Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U tepsiju se stavi malo ulja i vode pa se naredja red belog mesa, red narendanog kackavalja, red prsute i zalije se kajmakom i pavlakom. Pospe se od gore zacinima i zapece u rerni. Probajte odlicno je, kome god da sam pravila odusevio se. Moze se sluziti sa nekom salatom

Evo vam jedne super salate. Zovu je salata Vikend. Ide:

10 dkg prešane šunke
10 dkg sira gaude
10 dkg kiselih krastavaca
5 dkg kuruze
2 dkg kapara (sitno nasjeckati)

Šunku, sir i krastavce narežite na rezance. Prelijte sa preljevom. U preljev ide:

10 dkg majoneze
2-3 dl jogurta
2 komuškice češnjaka
malo vegete i malo vlasca

Na vrh možete staviti 2 narezana jaja. DOBAR TEK!!!!

anakin:
evo pisem jedno od mojih omiljenih jela...

tri, cetiri plava patlidzana srednje velicine se preseku po duzini i izdube kasikom ali da ostane malo mesa na njima....posole se i ostave okrenuti na izdubljenu stranu...
na maslinovom ulju prodinstati crni luk, zelenu papriku i dodati meso od patlidzana (seceno na kocke)...kad je skoro gotovo, dodati iseckan pelato (ili oljusten svezi paradajz 3, 4 komada) i dva seckana cena belog luka...staviti lorber, korijander i kumin (opet :) )...
zagrejati rernu na srednje jako i u pleh (prvo se stavi malo maslinovog ulja) staviti izdubljene patlidzane pa puniti ovim sto se dinstalo....odozgo rendan kackavalj i u rernu na pola sata (ili dok je patlidzan mekan)..

meni ovo zvuci odlicno, a i ponestalo mi je ideja , patlidzan imam...pocinjem da spremam

supu od kelerabe i mrkvica
rizhu sa mladim lukcem
pohovane bukovache (njaaaamiiiii )
i preliv za rizhu od tomatina sa karijem
salata od radicha
desert rolat sa bananom :)

posle smo izgledali kao deca iz etiopije
(ono kad si gladan , gladan , gladan , jer danima nisi imao normalan obrok, pa se prebijesh od hrane i imash zhelju da umresh , jer ne mozhesh da dishesh vishe )

E,posto je danas veeeeeeliki praznik a mi smo gurmani,spremam domacu corbicu,punjeno
pilence peceno,krompirice, pekarski ih zovu kada su zapeceni,ruska salata....
Slatkisi....naravno torta,jedna od onih verzija sto ih zovu "savremena zena",sto se naprave za 15 minuta.....e ,zene posto sam to sve zavrsila i oprala sudove,odoh na spavanje... :-|

Vaistinu Voskrese..

Koliko sam obavestena meni za danas je sledeci:Jagnjeca corba, sarmica od zelja,jagnjetina, krompir, salata...i torta + kolaci..treba sve ovo uzdrzati...:-D i naravno ..jaja:p

Има бела салата! Не знам тачно количину али иде отприлике овако: ред бареног кромпира, ред крем-сира, ред барених јаја, ред исецкане шунке, ред павлаке и на крају нарендаш качкаваљ одозго. Ми лудимо од те салате! И да, ако имаш времена, сврати на Кулинарство, тема Салате!

natur šlicne:p
krompir kuvan u slatkoj pavlaci
(nasecka se krompir,onako ko za chips,
naređa se u pleh ili neku posudu,od stakla npr,
posoli i polije slatkom pavlakom, da ogrezne..peče se dok ne porumeni!)
sos od pečurki,
(dinsta se luk,sa vegeom,dodaju pečurke,sa malo vode...pa kada je skoro gotovo,doda se malo iseckanog belog luka, senfa,i slatke pavlake...)
i uz sve to ražani hleb:p

uuu kako dobro, a tek kako brzo:p:p:p
a, da salata-krastavac!!!
u ulju,sićetu i sa belim lukcem...
ima da spavamo posle ručka ko omamljeni:p:p:p
popiti pivo,ide odlično:p

twigy:
E,posto je danas veeeeeeliki praznik a mi smo gurmani,spremam domacu corbicu,punjeno
pilence peceno,krompirice, pekarski ih zovu kada su zapeceni,ruska salata....
Slatkisi....naravno torta,jedna od onih verzija sto ih zovu "savremena zena",sto se naprave za 15 minuta.....e ,zene posto sam to sve zavrsila i oprala sudove,odoh na spavanje... :-|
jao to mi je potrebno!:)
torta savremena zena od 15 min
je l moze recept?

jao da....
ovo je za raindog :) :)

Prilozi

• rebra.JPG
    rebra.JPG
    27,8 KB · Pregleda: 31
hanibaI77:
aaaa ja stavljam mleko
mogu onda da stavim vodu umesto mleka?
ove zene sto znaju recepte za savremenu i lenju zenu nek slobodno podele to s nama
Može voda (u palačinke npr.), nije neka razlika u ukusu, ja ne osjećam. U prženice ne moraš ništa da stavljaš, ali komadiće hljeba onda samo kratko provučeš kroz jaja. ;)
A za te kolače na brzinu - potraži, negdje ima onaj Džejmijev recept za mrvice sa voćem, supeeer, a čak i ja imam vremena da ga napravim... :lol: I svima se sviđa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back