas dok ne pocne da se zgusnjava, sklonis sa vatre i narendas kackavalj (bolje vise vrsta i parmezan).
Pecurke prodinstas odvojeno, stavis malo iseckanog belog luka, bosiljak (ili majcinu dusicu, origano), biber, so. Pomesas sa ovim gore sosom (besamelom) i prelijes preko spageta (ja to ne bih u rernu).

A sojine mrvice bacis pticama. :D

kol'ko tog mleka na tu kasiku putera i brasna
daj podrobno taj recept
i koliko je to 'malo' prodinstas-je l treba da dobije neku boju il da nekako zamirise il sta?
i sta znaci zgusne :cry: ko testo za palacinke il gusce?
a pticama ne dam vise nista-navukle su mi se na terasu i kakile mi po japankama :evil:
dacu im :)
u komsijinu terasu :lol:

Otprilike pola litre mleka, nego sto moras da mesas oko 15 min i prvo ce ti se ciniti da se nista ne desava a onda ce polako poceti da se zgusnjava (malo se zgusne, videces razliku).
Pecurke stavi na jacu vatru pa malo smanji, prvo ce da ti puste vodu a onda dinstaj dok ta voda malo ne ispari.

Hocu, hvala :D.

Nego, nauci taj sos (beshamel), on je za sve - lazanje, kanelone a i mozes ga preradjivati kako hoces. Moj omiljeni je sa gorgonzolom ili bilo kojim budjavim sirom.
Ili, stavis malo sosa od paradajza u njega, svezi bosiljak i pamezan pa preko zelenih (od spanaca) rezanaca (ja stavim i skampe tu u naletima besa :D).

Ima na pre nekoj strani se raspravlja o bešamelu ;)
Ali, tu ništ anij eposno, niu kačkavalj, ni mleko :confused:

A meni treba neki sexpresni recpt za tortu, da nije ona sa sirom, ni ona sa piškotama :lol: Ali po mogućnosti da se ne peče i da je brzo gotova

Mi danas đuveč. Iseče se luk, paprika, paradajz, šargarepa (u svakom slučaju, šta god ima u frižideru), i to se dinsta, dinsta, dinsta doliva se malo vode, najjednostavnije ubaciti i kocku za supu, ili začinjavati po ukusu; doda se pirinač i sve je gotovo kad se pirinač skuva. Može i u rernu da se prebaci da se zapeče
Uz to može bilo kakvo meso, ili kobasice; za muževe kojima ručak bez mesa nije ručak

Ima na pre nekoj strani se raspravlja o bešamelu ;)
Ali, tu ništ anij eposno, niu kačkavalj, ni mleko :confused:

A meni treba neki sexpresni recpt za tortu, da nije ona sa sirom, ni ona sa piškotama :lol: Ali po mogućnosti da se ne peče i da je brzo gotova

Mi danas đuveč. Iseče se luk, paprika, paradajz, šargarepa (u svakom slučaju, šta god ima u frižideru), i to se dinsta, dinsta, dinsta doliva se malo vode, najjednostavnije ubaciti i kocku za supu, ili začinjavati po ukusu; doda se pirinač i sve je gotovo kad se pirinač skuva. Može i u rernu da se prebaci da se zapeče
Uz to može bilo kakvo meso, ili kobasice; za muževe kojima ručak bez mesa nije ručak

Varijanta 1: 300 gr petit beurre keksa, dve pavlake, 200gr šećera u prahu, sezonsko voće (ja stavljam obavezno banane i kao drugo voće neko sezonsko)... Keks umočiš u mleko i slažeš u neku posudu u kojoj će ti biti torta, umutiš pavlaku sa šećerom u prahu i premažeš polovinu preko keksa, na to ređaš na kolutove sečene banane, odozgo drugi sloj keksa, umočen prethodno u mleko, zatim ponovo pavlaka i to drugo voće koje želiš.. preko još jedan sloj keksa.. na kraju premažeš šlagom...

Varijanta 2: Jedan margarin ili dva putera malo omekšati pa umutiti, dodati 300 gr mlevenog plazma keksa i jedan mali sokić od kajsije (2 dl otprilike), 150gr šećera u prahu... Sve dobro sjediniti i oblikovati kako želiš.. odozgo može šlag ili topljena čokolada.

Znam, ima i ona sa pudingom, pa se isto u tri dela dodaju različite stvari - keks, koskos i još nešto... Ima tih varijanti milion...
Nešto ću smisliti :confused:

Ili ako nađem gotove puslice, to ću da poređam; malo je drugačije... sad mi palo napamet

Joooj Machkice ja cu tebe proganjati... :rotf: znaci ovde u Kini nemam nista da jedem, a nijedan sastojak da skuvam iole nesto sto lici na hranu u Srbiji! :sad2: tako da jedva cekam da se vratim u Shabac i da dopustim (kao bice mi tesko :hahaha: ) svekrvici da me razmazi svim lepim djakonijama koje mi padaju na pamet... sarma, topli sendvici, pizza, djuvec, pasulj, grasak, griz, kacamak, uh uh... i da znas ova tema ne pomaze kad sam hronicno gladna a bebac u stomaku bi sve sto ti jedes :sad2:

Znaci veruj mi ja OBOZAVAM kinesku hranu!!! Ali je kineska hrana u Evropi 100% nama prilagodjena!!! Grrr... znaci ovako... orginal kineska hrana i obicaji:

1. ne postoji sir!!! Bilo koja vrsta sir i moze se samo naci u Metrou... :eek:
2. samo se mlaka (vise vruca) voda ceo dan, najvise pred ili uz obrok...
3. pirinac (bezukusan, nema soli, nista) se jede 24/7...
4. voce koje mi znamo ovde ne postoji, a ima 100 varijacija voca za koje nikad i nismo culi...
5. hrana MORA da bude ljuta! Svako jede ljuto i od malih nogu se nauci na to... a kad kazem ljuto ne mislim biber, vec i tona ljutih papricica, chilly, itd.
6. jedu se alge, zabe, skakavci, zmije, kucici (ooo daaa... :sad2: ), jegulje... to im je primarni izbor, a piletina, pacetina, junetina itd su uvek sekundarni izbori...
7. povrce jedu ili nezrelo ili prezrelo zbog vrucine, vlage u vazduhu, itd.
8. ne postoji Vegeta, mirodjija, bazilikum, slatko kiseli sos, bilo koji zacin ili preliv...
9. Jaja imaju u sebi vec soli... kako ne znamo ali je tako... ko zna cime kljukaju koke...
10. Ne postoji Kornfleks, cokolada, puding, griz, kacamak...

E ja bih mogla ovako u nedogled... ali to ti je otprilike ono osnovno... eeee daaa i njima je sveee na plin i ne postoje obicni lonci i tefloni i rerne oni to ne koriste... nego samo Wok i plin pa se ti snadji... :sad2:

Hocuuuu kuciiiiiiiiiiiiiii... jos 15 dana ili malo vise i eto mene... :worth:

E daaa zaboravih da pomenem da im je i hleb sladak, zato sto stavljaju kokosovo mleko u njega :eek:

Inace meni nije bilo zao kad sam dosla, ali nisam imala pojma da ce biti ovako! Ovde smo vec od 3. Aprila... ali ja sam ovde ostala trudna, to jos nisam znala da ce se desiti kad smo krenuli :klap: a biti trudan negde gde nemas skoro nista da jedes je uzas... uskoro cu ja u Shabac jedva cekam... :ok: vencanoj kumi sam zapretila da kad joj dodjem ako me ne nahrani kako treba odricem je se preko neta... a kaze ona meni... jaooo mukica pa jel dotle doslo?! :rotf: muz mi radi 10h dnevno i nikoga nemam to sve stoji.. ali eto sta je tu je... od sredine Avgusta nam se opet zivoti menjaju za 180 stepeni, jer smo muzic i ja odlucili da ja ostanem sa bebom da zivim u Shabcu da bi on ovde zaradio i sacuvao nesto vise para za nas... i slazem se sa tim ali sam ipak u depresiji... :sad2:

Aaaaa sorry machkice ja sam totalno otisla off topic... :worth:
Evo spremila sam muzu pljeskavice u slatkom hlebu sa tost sirom, kecapom, majonezom i ljutom paprikom... :eek: a sebi upravo spremam spagete sa paradajz sosom i rendanim sirom... :klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back