Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo.
sipaš pola čaše vode, pola čaše mleka i kockicu maslaca. i puuuuuuuuno soli =)
i onda dve kriške hleba seckanog na kockice.
promeša se i kuva po minuta do minut.
eto. popara, sufle, sve radnje radimo.

a jesi jela hleb+mast+a.paprika?
:smajlikojiškilji:
e nije sad da se foliram al nisam,a kad sam isla kod babe pa vidim neku decu iz komsiluka kako slatko jedu ocu i ja,i kad mi se ona mast zalepi za nepca ja se predomislim pa vise necu
ja sam uvek preferirala hrskave stvari(zagorele krompirice,prepecen hleb,ono od musake sto se zalepi za tepsiju) a te gnjecave izbegavala u sirokom luku

evo.
sipaš pola čaše vode, pola čaše mleka i kockicu maslaca. i puuuuuuuuno soli =)
i onda dve kriške hleba seckanog na kockice.
promeša se i kuva po minuta do minut.
eto. popara, sufle, sve radnje radimo.

Tako je Parka..ja isto pomesam pola vode i pola mleka..malo putera ili ulja,hleb seckan na kockice..to se skuva.. i na kraju sir obavezno ..lepo je i kada se stavi kajmak ali meni je to previse masno..i slatko sam juce rucala poparicu. ..:)

http://povratakotpisanih.4umer.net/

Nišlijski kuvar | recepti

SALATA BREZ RUKAVI

Ovuj su salatu stare babe preporučuvale prelikom letnjih obžderavanja, kakoj si nebi došlo do popadanje unesves. A evo koje će vi namernice ustrebaju, ako se nameračite na pravenje od istu:

• ¼ od glavicu od kupus
• 2 shangarepe
• Sol
• Med od pčelu
• Senf
• Ulje od maslinku
• Sirće od jabuku
• Crn lukac
• Susam (prepečhen)
• Suncokret
• Golica (al ovoj ne škaklja)

Sve si toj pomešate i jedete ko salatu. Sa zdravlje.

Kako sam bolesna od prehlade nista mi se ne jede ..samo supe i corbice i napravila sam danas jednu corbicu..
Bela corba sa knedlama od sira....ide ovako:
Na malo ulja proprziti 1 varjacu brasna( ne prepunu) i to naliti sa pola litre mleka i pola litre vode..dodati zacin,mirodjiju i pustiti da provrije ..za to vreme napraviti u tanjiru ili ciniji knedle. 1 jaje,dodati 3 kasike brasna i 150 gr. kravljeg sira da nije preslan i kiseo..izmesati i pomocu dve kasike praviti knedlice i spustati ih u vrijucu corbu..smanjiti i kuvati dok se knedlice ne skuvaju..na kraju dodati i sitno seckan persunov list..u tanjir sa corbicom dodati kasiku kusele pavlake obavezno...bolan da se leci..:-D
ovu corbicu sam pravila bas po kuckinom receptu. MLJAC!
preporucujem!
ljudi, dajte i recepte, nemojte samo da pisete supa, sos i meso za rucak. :-)

evo sta sam ja spremala za vikend. :-)
brzo i ukusno, ko voli sampinjone.

paprikas od sampinjona
Sastojci: 400 g svežih šampinjona
150 ml soka od paradajza
100 g crnog luka
1/2 kašičica čilija (po zelji)
1 kašičica mlevene crvene paprike
2 kašičice vegete
2 kom lovorovog lista (po zelji)
po ukusu bibera

Priprema

Očistite crni luk i isecite ga na kockice.
Očistite šampinjone i isecite na krupne komade (ovo je bitno, KRUPNI komadi, ne listici, mnogo je ukusnije kad su krupni!).

Luk prodinstati desetak minuta, dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju. Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i, uglavnom, nije potrebno da dolivate vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slučaju, često ih mešajte da ne bi zagoreli.

U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu papriku i čili (po želji).
Začinite vegetom i biberom.

Dodajte lovorov list i sok od paradajza. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko je suviše tečan, dodajte kašičicu skrobnog brašna (gustina).
Paprikaš možete posužiti sa kuvanim pirinčem.

Prijatno! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back