Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
8-) Blago vama kad imate vremena za kuvanje. Ja sam skroz rasprodata ovih dana. Samo gledam onaj tuzni karfiol u frizideru.
Doduse, kad bih sada ostavila komp i jurnula u kuhinju mozda bi nesto i bilo. Ovako... Ma, ne da mi se.Opustencija...

mammy:
kako pravis?[/QUOT

Na maslinovom ulju izdinstas sitno seckan luk.pa onda dodas meso da se dinsta jedno oko 10 min.Dodas zacine sta vec volis od zacina,moja preporuka je bilje mediterana kao dodatak,tikvice isecene na kolutove redjas u malo podmazanu vatrostalnu ciniju,posolis ih, pa dodas pripremeljeno meso pa tikvice opet posolis tikvice.(ja pravim u dva reda,znaci tikvice meso pa tikvice meso i pokrijes odozgo tikvicama).Pred kraj pecenja prelijes jajima,pavlakom i mlekom(naravno sve zasolis).

mackica ns:

Pita sa mesom
1/2 kg kora za pitu
1/kg mlevenog mesa
1 glavica luka
Izdinstati meso i začiniti.
Izmešati:
2 dl kisele vode
2 dl iselog mleka
2 dl mleka
2 dl ulja
4 jaja (posebno umutiti belanca)

Slagati kora-meso-preliv-kora-meso-preliv...

pravila ovo sad i odlicno je!

nego, jel je seces pre pecenja?

PS stavila sam duplo manje ulja i i dalje mi masna ali ja malo preterujem oko toga...

Isečem pre pečenja; i ja isto stavim manje ulja, ne bude mi mnogo masno... Al' jeste, stvar ukusa.

Prethodnih dana samo što manje pored šporeta.
Propržiti sitni isečeno belo meso, napraviti bešamel sos, umešati pavlaku i dosta karija. Sa špagetama:wink:

I brzinski snikers kolači -
400gr lomljenog keksa
1 margarin
300 g šećera
malo čokolade
200 g seckanog prženog neslanog kikirikija

Ušpnovati šećer, pomešati sa margarinom, malo čokolade, izmešati sa lomljenim keksom i razzvući. Posuti kiki rikijem, i glazurom od čokolade; ostaviti da se stegne.
Probajte možda sa manje šećera, malo su mi preslatki:wink:

Za musaku od tikvica, mnogo je bolja kad se tikvice ispohuju, pa onda red mesa - red tikvica, red kačkavalja:-)

zlobnica:
Na maslinovom ulju izdinstas sitno seckan luk.pa onda dodas meso da se dinsta jedno oko 10 min.Dodas zacine sta vec volis od zacina,moja preporuka je bilje mediterana kao dodatak,tikvice isecene na kolutove redjas u malo podmazanu vatrostalnu ciniju,posolis ih, pa dodas pripremeljeno meso pa tikvice opet posolis tikvice.(ja pravim u dva reda,znaci tikvice meso pa tikvice meso i pokrijes odozgo tikvicama).Pred kraj pecenja prelijes jajima,pavlakom i mlekom(naravno sve zasolis).
e, hvala ti...ovo mi super ukusno zvuci....mislim i da bi patlidzan umjesto tikvica isto bio super....pravim ove sedmice

zlobnica:
mammy:
kako pravis?[/QUOT

Probacu i ja tako, jer ja cesto pravim musaku sa tikvicama, ali tikvice prvom ispohujem, naravno, onda je mnogo kaloricnije, ali moji tako vole. Sad cu pola cinije bez poha, a drugu sa pohom.
Ali najvise volim sa patlidzanom, ali to je tek zanimacija, prvo ogulim, pa isecem na kriske, velicine prsta, posolim, posle sat vremena ocedim so, pohujem. Postupak sa mlevenim mesom je isti kao vas. Pa redjam red patlidzana, mesa, preliv je isti. (Da vam kazem jedan trik> kad je meso gotovo, sacekam da se ohladi, umesam jedno jaje) To je da mozete lepo da secete, nece se raspadati musaka.

Naterale ste me da isprobam vaše recepte, sinoć sam pravila snikers:) super su i dobro su ispali, hvala mačkici:)
Danas špagete sa sosom od tunjevine (ne kuva se ništa, pa zbog toga):)
2 konzerve tunjevine - sitni komadi (ocediti od ulja)
1 pavlaka
100 g majoneza
origano po ukusu, sitno mleveni biber, iseckano lišće peršuna, malo soka od limuna
Sve ovo u jednu činiju, promešati lepo da se sjedini, dodati tunjevinu i u frižider oko pola sata.
Špagete bi trebalo da budu mlake, ne vrele, ne previše hladne.
Prijatno devojke:)

Moj muž voli paprike sa jajima, pogotovo ako se prže na slaninici:lol: I na kraju narenda sir;-)

Inače je odlepio u poslednje vreme, svaki drugi dan dođe kući sa pilećim krilcima pa ih peče na roštilju; i samo vičemo - al' je dobar ovaj holesterol:lol:
Tako da za njega uvek ostane sutradan za ručak, a ja mogu bili kakvo povrće:smile:

Feelgooood:
Naterale ste me da isprobam vaše recepte, sinoć sam pravila snikers:) super su i dobro su ispali, hvala mačkici:)
Danas špagete sa sosom od tunjevine (ne kuva se ništa, pa zbog toga):)
2 konzerve tunjevine - sitni komadi (ocediti od ulja)
1 pavlaka
100 g majoneza
origano po ukusu, sitno mleveni biber, iseckano lišće peršuna, malo soka od limuna
Sve ovo u jednu činiju, promešati lepo da se sjedini, dodati tunjevinu i u frižider oko pola sata.
Špagete bi trebalo da budu mlake, ne vrele, ne previše hladne.
Prijatno devojke:)

Ovo zvuči super! To cu da isprobam kad budem sama kod kuce - muz je konzervativan, nece da jede hladne testenine :(

Zato ja danas kuvam vrucu varijantu:

1 konzerva tunjevine
1 konzerva sardina
paradajz ili onaj pire
crni luk
beli luk
crno vino
malo povrca - paprika, sargarepa
moze i poneka maslina
biber, so, persun

E, da: ovaj tvoj recept me je podetio na onu "salatu" sa tunjevinom! (Izvinite ako se ponavljam - ko ce sad da cita sta ste sve pisale od pocetka teme!)
Tunjevina
kiseli krastavac
kukuruz
pavlaka
majonez
sitno seckani kackavalj
od svega slicna kolicina.
Posoliti/biberiti po ukusu...
jaoj sto je ovo zarazno - valjda zbog krastavca i kukuruza, onako osvezava i krcka dok klopas... vise je ne pravim jer sama pojedem celu ciniju :)

Hvala queen:smile: Mi tako svako jutro kad tata ode na posao spavuckamo još malo zajedno na velikom krevetu:razz:
Baki, super smo; uglavnom po ceo dan napolju, baš uživamo. Jutros je dobio vakcinu pa smo ostali kod kuće zbog mogućih reakcija, ali to je mamin hrabar sinak, sve je bilo dobro:smile:
I jeste baš porastao; ima 6.5 kg, sa dva meseca. U poslednjem mesecu, dobio je dve kile8-)
A što se tiče teme, da vam preporučim krstaricin kuvar; baš može svašta da se nađa, ja ga zdušno koristim:wink:

svinja u mojo marinadi (i pire od tapioke ali nema smisla da dajem recept kad to raste samo ovde)...

mojo marinada: sok od tri pomorandze, dva zelena limuna, pola solje maslinovog ulja, dva cena sitno seckanog belog luka, so, biber, kumin, korijander (izmrvljeni)...
ubaciti meso u to i prelivati dok se meso pece...

(zapravo u originalu ta tapioka ide u mojo marinadu, kubanski recept pa ko je u inostranstvu nek proba da nadje...prodaju je i pod imenom yuca ili cassava, zaledjenu...u pitanju je koren koji podseca na krompir ali nije krompir)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back