Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo hani i mog pogleda na tvoj sutrasnji meni..

super je ona projarica za koju ti je george napisao recept sa kiselim mlekom - ali bih je posluzila kao predjelo..

ja ne kuvam sarmu (zato je cesto ni ne jedem)..smeta mi tezak miris koji se posle kuvanja dugo zadrzava u kuhinji..

al` je sprema moja mama..i kod nje se za istu ogrebem oko NG i Bozica ..

i dosta!..

drzi me utisak cele godine ..do sledece..

e sad, ona uz sarmu sprema proju ali kao beskvasni kukuruzni hleb..

smesa se napravi samo od kukuruznog brasna, kisele vode, malo soli i sasvim malo ulja..pece se tanko i uz kupus je fenomenalno..mada je ja koristim cesto umesto hleba..

a sto se tice vina..gde je crveno meso - crveno vino mi je sasvim ok..

pre par meseci sam bila u marseju i primetila da francuzi ne pate mnogo od price sta uz sta ide od pica..crveno vino uglavnom narucuju.. cak i uz laganiju ribu..

drzim ti palceve da ti klopa uspe i da ih oboris s nogu..

pisi o utisku francuskinje..

ja sam svojim domacinima iz marseja obecala burek, cvarke, ajvar i kajmak kad dodju u bgd:)

Зашто Французи једу салату пре главног јела? А за доручак једу само слатке ствари.
Наопак неки свет.

Zato što salata predstavlja predjelo i uvod u ono glavno što sledi:lol:
Kad smo kod kuvanja, večeras se spremaju lignje punjene kačkavaljem i pršutom.
Maslinovo ulje, beli luk, peršun...
Belo vino...:lol::lol::lol:

Зашто Французи једу салату пре главног јела? А за доручак једу само слатке ствари.
Наопак неки свет.
za dorucak i ja jedem slatko(al i ja sam francuskinja je l :lol: )
a salata se jede pre jela,tj ne salata nego sirovo povrce jer vlakna najbolje pripremaju zeludac za varenje
a za desert francuzi mogu da biraju izmedju sira i slatkisa,na taj obicaj vec ne mogu da se naviknem

ja sam se na slatkise vec navikla ;) a nemam nista ni protiv sira.
sto se tice kiselog mleka,ne bih ja to ostavljala da se samo pokvari,mislim,jednom sam to uradila pa sam zavrsila sa srackavicom (to je strucni naziv za dijareju :-D ) dakle,bolje kupi nesto vec kiselo,jogurt ili cak probaj sa limunom kao sto ti je mackica rekla.

Danas przim ribu i pravim prilog od dinstanog graska na maslinovom ulju. Prije toga ide povrtna supa i uz rucak zelena salata.

Desert nista, jer kako sam se vec zalila, moj muz ne voli kolace, a da ih spremam samo sebi, smor! Radije cu otici u slasticarnu. :)

moram da vam se pohvalim kako sam smislila lepu igru,a vezano za kuvanje
to je za one ciji cimer/muz/devojka znaju da kuvaju
dogovorili smo se posto vec imamo subotnju ritualnu pizzu da nedeljom imamo rucak iznenadjenja
svake nedelje jedan pravi rucak iznenadjenja,sa sve dekoracijom,predjelom,pazljivo izabranim vinom a ovaj drugi vodi dete u park da ne bi ni naslutio sta ce biti za klopu
mene sutra ceka iznenadjenje,jedva cekam :D

danas :) je sef pripremio
toplo predjelo:sufle od tri sira +masline punjene paprikom
jelo tartiflete (krompir,slanina,slatka pavlaka,sir manster preko koji bude kao cips)
vino:belo,juznoafricko
desert:krofna s nekim secernim prelivom i naseckanim lesnicima

Ja napravila nešto, ne znam kako se zove, neko je kao nacionalno jelo - mešavina krompira i luka (u secku, ili narendana), pa začinjeno i pomešano sa testom za palačinke. Izlije se u tepsiju, pa odgore kobasice (ja uzela neke srpske, tako se zovu, super su), špikovane slaninom. I samo se ispeče u rerni, baš je dobro, brzo i ukusno ;)
Dobro, nije zdravo i dijetalno ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back