tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
hocu karfiol,ali nemam ideju kako a da nije pohovan...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

LIstam ovih hiljadu i nešto stranica ali nisam uspela da pronađem recept za lenju pitu...
ako neko zna neka napiše, ne za običan patišpanj sa jabukama nego pravu lenju pitu, onu sa sipkavim
korama što se topi u ustima ..mmm mnjamnjam...
Ta sto je sipkava se pravi na masti
Slatka si (i) kad se ljutiš. : )nasla sam na coolinarci ovaj bakin partizanski recept i to pravim danas. jako mi je tesko da napravim prilog za ove moje krstarovce, koji bi ovu supu svaki dan
bakina partizanska supa od sitneži, koja neverovatno podseća na supermoderatorsku:
pravi se od partizanske (supermoderatorske!) pernate sitneži koliko se zahvati kapom titovkom. kulinarska mašta i ratnička kreativnost dolaze do izražaja uz logorsku vatru s kotlićem u kojem se topi igmanski led. dodavati začine da bi se ukus podigao na viši stepen pripravnosti:
namrviti sušene travke na koje se tek uhvatilo inje, malo soli, testeninu "majorske epolete", malo ličkog kupusa, dodati i sitno seckani jezik domaćeg izdajnika iz salamure. za svečane događaje, kao što su državni praznici i skupštinska zasedanja, servirati u svakoj porciji po jedan sušeni penis (banovanog) četnika, koji će u vreloj supi nabubreti i uspraviti se do neslućenih razmera. po njemu posuti sitno iseckan peršun. u vrelu supu može da se razbije i jedno jaje ako ga dotični penis nema.
Supa lepo miriše i otvara apetit.
U pauzama između banovanja... pardon ratovanja, i u danima mira dočarati prazničnu atmosferu zapaljenim fišecima s barutom ili bacanjem petardi. Banovana... pardon, partizanska deca koja prisustvuju ovom mom slavlju, zauvek će pamtiti miris ove bakine supe.
Salvete neka imaju posebna obeležja da se zna ko se okuplja za stolom.
Tajna ove supe ne prenosi se snajama, već se nosi sa sobom u bakin grob.
odlicno je,probajtenasla sam na coolinarci ovaj recept,i to pravim danas
jako mi je tesko da napravim prilog za ove moje koji bi pomfrit svaki dan
zapecen patlidzan
iseci plavi patlidzan na kolutove i posliti,ostaviti tako 20ak min,da pusti gorcinu/ljutinu.onda ga isprati
pomesati 1/3 suncekrotovg i 2/3 maslinovog ulja,malo vegete,susam,kim,beli luk u prahu ,kad se u nauljen pleh poredjaju patlidzani namazati ih ovom mesavinom i posuti prezlama i peci na najvisoj polici u rerni
mogu se jesti hladni i topli(kazu topli idu posluzeni uz limunov sok)
uz to cevapi i sopska bez sira(tu salatu valjda jedem svaki dan leti)
ko se pita sto mu se brisu poruke nek razmisli o tome koliko smisla ima to sto je pisao
Može i margarin umesto masti......
Onda bude manje sipkavo, a moze da se desi da ispadne i kao obican patispanj.
Probao i zavoleo. Patlidzan.odlicno je,probajte
ko ne voli patlidzan(ko moje dete sto nista ne voli) odlican je nacin da ga zavoli![]()

Nisam znala...u jelu mi ne smeta mast, ali ga ne volim ga u kolačima...
U kolačima stavljam ili margarin ili biljnu mast..

Ja sam danas ovo spremila očas posla :
Cele paprike se raseku podužno sa jedne strane, pa se iznutra posole.
Ovako osoljene se isprže u ulju..........
Brzo se spreme, a još brže pojedu.....![]()
Pravila sam vanilice i na margarinu i na masti i one na masti su mnogo bolje ispale mekse, topile su se, one na margarinu su malo tvrdje, mozda treba duze da stoje, a moja mama je pravila lenju pitu po nekom receptu na masti i ispala je super, posto je izgubila taj recept, pravila je na margarinu, ali nikako nije moglo da ispadne bas tako dobro. U svakom slucaju savet je da se kolacici ne konzumiraju tako cesto, bilo na masti ili na margarinu.![]()

hocu karfiol,ali nemam ideju kako a da nije pohovan...
TI si sve iz te corbe pobacala.
Pravim prebranac. I napravila sam zuti kolac sa kupinama, breskvama i bademima (onaj sto se pravi uvek sa visnjama).