Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e a kako se pohuju tikvice
al' detaljan recept molim :)
i pri tom se ne za'ebavam :rumenko:
pa sta ako numem! :mafijas:
Nadam se da će ti biti dovoljno detaljno; ne znam razmere ;)
Ali znam dve vrste :p

Tikvice, manje i što ravnije; dooobroooo opereš (da ne moraš da ih guliš) i isečeš na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliš ih i ostaviš da puste vodu, bar pola sata.
Poh 1:
Umutiš jaje, dodaš mleko i brašno i sve dobro umešaš da bude bez grudvica, a gustine - malo gušće od testa za palačinke.
Poh 2.
Izmešaš brašno i pivo; možeš začiniti belim lukom u prahu i peršunovo lišće (moj favorit) do iste gustine kao i prethodno
Ugreješ ulje, umačeš kolut po kolut tikvice u poh 1 ili 2 i pržiš. :ok:

ja ih nikad ne pohujem ono brašno:arrow:jaja:arrow:prezle. Možda neko i tako radi, ali to mi dugo traje

Ja mogu da pokazem recimo sta sam spremao za veceru sinoc..posto cisto sumnjam da nekoga bas interesuje recept......
italian_pasta1-1.jpg
......
vinocasa-1.jpg

Mmmmm,moje najomiljenije..paradajz i bosiljak..i parmezan malo..:Dako ima uz to i neka maslina..dobitna kombinacija..:D eeee..i crno vino..(umalo ne zaboravih) Sada si mi dao ideju..ionako nisam znala sta danas da rucam..

da..
i ko bi meni posle kaz'o
kako se pravi domace kiselo mleko :)

bas bi' to da napravim..
znam da mi treba mleko
i?

Ja sam do pre godinu dala bukvalno svaki dan pravila domace kiselo mleko i to od 1-2 l mleka.. I sve sam to sama uspevala da smazem, a pritom ne volim ovo kupovno kiselo mleko.. :)

Ovako, ima puno nacina za pravljenje kiselog ali ja sam izabrala ovaj, jer je jednostavno i meni je uvek ispalo extra!

Ovako, skuvas 1l mleka, kada se ohladi (da bude mlako, ali ne previse ohladjeno) razmutis 1 pavlaku(crvenu 20%mm) i dobro je umutis sa mlekom. Uvijes serpicu u neki peskir ili bilo sta sto ce mu drzati toplotu jos neko vreme (mozes da ubacis i u rernu koja je mlaka) i kada se ohladi stavis u frizider da se DOBRO OHLADI.
i to je to!! :klap:
Nadam se da si me razumela, ako nisi slobodno pitaj.. Sada si mi dala ideju, mogla bih da napravim i ja kiselo nisam odavno.. :)

Nadam se da će ti biti dovoljno detaljno; ne znam razmere ;)
Ali znam dve vrste :p

Tikvice, manje i što ravnije; dooobroooo opereš (da ne moraš da ih guliš) i isečeš na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliš ih i ostaviš da puste vodu, bar pola sata.
Poh 1:
Umutiš jaje, dodaš mleko i brašno i sve dobro umešaš da bude bez grudvica, a gustine - malo gušće od testa za palačinke.
Poh 2.
Izmešaš brašno i pivo; možeš začiniti belim lukom u prahu i peršunovo lišće (moj favorit) do iste gustine kao i prethodno
Ugreješ ulje, umačeš kolut po kolut tikvice u poh 1 ili 2 i pržiš. :ok:

ja ih nikad ne pohujem ono brašno:arrow:jaja:arrow:prezle. Možda neko i tako radi, ali to mi dugo traje
ja bi preporucio da ne secete tikvice na kolutove zajedno sa semenkama....nego uzmete ostar noz(ili ono cudo za ljustenje krompira)....pa po duzini secete tanke trake od tikvica....i to samo do semena.......em ih bude zilion komada...em su tako tanke da se ispohuju bukvalno za pola minute :)

ja bi preporucio da ne secete tikvice na kolutove zajedno sa semenkama....nego uzmete ostar noz(ili ono cudo za ljustenje krompira)....pa po duzini secete tanke trake od tikvica....i to samo do semena.......em ih bude zilion komada...em su tako tanke da se ispohuju bukvalno za pola minute :)

Tako i ja radim, samo sto ih ja pohujem drugacije..
ja stavim u jedan tanjit jaja (izmutis i posolis) a u drugi brasno, pa prvo umocim u jaja pa u prasno pa opet u jaja (tako ostane sve na njima, nespadaju jaja sa tikvica) I ispohuju se za pola minute i uvek ljustim koru( neznam malo sam gadljiva pa nemogu nista sa koricom da jedem..mada to je vec moj problem :) )
Mada pravila sam i sa pivom, extra je!

Može i ovako: izrendaš tikvice, posoliš ih, ostaviš da puste vodu, a onda ih izmešaš sa jajima, brašnom i sitno seckanom mirođijom, pa ih pržiš kao uštipke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back