Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja je kuvam ovako :
stavim je u plicu serpu,stavim maaaalo vode i malo ulja ,crni luk,beli luk,rendanu sargarepu,rendan koren persuna i najvaznije od svega KIM !! malo prsnem odozgo...naravno,didam soli i bibera.I to poklopim pa se to dinsta.malo po malo dodajem vodu,posle dodam i vegeticu....i kad je boranije mekana,jelo je kuvano i zove se

BORANIJA SA KIMOM

Tema mi se jako dopada i posto sam nova na forumu podelicu sa vama jedan lep recept.
Corba od sampinjona
jedno pakovanje sampinjona,jedna kocka supe(pilece),jedna pavlaka(kisela),kockica putera,3 kasike brasna,jaje,vegeta,biber ,malo aleve i so.
sampinjone iseckati na listice i proprziti na puteru 3-4 min.posuti brasnom i nalivati sa supom koju ste prethodno skuvali(mesati da se nebi stvorile grudvice),ostaviti da se jos malo kuva(dok sampinjoni ne budu kuvani),u kipucu corbu sipati uz neprekidno mesanje umuceno jaje,pavlaku,biber,alevu,zacine.na kraju posuti seckanim persunom.
jako je ukusna i blaga.
prijatno;)

Posle duge i iscrpne potrage, našla sam konačno recept za kelj koji želim da isprobam:
Obariti kelj u slanoj vodi, i iseći na rezance. Izdinstati mleveno meso na luku i dodati kelju. Dodati prezle, pavlaku i 2,3 jaja (posebno izmutiti belanca). Začiniti po ukusu, izručiti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni.

Ako neko jede ovo povrće i zna ukusan recept bila bih zahvalna; kao i recept da sočivo i brokoli ;-)
PS Trudim se da se hranimo zdravo, ali ako nij eukusno, niko neće da jede :lol:

kelj i brokoli...bljaaaaaaaaaak
g015.gif

a socivo....pa....kuvas isto kao pasulj....samo stavis socivo umesto pasulja....i naravno..moze manje mesa,kobasica i tako toga....da bude laganije ;)

Tako sam i skuvala sočivo, pa muž odmah rekao - a ZAŠTO nisi skuvala pasulj:lol:
Ovako bih kao neko drugoi jelo da prođe.

A za onaj smajli, dobićeš batina kao i ovi moji momci kod kuće:razz: zato i imate sto kila i kad vas strefi srčka:shock: neću ja bre da budem samohrana majka:lol:

Evo vam recept!
Isprziti na praziluku 400 gr.bukovace.Posebno obariti oko 700 gr krompira.Kad je krompir skuvan narendati ga(izgnjeciti) u podmazanu vatrostalnu pravougaonu posudu.preko njega sipati i rasporediti przenu bukovacu.Odozgo prekriti listicima slanine i staviti par crnih maslina.Zapeci oko 15 minuta u rerni na oko 200C.
Prijatno!

Evo vam recept!
Isprziti na praziluku 400 gr.bukovace.Posebno obariti oko 700 gr krompira.Kad je krompir skuvan narendati ga(izgnjeciti) u podmazanu vatrostalnu pravougaonu posudu.preko njega sipati i rasporediti przenu bukovacu.Odozgo prekriti listicima slanine i staviti par crnih maslina.Zapeci oko 15 minuta u rerni na oko 200C.
Prijatno!

Mmm, ovo zvuci dobro! :)

Evo, cimeru, batali picu, mozes ovo da mi spremas! :D

Evo vam recept!
Prijatno!

Ovo mi je primamljivo..:-)..probacu..inace danas samo Paradajz corba..

hehehe...ne mogu da se otmem utisku...ovde je 90 posto ljudi iz novog sada....e puste sose i lale..
nije sto umeju da kuvaju, nego sto brate vole :lol:
i da kuvaju i da klopaju :)
nista...mora ozenim soskicu neku...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back