Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu danas da smuljam neki punjeni patlidzan, jos ne znam kako ali videcu kako mi inspiracija nadodje.
Ajd napisi sta si radila, kad napravis...

Usput, evo jedne varijante sa patlidzanima i mesom...
]
Karniyarik ( turski specijalitet)

Potrebno:
1 kg tanjih patlidzana
500 gr mljevenog mesa
1 glavica cr(ve)nog luka
paradajz za kuvanje
1 svjez paradajz, 1 svjeza paprika

Priprema:
Patlidzane oguliti tako da budu sareni ( jedan red oguliti, jedan ostane ) i staviti ih u slanu vodu da odstoje jedan sat (da izvuku gorcinu), kasnije iscijediti vodu i posusiti patlidzane. Patlidzani se potom zarezu po sredini i isprze na ulju tek toliko da malo omeksaju i porumene. S druge strane u tavi se isprzi sitno sjeckani luk sa mesom, te u to doda malo paradajz sosa, soli i vode... Poprzeni patlidzani poredaju se u nauljenu tepsiju, a svaki se napuni sa kasikom nadjeva i ukrasi sitnim komadima svjezeg paradajza i paprike, te stavi u rernu da se ispece, oko 20 minuta na 250 °...

Corba od blitve....:D

Kuvati krompir,blitvu,luk,moze i sargarepa,maslinovo ulje,zacini.....i to je cijela politika....a ukusno je

Ko vise voli,a mozda i malo ukusnije,prvo prodinatsati luk i krompir na maslinovom ulju,dodati blitvu,vodu,zacine i njami,nnjami.....moze uz slaninicu,ili suvo meso .....po izboru....

gazdarice, imam ti ja dobar recept za patlidzan slichan tom koji si napisala a mnogo jednostavniji (brzi)...
oljushtish i isechesh patlidzan po duzini na reznjeve, posolish ih i ostavish da odstoje 15 min. onda ih operesh i osushish kuhinjskim krep-papirom... pobiberish ih... uvaljash ih u brashno i przish dok ne porumene... zatim ih zajedno sa reznjevima paradajza poredjash u plici sud (ja paradajz ne stavljam)... u preostalu masnocu od przenja stavish iseckani crni luk sa izgnjechenim belim i proprzish, dodash meso isecheno na kockice i przish par minuta... posolish i pobiberish i stavish preko patlidzana a gore sir (ementaler) i zapechesh u rernu 5 minuta...

Ajde vise Helena spremi taj rucak i pozovi me da dodjem !
fnd (19).gif

ps
nemoj ovo ozbiljno shvatiti ! ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back