Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
georgejune,daj neki predlog sta da pravim za klopu....nista mi ne pada na pamet...(samo da nije grashak :lol: )

Meni se ovih dana nista ne jede..malo se vise trosim pa mi uglavnom fali secer..voce..salate..skuvas lepo testeninu..komadi tune iz konzerve..dodas kiselo mleko..malo light mayoneza..u to mozes ubaciti cak zelenu salatu sitno seckano..kisele krastavcice ili sveze..lagano milina :D

Danas samo ovo:

Zelena salata iseckana,malo kukuruza secerca,jedan isecen paradajz,neka maslina,malo belog mladog sira isecenog na kockice,od ulja ocedjena konzerva tunjevine,soli po ukusu,sirce balzamiko i malo maslinovog ulja..Izmesati..ja jedem sa jednim vrucim tost hlebom..

juche sam napravila salatu....razbila sam se,htela sam da puknem.
1 zelena salata iseckana
1 salata lola rosa isto iseckana
4 paradajza iseckana(sve iseckano)
pola veceg krastavca
dve paprike
300 g shpageta izlomljenih na duzinu od nekih 4 cm
2 konzerve tune
i prelije se slatkom pavlakom....ko voli moze i kiselu...

uh....

imam jednu tikvicu i hocu da je spremim,dakle rucak za jednu osobu od jedne tikvice i jos necega,ali mi nista ne pada na pamet (:
Možeš da napraviš sos od tikvice sa mirođijom, jako je fino, ali treba ti pored nešto (riba, meso....), jer je ovako praznjikavo. Mislim, to je samo sos.
Izdinstaš jedan crni luk, dodaš izrendanu tikvicu (naravno izvadi sredinu i baci je) i preliješ sa malo vode. Kuvaš 20-tak minuta, dodaš jednu pavalaku, iseckanu mirođiju, so i zgustiš sa malo brašna. Jaaako je ukusno.
A možeš i da ispohuješ tikvicu + salata = njam njam....

imam belo meso uz to,zvuci dobro samo bih ja to napravila bez mirodjije,to je jedini zacin koji ne volim....hvala ines...e,a ono sa belim mesom i medom sam pravila i ispalo je super ukusno,samo mi se nije karamelizovalo,mislim da sam stavila vise limuna a manje meda : )

imam belo meso uz to,zvuci dobro samo bih ja to napravila bez mirodjije,to je jedini zacin koji ne volim....hvala ines...e,a ono sa belim mesom i medom sam pravila i ispalo je super ukusno,samo mi se nije karamelizovalo,mislim da sam stavila vise limuna a manje meda : )
Super :)
Znaćeš onda sledeći put koliko meda treba, ni ja nisam iz prve baš potrefila :)

Možeš umesto mirođije peršunovo lišće u tikvicu, mada- sa mirođijom je lepše. Ok, verujem da ne voliš mirođiju, ali bilo bi super da probaš makar zalogaj-dva (odvoji u jednoj posudici malko), jer ni ja je u principu ne volim, ali u ovom sosu nekako ima poseban ukus. Ozbiljno. E ubij me ako nisam bar petoro naterala da probaju i svi su se iznenadili kako je dobro :ok:

Da vas pitam nešto...
Kako inače planirate ručkove - da li iz dana u dan; ili napravite neki spisak ili plan za nedelju dana unapred?
Ja sam počela sa ovim drugim i oduševljena sam. Pogotovo olakšava nabavku, ono jednom nedeljno u hipermarketima i na pijaci:) Kupiš šta ti treba, a što je još važnije (bar kod mene) NE kupiš ono što ti neće trebati:lol:

Danas kod mene - od nedelje ostalo čorbice; i biće još blitve i jaja. Bezmesni dan (osim što u čorbici ima piletine).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back