Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo za Lenju zenu sa puno, puno slaga:
1. "kora"- 250 gr slaga umutiti sa 25o gr kisele vode pa dodati 300gr mlevena plazme. Oblikuje se kora
2. kora- 300 gr slaga i 250 gr kisele vode. Premaze se preko prve kore
3. kora- 250 gr slaga i 250 gr kisele vode, dodati 100 gr crnog euro-krema
Voila!
p.s. Slag je kupljen u prahu u prodavnicama zdrave hrane

alexandrra:
Evo za Lenju zenu sa puno, puno slaga:
1. "kora"- 250 gr slaga umutiti sa 25o gr kisele vode pa dodati 300gr mlevena plazme. Oblikuje se kora
2. kora- 300 gr slaga i 250 gr kisele vode. Premaze se preko prve kore
3. kora- 250 gr slaga i 250 gr kisele vode, dodati 100 gr crnog euro-krema
Voila!
p.s. Slag je kupljen u prahu u prodavnicama zdrave hrane
u alex ne razumem zasto razredjivati taj slag?pa sta se dobije?hmmm
ili govoris o prahu za slag?

evo vam ovdasnji recept (sa kariba):
pola solje kukuruza i graska, par malih sargarepa iseckanih sitno, pola glavice luka i cen belog luka prodinstati kratko i dodati solju pirinca...naliti vodom i kuvati poklopljeno (ne vireti u serpu i ne otvarati poklopac, inace se upropasti)...u tu vodu staviti safran a ako ga nemate onda pola pilece kocke za supu...
iseci svinjsko meso (od vrata recimo) na kockice i dinstati na ulju...kad je skoro gotovo, dodati celu glavicu crnog luka seckanog na rebarca, zelenu papriku i ceo svez paradajz (sve seckano ali paradajz ide kad se luk i paprika malo udinstaju, ne u isto vreme), posuti kasicicom secera, so, biber...kad je to gotovo, u tanjir prvo staviti onaj pirinac a odozgo meso sa sosom (napravi se sam, ne mora da se doliva voda)...
odozgo lisce korijandera (ko je zasadio u saksiju, znaci niko :) ) ili persun...

joj danas se moja kreativnost svela na kupovinu carnexovog kiselog kupusa sa slaninom :lol: u prodavnici (ono u nekoj foliji pa ga bacish u sherpu tj. vodu zajedno sa ambalazhom da se kuva 10 minutai to je to )
eee...shta je glad i nemanje vremena zajedno ...
mada priznajem nije bilo loshe, chak shta vishe bilo je i ukusno

ja ragu od zecetine, prokleti zecevi, odvalili far na kolima.
ragu: komade zecetine na tihoj vatrici prziti dok ne porumene. sa strane dinstati zajedno crni luk i sitne kockice mesnate slanine. kada zecetina pocne lepo da mirise (i bude rumena) sjediniti i dodati malo belog luka sitno seckanog ili gnjecenog. preko nasuti kasiku brasna, posoliti, pobiberiti, ubaciti (ko ima) grancicu ruzmarina i majcine dusice i naliti pola litra crnog vina/presecenog sa nesto vode. smanjiti vatru i ostaviti zeca da se krcka bar jos sat i po (ako je mlad, ako nije citaj slobodno dva sata) sa povremenim nalivanjem vinom i mesanjem. ostaviti da vino skoro potpuno ispari, i da se sos zgusne

a dobar mi je recept za te tikvice i meni su se jako svidjele
za 4 osobe
2 tikvice ovakve ;)
F12108b.jpg

1 luk
50 gr komadica slanine
2 paradajza
50 gr sunke (ja sam stavila nekig 100 gr fasiranog, vise volim)
200 gr kisele pavlake
origano, italijansko bilje

skinuti pocetak i kraj tikvice, presjeci uzduz i prokuvati te polovice u vodi 5 minuta
izdinstati sitno isjeckani luk, slaninu (i fasirano ako koristite). skinuti s' vatre i dodati kis. pavlaku
isjeckati paradajz i sunku na sitne kockice i dodati smjesi
dodati zacine po ukusu
poloziti tikvice u tepsiju (malcice namascenu) i napuniti ih ovom smjesom. ubaciti u na 200 stepeni ugrijanu rernu i peci 15 minuta.
tana
gotovo

tikvice na italijanskom;)
btw evo sta sam ja pravila veceras za jednu posebnu gospodjicu:)

i supica pre sendvica,btw ovo su beba tata i mama i placu kad ih jede ali ona namerno da ne bi vise cmizdrili

Da li neko moze da mi kaze kako se tacno kuva Zeleni caj
Procitala sam da ne sme da se stavi u prokljucalu vodu nego da treba da se saceka koji min i da se drzi par min da bi imao lepu aromu,jer potamni i bude gorak ako sedrzi vise od par min.
Znaci koja je razmera vode i caja?

esperanca137:
Da li neko moze da mi kaze kako se tacno kuva Zeleni caj
Procitala sam da ne sme da se stavi u prokljucalu vodu nego da treba da se saceka koji min i da se drzi par min da bi imao lepu aromu,jer potamni i bude gorak ako sedrzi vise od par min.
Znaci koja je razmera vode i caja?
Na mom pakovanju pise:"Stavite 1 kasicicu caja u solju i prelijte je sa toplom vodom od 80 stepeni.Pijte posle tri min.(sadrzaj se moze ponovo na isti nacin koristiti)"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back