Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa SKVO..cvrc :P :lol:...jedino da napravis pa da probamo....i cije su bolje....da konkurise za patent :lol:

havalius - pa da...naravno..."creva" sa semenkama bacam...sto? :confused:.....a ionako kad ovako seces...ima ih jako puno komada...to ti ionako ne treba ;)

e pa SKVO..cvrc :P :lol:...jedino da napravis pa da probamo....i cije su bolje....da konkurise za patent :lol:

havalius - pa da...naravno..."creva" sa semenkama bacam...sto? :confused:.....a ionako kad ovako seces...ima ih jako puno komada...to ti ionako ne treba ;)

Jeste, posebno što je kod nas jako teško naći u prodaji mlade tikvice čije semenke ne mogu, ako slučajno odlete, nekome da iskopaju oko. Mislim :roll:

Kako se bre prave ti kroketi...obožavam to, moja svekrva ih pravi a nju ne bi pitala da mi objasni makar crkla...Sta se radi...rendaju se tikvice i šta se dodaje ?

Brašno, jaja, malo sode bikarbone ili p za p i možeš malo jogurta, gustina kao za brze uštipke, imaš recept na Kuvaru Krstarice, ne znam napamet. Tikvice se narendaju, usole i posle nekog vremena ocede da ne bi dobila palačinku, što neko reče. Ako ispadne retko ili gusto, dodaš ono što fali, laganica. Možeš i neki kačkavalj da narendaš... Meni je super ispalo jednom sa izblendiranim (sirovim) belim mesom, tikvicama, kačkavaljem i dodala sam malo belog bibera i karija. Mislim, ja sam sklona improvizovanju i tako radim.

Ja sam do pre godinu dala bukvalno svaki dan pravila domace kiselo mleko i to od 1-2 l mleka.. I sve sam to sama uspevala da smazem, a pritom ne volim ovo kupovno kiselo mleko.. :)

Ovako, ima puno nacina za pravljenje kiselog ali ja sam izabrala ovaj, jer je jednostavno i meni je uvek ispalo extra!

Ovako, skuvas 1l mleka, kada se ohladi (da bude mlako, ali ne previse ohladjeno) razmutis 1 pavlaku(crvenu 20%mm) i dobro je umutis sa mlekom. Uvijes serpicu u neki peskir ili bilo sta sto ce mu drzati toplotu jos neko vreme (mozes da ubacis i u rernu koja je mlaka) i kada se ohladi stavis u frizider da se DOBRO OHLADI.
i to je to!! :klap:
Nadam se da si me razumela, ako nisi slobodno pitaj.. Sada si mi dala ideju, mogla bih da napravim i ja kiselo nisam odavno.. :)

hvala saxy! danas cu da napravim :)

p.s. mackice overila sam poh. tikvice i sve se pojelo
slatko..a ne iz kurtoazije :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back