Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada ne mogu da jedem kao danas sto ne mogu a moram nesto onda pribegnem lukavstvu pa napravim nesto sto volim a ovu Salatu sa integralnim pirincem..bas volim..pa napravim vise nego sto mogu da pojedem..ostane i za sutra..
Ovako:
200 gr.integralnog pirinca
200 gr.kukuruza secerca
100 gr.pecenih semenki od bundeve
100 gr.pecenih semenki od suncokreta( ja kupim sirovo pa ga sama preprzim bez soli)
100 gr. susama
30 gr. suvog grozdja
1 sveza veca paprika
1 kasika ulja
1 kasika soja sosa
soli nista ili minimum..
Pirinac skuvati i paziti da se ne prekuva
Susam proprziti
Kukuruz ako je svez obariti ako je zamrznut iz kesice.znate .potopite ga u vodu pa ocedite..
Papriku iseckati na sitnije kockice
Sve te sastojke sjedinite i izmesate..

ima raznih kombinacija Muslija....to je lep, zdrav i lagan doručak.....:heart:

postoje dva načina pripremanja tog doručka, prvi je da 3-4 supene kasike muslija
prelijes mlekom poklopis i ostavis u frizideru preko noci, onda sve zitarice i ostalo sto
se nalazi u njemu povuku mleko i dobijes punu činiju zdravog obroka....;)a ima i
onaj drugi brži način, dok prijes kafu odradis to isto, onda ti sastojci ne budu
previse meki već su hrskavi, a opet ukusni i puni energije......;)

ako ikada doručkujem, to je moj doručak, veruj da se posle toga osećam
puna energije....probaj...sve to može i sa jogurtom, mada se meni lično
ne dopada ta kombinacija......;);););)

Moj prvi obrok je oko 16h ..do tad kafa , caj...i shoping...
Al nesto sam zakucala sa zdravljem pa je red da se malo unormalim...
Pa reko ajd da vidim sta normalni doručkuju ..kad ono slaba vajda ...forumasi doruckuju dva tosta i tri posta ! :)

hahaha........i ja da mogu da šopingujem do 16 sati svaki dan, da sedim po kafićima,
ispijam kafice, sokiće i ostalo, nebi se sećala da jedem...bila bi sita veruj mi na reč,
mada rekoh da ni ne doručkuje, imaš gore fin predlog za lak doručak...probaj, brz je,
ništa ne boli....:hahaha::hahaha:

Ma da, musli ili kornfleks, ili zajedno; ja više volim u jogurtu, a može i u voćnom jogurtu; ili u soku, nekom gustom, ili domaće ceđenom ;)

Imamo gosta, pa danas kuvam redom:
Krem čorma od šampinjona
Izblendujem luk i šampinjone, stavim da se krčka posoljeno, po potrebi dolivam vode, na kraju začinim pavlakom, belim biberom i peršunovim lišćem
Riba
Za decu pljeskavice od ribe i fišfingersi, za nas ima valjda neka skuša u zamrzivaču pa ću da je začinim lepo mi nešto još da smislim da dodam, pa u rernu (inače mi je to baš bezukusna riba)
Prilog pirinač, na malo praziluka, sa supom se dinsta i malo šargarepice
I neka salata, nemam pojma, možda krastavci sa jogurtom i belim lukom :idea:

Ima u zamrzivaču torte i kolača od slave :cool:

hmmm, a sutra moram i ja da smislim neki doručak za tu decu:confused: I da ustanem ranije, i da ga napravim i šmrc, šmrc, a vikend je konačno, a ja ću da otpadnem, da ih vodim da voze bicikle i rolere, ma ne znam ni gde da ih vodim ni šta da radim sa njima On će sad 8 godina, a moj sin samo dve :confused:

i jeste :)
ja danas pravim cufte u paradajz sosu
al kad dodjem u sr ne smem da zaboravim da kupim i ponesem
-slag u prahu
-kukuruzno brasno
-vinobrane limuntuse
mackice za dorucak im mozes napeci jos danas palacinke,zamrznes i onda ujutro lepo spavas,a kad ustanete samo u mikrotalasnu poprskane vodom(tako sneza radi za restoran)

Ju, nije mi palo na pamet nikada da zamrzavam palačinke...
A fazon je što danas definitivno nemam vremena za to.
Ali dobra je ideja i za ujutro, na brzinu... Možda neke sa krompirom, ili tikvicama, ono da slane, a da se najedu od po dve :mrgreen:

Ju, nije mi palo na pamet nikada da zamrzavam palačinke...
A fazon je što danas definitivno nemam vremena za to.
Ali dobra je ideja i za ujutro, na brzinu... Možda neke sa krompirom, ili tikvicama, ono da slane, a da se najedu od po dve :mrgreen:

Da te pitam nesto u vezi one pite :D.
Koliko dugo je peces? Da li ti je mekana (kakva perverzija :mrgreen:) kad je izvadis iz rerne ili cekas da se skroz zapece?
Ja je izvadila i cinila mi se nepecena a onako lepo narasla. I vratim je na jos 10 min pa je bila malo suva. :confused:

I ja obožavam tople sendviče... Dok sam bila trudna, odvaljivala sam se, za doručak po dva preklopljena, pa za večeru mi muž donese u krevet, a ja kako da ih odbijem :roll:
Sad su mi suviše kalorični... Nekad se počastim, i što je najgore za večeru, opet me mu navlači; ali suzdržavam se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back