Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1, 5 kg de choucroute crue
3 belles pommes de terre à chair ferme
50 g de saindoux (ou d'huile)
20 cl de fond de volaille
20 cl de vin blanc d'Alsace
1 cuillerée à café de baies de genièvre
3 feuilles de laurier
1 brin de thym
2 clous de girofle
1 cuillerée à café de cumin en poudre
sel fin, poivre noir du moulin

pour la garniture :
8 saucisses de Strasbourg
400 g de lard fumé maigre
800 g de filet de porc fumé
3 saucisses au foie

Préparation :

Lavez la choucroute à grande eau et essorez-la soigneusement. Renouvelez l'opération plusieurs fois, si nécessaire. Séchez la choucroute dans un linge.

Faites fondre le saindoux. Mettez-y la choucroute. Mouillez avec le fond de volaille et le vin blanc. Aromatisez avec les baies de genièvre, les clous de girofle, le cumin, le thym et le laurier. Salez et poivrez.

Faites cuire 1 h 30, à couvert, sur feu doux. Ajoutez le lard et le filet de porc. Poursuivez la cuisson, sur feu doux, pendant 1 heure. Ajoutez les saucisses, ainsi que les pommes de terre pelées. Laissez cuire, à couvert, pendant environ 30 minutes, jusqu'à ce que les pommes de terre soient tendres. Dressez la choucroute dans un plat creux préchaufé.

Coupez le lard en gros morceaux et le filet de porc en tranches. Déposez ces viandes, les saucisses et les pommes de terre sur le dessus. Servez.

http://mapage.noos.fr/marchac/Images/Myspace/choucroute.jpg

Juče sam završila spremanje ajvara. Nek' se zna:razz:
A ručali smo najobičniju musaku sa krompirom. Koju moj muž neće ni lud da jede, što ja nikako ne mogu da ukapiram:? . Mislim, red krompira, red mlevenog, red krompira, red mlevenog... Na kraju zaliveno mlekom i jajima. I tako, kaže on ne voli:roll:

mackica ns:
Juče sam završila spremanje ajvara. Nek' se zna:razz:
A ručali smo najobičniju musaku sa krompirom. Koju moj muž neće ni lud da jede, što ja nikako ne mogu da ukapiram:? . Mislim, red krompira, red mlevenog, red krompira, red mlevenog... Na kraju zaliveno mlekom i jajima. I tako, kaže on ne voli:roll:

postoji i laksi nacin spremanja musak, probaj, mozda mu se musaka spremljena na ovaj nacin dopadne:::

meso na luku dinstas i zacinis. krompir iseci na kockice pa zajedno sa paradajz sokom dodaj mesu i kuvaj desetak minuta. posle prespi u neku ciniju, zemljanu ili jenu /staklenu vatrostalnu/ i peci u rerni dok sva tecnost ne uvri. na kraju zapeci sa prelivom od jaja i pavlake /moze i jogurt ili mileram/

prijatno macici :):)

joj muka me hvata vidi koliko je dugacak taj recept

dakle oprati 1.5kg kiselog kupusa,dobro oprati i prosusiti,istopiti 50gr masti ili ulja i staviti kupus u mast,pokvasiti(jer si ga osusila u krpi) sa 20cl belog vina i 20cl pilece supe.dodati zacine kao sto su kakranfilic,timijan,so,crni biber u prahu,lovor,ovaj cumin je onaj zuti prah zacin

kuvati na tihoj vatri,poklopljeno oko 1 i po sat.dodati 400gr dimljenje nemasne slanine+800gr dimnjenih svinjskih filea,nastaviti kuvanje na tihoj vatri jos 1h,dodati 3 kobasice od iznutrica(ili koije hoces ne znam kakve su te kod nas) i 3 cvrsca krompira.jos 30 min na tihoj vatri i poklopljeno dok krompir ne omeksa.presuti u zagrejan sud i servirati kao na slici
ovo je klicina za 8 osoba mislim
ali nije bas za svaki dan,kuva se 3 h jbt!

Videla i probala: Salata( nazovite je kako vama odgovara)
Ide: Pecena i oljustena paprika,preprzen patlidzan, crveni paradajz svez,beli luk,persun,ulje,so,susam(susam sam sama dodala)
Paprike ispeci i ocistiti od semena.plavi paradajz ili patlidzan ocistiti i iseci na kolutove..svaki kolut uvaljati u brasno i ispeci na ulju.Obavezno ostaviti na papirnatu salvetu da upije masnocu..Crveni paradajz iseci na kolutove..sve treba da je hladno ..posebno isprzen patlidzan..Beli luk sitno iseckati ili proterati kroz presu..isto iseckati persun sve to staviti u malu posudicu i sipati ulje i so..sve po ukusu i malo jabukovog sirceta..Sada slagati..u ciniju..Prvi red pecene paprike pa ispecen patlidzan pa kolutovi paradajza..preko toga kasikom preliti sa napravljenim dresingom i tako redom dok se ne utrosi sve..Odozgo posuti sa susamom..Odlicna salata..uz krisku crnog hleba ..nista vam vise nije potrebno..

volis patlidzan?
ja mislim da je to kraljevsko povrce!
imam dva omiljena recepta za njega!
jedan se zove imam baidli (onesvesceni svestenik) a drugi caludia's eggplant.
cek da iskopam i da ti pasterizujem....probaj! extra klopa!

IMAM BAIDLI EGGPLANT

Zaseci koricu na plavom patlidzanu (kao camac) I celog peci u rerni15 inuta. Izvuci kasikom srz koliko je moguce.Napuniti sosom I peci 2 x 20 minuta poklopljeno I otkopljeno sa isecenim limunom u istoj posudi.
SOS Maslinovo ullje,garlic,onion,pasta tomato,vegeta,biber,so sok od celog limuna I sve proprziti dok ne promeni boju.

KLAUDIA`S EGGPLANT

3 mala eggplant
2-3 garlika
olive oil
ginger u prahu (kasicica)
mleveni kim (kasicica)
ljuta paprika (mrvica)
5 kasika meda
sok od 2 limuna
Eggplant iseci na kriske (kolutove) I peci urerni 20 minuta.
U serpicu ulje sa garlikom da zamirise,skloniti dodati kim djumbir med limun paprika I casu vode.
Svaku snitu kuvati u sosu 10ak minuta obostrano.
Hladno se sluzi!

p.s. izvini ako su konfuzni recopisi, ja ih prosto tako zapisujem :)
probaj...vrlo posebna klopa!

Rolovani pileci filei punjeni:
- mozzarelom iseckanom na kolutove
- paradajzom iseckanim na kolutove
- bareni spanac

Naprave se rolati
Pouljiti, zabiberiti i zasoliti i na kraju se stavi malo sushenog ruzmarina.
Stavi se u rernu i peche se na 225 stepeni oko sat vremena.
Kada se izvade iz rerne iseckati malo sveze bazilike i zachiniti.
Prilog: pirinach
Salata: meshana

Prijatno! :)

havalius:
Zna li neko da li može da se peče paprika u mikrotalasnoj?
Znam ja.
Ne moze bas da se pece, tj. ne moze kozica da pocrni, to ti je valjda jasno. Ali moze po ukusu i strukturi da bude veoma slicna pecenim paprikama i da se kozica odvaja, naravno, ako dovoljno dugo bude u mikrotalasnoj.
Dakle, po ukusu su izmedju kuvanih i pecenih, ali mnogo vise lice na pecene.
Ja probao, pa znam. Punio sam crvene paprike i tako ih gotovio.

Moze. Jafa keks-500 gr, iseci svaki na cetvrtine. U 2,5 dcl mleka otopiti 2 kasike secera i pola margarina i time preliti isecen keks. Moze da se pravi u dubljem sudu, pa kad se ohladi (u frizideru) kasikom vaditi na tanjir i od gore opet kasika slaga. Koga ne mrzi da se zeza, moze da se napravi i malo cvrsce, u kalupu itd. ali je ona prva varijanta brza za konzumiranje. Varijacije na temu par visanja ili malina preko su odlicne. Prijatno!

Juce sam kuvala nesto sto sam probala kod Borg i mnogo nam se dopalo...Makarone sa prelivom za spagete i besamel sos, pa se zapece sa parmezanom, mada sam ja stavila mocarelu...Jako je ukusno..Borg , hvala ti...
Imam problem...ne znam sta danas?

havalius:
E, uspevaš li da ti bešamel nema grudvice? Ako da - KAKO?
E ako te niko ne nauci kuvanju ja cu...
Kako bre besamel ima grudvice?
Besamel se pravi po istom principu kao i zaprska; brasno se zagreva na masnoci, u ovom slucaju puteru, pa se onda dodaje tecnost.
Kad je brasno lepo zagrejano i sjedinjeno sa masnocom, male su sanse da se zgrudva, cak i ako naglo dodas mleko.
U svakom slucaju recept ti je da vatra ne bude prejaka, da polako dodajes mleko... i samo strpljenje. Moras strpljivo da mesas. Nije to ne-znam-ni-ja-koliko vremena.

Pazi kad sam znala da ćeš mi ti odgovoriti... :lol:
Jednom - dvaput mi je uspelo da nema grudvice, ali nisam ispratila šta sam uradila. Znači, da brašno bude sjedinjenjo za puterom i dovoljno zagrejano, SLABA vatra. I, ooo, ne - strpljivo mešati. Hvala još jednom, Juliane!

Mogle su da se ljušte, neke sasvim lepo, a neke ne baš najbolje. Pretpostavljam da ove druge nisu zato što sam ih zbog skakanja izvadila, pa su se bile ohladile, a onda ih ponovo vratila u mikrotalasnu. A i one koje su pre obrade bile neoštećene su se lakše ljuštile. Moraću ponovo da ih mikrotalasam i variram uslove, pa da vidim u čemu je fora.
Pohovala sam ih. Mmmmm, pohovana paprika...

ni ja ih nisam preterano gotivila dok nisam dosla u fr,oni ih koriste vise u ishrani od nas...well

stuffed aubergines-melitzanes papoutskia

6 servings:
6 aubergines (round)
1/2kg minced meat
2-3 ripe tomatoes,diced
2 onions finely diced
1 teacup olive oil
1 bay leaf
1 clove garlic
salt-pepper
oil for frying
parmesan cheese,grated

lightly saute the onions in the oil.add the minced meat and saute for 10 min stirring constatly.add the tomatoes,the garlic,the bay leaf,salt-pepper and a small amount for water and allow the mixture to simmer for about an hour.
in the meantie,wash the aubergines and slice them in two,lenghtwise.with a sharp knife make incisions dawn their centre and place the aubergines in salted water for about an hour.next,drain the aubergines fry them in very hot oil and arrange pulp and add it to the meat mixture?fill the aubergine halves with this mixture and cover them with tick bechamel sauce.sprinkle the stuffed aubergines with grated parmesan cheese and bake them in a medium oven for about 20 min

havalius:
E, uspevaš li da ti bešamel nema grudvice? Ako da - KAKO?

Samo da se nadovezem na Juliana...bitno je da ti mliko bude toplo...i uvik za misanje koristim mutilicu, tako mi besamel uvik bude dobar...

edit: zavisi sta kuvas, ali ako je u pitanju lazanje (ili nesto slicno), stavi u besamel malkice mlivenog parmezana...bude, njam njaam....

Tako su skupe tamo? Ovde ti ih guraju u kesu, samo da im ne propadnu...Mada, recni racici u Nemackoj su isto nesto papreni...ali se dave u njima..ja ne znam da li ima toga kod nas...oni su jako ukusni....jela sam ih u Rusiji, a ovde niko cuo za to...ili su nas i racici napustili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back