Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi smo se zaljubili u ovaj kolac, pravim ga svaki drugi dan. :oops:

BROWNIE kolac :heart:

200 g putera
300 g crne čokolade
4 cela jaja + 4 žumanceta
300 g šecera, 4 kesice vanilin praška
250 g brašna
250 g seckanih oraha
Istopite puter, u istopljen puter dodate čokoladu da se istopi i sve zajedno promešati da se dobije jedinstvena masa.
Umutiti jaja, žumanca i šećer, dodati prohladjenu smesu putera i čokolade. Celoj masi dodati brašno i orahe
Peći 25 minura na 180C

Preliti otopljenom čokoladom po želji, i servirati sa sladoledom od vanile.
Prijatno!
BluRibBrownie_det.jpg

oooops izvinjavam se, tek sad vidim da tema nije o kolacima, ali posto ga non stop pravim, neka ostane, kao odlican desert za posle rucka. :smile:

Super, treba ovde da budu recepti i za jednostavne i ukusne deserte :)
A ja baš tražim te koje mogu da pravim u onim tepsijama sa modlicama, kao za projice; ali znam da imaju još milion primena. Jedina izmena, više volim lešnike nego orahe :) Bašp sam tražila nešto slično ;)

mi smo se zaljubili u ovaj kolac, pravim ga svaki drugi dan. :oops:

BROWNIE kolac :heart:

200 g putera
300 g crne čokolade
4 cela jaja + 4 žumanceta
300 g šecera, 4 kesice vanilin praška
250 g brašna
250 g seckanih oraha
Istopite puter, u istopljen puter dodate čokoladu da se istopi i sve zajedno promešati da se dobije jedinstvena masa.
Umutiti jaja, žumanca i šećer, dodati prohladjenu smesu putera i čokolade. Celoj masi dodati brašno i orahe
Peći 25 minura na 180C

Preliti otopljenom čokoladom po želji, i servirati sa sladoledom od vanile.
Prijatno!
BluRibBrownie_det.jpg

oooops izvinjavam se, tek sad vidim da tema nije o kolacima, ali posto ga non stop pravim, neka ostane, kao odlican desert za posle rucka. :smile:

kako umutis jaja za zumancima i secerom,posebno belanca i secer mikserom,pa zumanca ili ubacis sve zajedno pa mutis.inace kolac izgleda odvratno koliko je ukusan...atak na batak.

Hitno mi treba recept za Svarcvald tortu

ja cesto pravim tu tortu i recept je jednostavan
sjedinis 150 g brasna,150 g secera,100 g krupnije mlevenih ili seckanih oraha,50 g kakaoa i 5 jaja.ispeces ,kad se ohladi preseces na tri dela.ja pravim sa visnjama iz kompota.posebno ocedim visnje ,a u njihov sok umesam 100g secera i 3 kasike brasna,da nema grudvica, pa to prokuvam kratko da se zgusne i kad je gotovo vratim visnje unutra.redjam koru,fil od visanja,umucenu slatku pavlaku,pa opet redom .na kraju slatka pavlaka,rendana cokolada i visnje za ukras.

Evo i od mene jedan kolač
Sastojci
3 čaše jogurta
3 čaše šećera + 10 kašika šećera
3/4 čaše ulja
1/2 praška za pecivo
3 čaše brašna
2 supene kašike kakaoa
100 grama mleka
50 grama margarina
150 grama čokolade
Način pripreme
Izmešati 3 čaše jogurta, 3 čaše šećera, 3/4 čaše ulja, 3 čaše brašna, 2 supene kašike kakaoa i prašak za pecivo Staviti u pleh da se peče na 200 stepeni. U međuvremenu, na šporetu u 100 grama mleka rastopiti 10 kašika šećera. Tome dodati 50 grama margarina i 150 grama čokolade.

Kada se kolač ispeče, izvaditi ga iz rerne i preliti ovim prelivom. Sačekati dok kolač u potpunosti ne upije preliv i tek onda staviti u frižider.

Vreme pripreme: 30 minuta

A slani deo ručka - kaneloni sa piletinom
Imam nekoliko zaostalih kora za lazanje, pa njih obarim u uvijem kao kanelone. Pileće belo meso iseći na kocke, začiniti i ispeći, pa dodati šampinjone. Napraviti bešamel sos i sve zajedno izmešati. (Ostaviti deo bešamela bez piletine i šamp.) U tepsiju staviti malo bešamela, poređati napunjene kanelone, preliti bešamelom i narendati sira. Ili posuti parmezanom.. I zapeći u rerni

Bešamel sos je ono kad se u istopšljeni puter na šporetu doda brašno i zatim naliva mlekom. Onaj beli standardni sos koji se koristi i za lazanje i za još gomilu drugih stvari.
A kaneloni su neka italijanska testenina koja izgleda kao rolnice, pa se nečim puni.

Evo jednog recepta i od mene
Bajadera
350g secera,dvanaest kasika(supenih)vode i to sve zajedno uspinovati(prokuvati secer i vodu zajedno),
skloniti sa ringle i dodati 300g mlevene plazme,100g mlevenih oraha i jedan margarin i sve to mesati dok se masa ne sjedini.
U manjoj serpici sipati malo vode,100g cokolade za kuvanje i malo margarina i to vam je glazura.
Na posluzavniku napraviti oblik po zelji(pravougaoni),preliti cokoladu i ostaviti2-3sata da se stegne.
Verujte da ih pravim vec petnaest godina i ko god da ih je probao ostao je bez teksta(u pozitivnom smislu).Ide vikend pa ko se odluci da proba neka mu je sa srecom a i utisci bilo pozitivni ili negativni neka napise.Kolac je gotov za 15-20minuta.

Ja danas imam corbu od karfiola sa pilecim belim mesom...(ekstra i vrlo jednostavno)
Za uvece sam spremila palacinke nafilovane krem sirom i sitno seckanom sunkom i kackavaljem pa cu pre pecenja preliti umucenim jajem i mlekom...mljac...jedva cekam da dodju gosti :)
Mackice pozdrav!

e ima neke lignje u shtapicima.. kao riblji fileti pa samo lignje..

i ja sam danas htela da ``skuvam`` neku ribu..

kratka s vremenom, malopre se uhvatih za konzervu dimljenih papalina..

ljudi moji, ne secam se kad sam nesto groznije stavila u usta.:sad2:

momentalno bacena.. a sudoperu sam ribala narednih 15 min aromatizovanim ajaxom ne bi li isterala neprijatan miris..(mogla sam stvarno nesto i da skuvam za to vreme)..

u trenutku sam se osetila kao da mi je u ustima explodiralo milion perlica sa ribljim uljem..

ma nije incun..

incun je slaniji..

a ovo...neopisivo..

bljutavo i ima smek na riblje ulje..

al` koncentrovano..

ufff..evo vec tri sata kako ne mogu da promenim ukus u ustima..nista ne pomaze..

ni pasta za zube..ni omiljena cokolada..

sto je gadnoooooooooo :(

Da te male projice..:).cudno da nema kukuruzno..moze i od palente.

2 čaše od 2 dl kukuruznog brašna
1 čaša oštrog brašna
3 jaja
1 čaša jogurta
1-2 čaše mineralne vode
malo soli
1/2 čaša maslinovog ulja
400gr sira
Sve to pomesas..podmazes pleh i to je sve..ako hoces malo mekse dodas vise gazirane vode.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back