Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mackice u svakom slucaju se kupuje u hipermarketima hrana koja se najvise trosi..ja licno ne volim kad se vrti 5 jela nonstop i nema sanse da jedem nesto sto je tek tako spremljeno..obicno osetim sta mi se jede pa se lako dogovorimo:Dnista unapred ili na nevidjeno..obicno su to neprijatna iznenadjenja..poput jucerasnjeg rostilja..po obicaju je bio los.:twisted:pffff..i sad dan2 neka proja laganica.

Ma zbog toga i ispadne da se stalno jede ista hrana, kad uglavnom kupujemo istu hranu u megamarketima; a posle pravimo ono što ima u frižideru.
sad sam obrnula redosled; pa sam prvo sastavila super meni i kupujem samo ono što mi treba za isti.-

I čini mi se, da je i zdravije, i ukusnije (zbog raznovrsnosti), a i jeftinije :)

prvo razmislim sta cu te nedelje da kuvam (jedno tri udarna jela) a ostatak moze da se kombinuje u zavisnosti od cena u prodavnici. necu da se zatrcim da kupujem tresnje ako su jagode jeftinije (npr) nego cu od njih da spremam kolac. ono sto mene vadi je divljac koje ima puno u kraju.
ono sto ove sezone radim: ne kupujem vise izmereno kilo povrca (jer je jeftinije po kg-u, a sto se posle pola baci nema veze) nego jedno po jedno. dzabe sto je kilo jeftinije kad mi pojedemo 200 grama sampinjona nedeljno. onda razliku rastegnem na gljive, zito, kestenje i neke manje konzumirane namirnice.

fasirane snicle od juneceg mesa pecene na pek papiru u rerni( znaci - nije przeno), blitva i obareni mladi krompir.

nektarine, tresnje i galete.

juce sam spremala file sa suvim sljivama i sampinjone.

salata od svezeg kupusa.
i kajsije za desert.
bas mi je bio dobar rucak.

nesto mi kuvanje bas ide od ruke u posledenje vreme..

ja ni prosli ni ovaj put nisam drzala te dane s vodom
ne smem da se odvazim
sta sve pijes?
nemam pojma,sad prvi put drzim taj vodeni dan:eek:
picu vodu i limunadu bez secera
ima da me ocisti majko moja:dash:
Evo ti jedan lep recept za dan sa testeninom
skuvati testeninu,posuti:rendanom sargarepom,kelerabom,seckanim paradajzom,krastavcima,sokom od paradajza sa bosiljkom i origanom,seckani mladi crni luk - ili praziluk,seckana mirodjija i persun,kasicica susama i kasicia suncokreta
Ja se razbijem od ovoga i mogu ti reci da lepo zasiti.Ne moras staviti sve ovo. Kombinuj povrce koje imas i koje se tebi dopada.
Ja sam za mesec dana skinula 5,5kg jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Inace uz ovu dijetu pijem gvozdje za svaki slucaj;)

Juce sam pravila Vocnu tortu...ko voli neka proba..odlicna je ..
Kora: 150 gr.mlevenog plazma keksa,75 gr.otopljenog putera,3 kasike mleka
Fil:500 gr. neslanog sremskog sira,500 ml.slatke pavlake,10 kasika secera,1 kesica vanil secera i 2 kesice zelatina,250 gr. malina ili neko drugo voce..ja sam pravila sa malinama..
Preliv: 1 belance,1 casa secera i 250 gr.malina
Pomesati plazmu,mleko i otopljen puter.Masu prstima rasporediti na dno manjeg pleha kome se skida stranica...
Posebno izmesati varjacom sremski sir sa secerom i vanil secerom i u to dodati slatku pavlaku koju ne treba mutiti vec je sipati onako tecnu..zelatin staviti u manju serpicu i sipati 100 ml.vode, razmutiti ga i otopiti na plotni pa sipati u smesu..sve dobro izmesati varjacom...na keks sipati polovinu fila..preko poredjati maline pa preko malina drugu polovinu fila ..izravnati i staviti u frizider da se stegne..u posudu za mucenje sipati 1 belance,secer i maline i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta pena od voca..sa tim preliti svako parce torte..

nemam pojma,sad prvi put drzim taj vodeni dan:eek:
picu vodu i limunadu bez secera
ima da me ocisti majko moja:dash:
Evo ti jedan lep recept za dan sa testeninom
skuvati testeninu,posuti:rendanom sargarepom,kelerabom,seckanim paradajzom,krastavcima,sokom od paradajza sa bosiljkom i origanom,seckani mladi crni luk - ili praziluk,seckana mirodjija i persun,kasicica susama i kasicia suncokreta
Ja se razbijem od ovoga i mogu ti reci da lepo zasiti.Ne moras staviti sve ovo. Kombinuj povrce koje imas i koje se tebi dopada.
Ja sam za mesec dana skinula 5,5kg jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Inace uz ovu dijetu pijem gvozdje za svaki slucaj;)
nije te strah samo limunadu i vodu?pojesce ti kiselina onaj zastitni omotac u zelucu(sad ovo lupam al deluje mi agresivno samo to sirce da pijes bre,pazi se)
ja na vocni se pomazem gustim sokom,popijem casu izmedju obroka i zasiti,sta mislis o tome?
i ja sam smrsala za dve nedelje poprilicno,zadovoljna sam
toliko zadovoljna da mi mm kaze "sto ti to ne postane nacin ishrane?":lol:

nije te strah samo limunadu i vodu?pojesce ti kiselina onaj zastitni omotac u zelucu(sad ovo lupam al deluje mi agresivno samo to sirce da pijes bre,pazi se)
ja na vocni se pomazem gustim sokom,popijem casu izmedju obroka i zasiti,sta mislis o tome?
i ja sam smrsala za dve nedelje poprilicno,zadovoljna sam
toliko zadovoljna da mi mm kaze "sto ti to ne postane nacin ishrane?":lol:
ja sam do sad popila par casa vode i malo mi je buci buc u stomaku,ali nije strasno
bice gadno negde popodne kad pocne da mi se manta
inace,danas su meseceve mene i ko drzi vodeni dan moze da smrsa od 1-2kg:worth: pa ko voli nek izvoli:klap:

Juce sam pravila Vocnu tortu...ko voli neka proba..odlicna je ..
Kora: 150 gr.mlevenog plazma keksa,75 gr.otopljenog putera,3 kasike mleka
Fil:500 gr. neslanog sremskog sira,500 ml.slatke pavlake,10 kasika secera,1 kesica vanil secera i 2 kesice zelatina,250 gr. malina ili neko drugo voce..ja sam pravila sa malinama..
Preliv: 1 belance,1 casa secera i 250 gr.malina
Pomesati plazmu,mleko i otopljen puter.Masu prstima rasporediti na dno manjeg pleha kome se skida stranica...
Posebno izmesati varjacom sremski sir sa secerom i vanil secerom i u to dodati slatku pavlaku koju ne treba mutiti vec je sipati onako tecnu..zelatin staviti u manju serpicu i sipati 100 ml.vode, razmutiti ga i otopiti na plotni pa sipati u smesu..sve dobro izmesati varjacom...na keks sipati polovinu fila..preko poredjati maline pa preko malina drugu polovinu fila ..izravnati i staviti u frizider da se stegne..u posudu za mucenje sipati 1 belance,secer i maline i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta pena od voca..sa tim preliti svako parce torte..
ovako ja nekako pravim cheese cake. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back