Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja imam zamrznute frikom
i imam odvojeno i lignje zamrznute
i naceto belo vino
a i neki skup parmezan sam kupila
a te kesice...umeju da budu ukusne...al' to ako ostavis samo malo u frizider...opet se pretvori u suvu materiju...nekako, nezdravo mi, ne uliva mi poverenje...

Najbolje da se skuva par jela za jedno 10-15 dana i zamrzne se i posle samo vadis, ja tako radim, gubi se manje vremena, manje sudova za pranje, hrana je ok i nazovi zdrava povrce i piletina ili govedina, a ribu jedino spremam dan za dan, jedino sto je zamrznuta.:lol:

Tikvice sa feta sirom, kackavaljem i pecenicom.
Tikvice se ispohuju, pa se redja u vatrostalnu ciniju red tikvica, red feta sira(tanko iseckanog) red pecenice pa preko izrendati kackavalj, i opet tikvice...
Na kraju preliti jajima i pavlakom (ja opet izrendam kada se malo zapece kackavalja preko)
Ljudi moji tako prosto i tako bolesno dobro..:worth::worth::lol:

Ovo !
I baš je mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...i gotovo za sat...:klap:

Bez mesa je meni bolji zapečen u rerni, kao gravče na tavče; nego onako čorbast.
Skuvaš pasulj sa lukom, belim lukom i šargarepom. Ali u manje vode, da većina ispari. Posebno dobro izdinstaš glavicu luka, staviš malo brašna i aleve paprike (može i ljute ako volite). Izmešaš sa pasuljem, preručiš u nešto u čemu će ići u rernu; možeš da staviš i paprike ako imaš, najbolje ona suva crvena ;) I u rernu da se zapeče
A ako ćeš da kuvaš onako kao čorbu, odličan ukus daju suve šljive :) Majke mi, ubaciš jedno dve-tri da se skuvaju s pausljem, mogu posle i da se bace ako se nikom ne jedu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back