Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako mi se jedu sad pecene paprike posle one domacicine slike...uh. A nije da nisam jela danas.
Za rucak sam spremala musaku od pecuraka sa tofu sirom. Mi zeMske u ovoj kuci to jako volimo, za razliku od muskog rezidenta. Za njega se pobrinula kafana Manjez, pa smo svi vrlo zadovoljni.:)
Elem, ako nekome ta musaka od pecuraka zvuci, neka se javi za receptic.:)

Jedan neobican i ukusan kolac...i brzo se sprema...
IMG_8570-1.jpg

2 cela jaja,16 velikih kasika secera, 16 velikih kasika ulja,16 velikih kasika brasna, 16 velikih kasika kuvanog paradajza, 2 vanil secera i 1 prasak za pecivo.
Sve izmiksirati i sipati u podmazan i brasnom posut pleh. Peci 30 minuta na 200 stepeni. Vruc kolac posuti secerom u prahu koji je zamirisan vanilom.
Prijatno.

Jedan neobican i ukusan kolac...i brzo se sprema...
IMG_8570-1.jpg

2 cela jaja,16 velikih kasika secera, 16 velikih kasika ulja,16 velikih kasika brasna, 16 velikih kasika kuvanog paradajza, 2 vanil secera i 1 prasak za pecivo.
Sve izmiksirati i sipati u podmazan i brasnom posut pleh. Peci 30 minuta na 200 stepeni. Vruc kolac posuti secerom u prahu koji je zamirisan vanilom.
Prijatno.

...lepo izgleda Jaco...a privi put cujem da se pravi kolac sa paradaizom bilo
kakvim...:eek:

..aha...neko ce kazati bljak ili fuj...ni ja nisam mogla verovati..ali, uopste nema ukus paradajza, vec kao nekog voca...i zaista je divan i ukusan...moze i da se od ona dva jaja stavi samo zumance u testo, a belance da se izmiksira sa secerom kao sne i da se premaze preko pa da se jos malo zapece u rerni.

..pisi Macko sve sto pravis od pecuraka, nemoras ni da pitas, ja ih
obozavam, a, jos su jeftinije od mesa....;)

Vrlo jednostavno.
Dinstas praziluk ili crni luk, beli obavezno i sampinjone koje iseces ali ne na listice, vec na deblje kriskice. Dodaju se zacini, tipa zacin C, bibera malo, i ja stavim persun mada ne preterujem sa njim....Tofu sir se isece na kockice i doda se u tu masu kada je sve izdinstano a voda od pecuraka uvrela. U vatrostalnu posudu stavis integralni hleb koji je namocen u mleko a preko njega ovu smesu. 3 jaja umutiti sa pola pavlake i preliti pa u rernu. Oko 20 minuta.

Vrlo jednostavno.
Dinstas praziluk ili crni luk, beli obavezno i sampinjone koje iseces ali ne na listice, vec na deblje kriskice. Dodaju se zacini, tipa zacin C, bibera malo, i ja stavim persun mada ne preterujem sa njim....Tofu sir se isece na kockice i doda se u tu masu kada je sve izdinstano a voda od pecuraka uvrela. U vatrostalnu posudu stavis integralni hleb koji je namocen u mleko a preko njega ovu smesu. 3 jaja umutiti sa pola pavlake i preliti pa u rernu. Oko 20 minuta.

...iskreno nisam nikad ni probala taj tofu sir..ali ovo ne moze da ne bude dobro...:hvala:

Predpsotavljam da znas da je tofu zapravo sir od soje. Ja sam pocela da ga koristim aktivno kada sam pre tri godine na rezultatima krvi uocila prilicno visok holesterol. Tofu ga ne sadrzi ni truncicu. Vrlo je ukusan i da se jede sam (moja kcerka je vecerala malo pre tofu, graham i ceri paradajz) a odlican je i za pripremu sa mnogim namirnicama jer jako dobro prima ukuse.

Predpsotavljam da znas da je tofu zapravo sir od soje. Ja sam pocela da ga koristim aktivno kada sam pre tri godine na rezultatima krvi uocila prilicno visok holesterol. Tofu ga ne sadrzi ni truncicu. Vrlo je ukusan i da se jede sam (moja kcerka je vecerala malo pre tofu, graham i ceri paradajz) a odlican je i za pripremu sa mnogim namirnicama jer jako dobro prima ukuse.

...da naravno to znam...a vidis ja imam povisen holesterol, i to mi rade hormoni,
a ne ishrana, bar mi je tako rekla lekarka..posto sam naglasila da vodim racuna
sta jedem...probacu ga sigurno....:hvala:

meni se uopste ne svidja tofu,ko sundjer.probala sam i onaj pikant,pa nista.mozda ja ne umem lepo da ga spremim.a probala sam i dimljeni,ni taj nije nista.inace afro i meni je visok holesterol od stitaste.
nego macko,sta ce ti taj hleb u mleku,pa jel bude onako gnjecavo/ja sve volim da bude tvrdo sto se jede.

Nista gnjecavo, ide u rernu, pa se taj hleb lepo ukrckavi. Ne do mere dvopeka ali ne bude popara od njega svakako. Ja i przenice pravim u rerni, jer vise volim resije i tvrdje, tako da ne brini.;) Hleb sluzi da odrzi formu ovoj musaki a i da nesto pojedes posto od pecuraka i tofua nece' se ovajdis.:lol::lol:

Lepo. :)
Pleh pospem uljem i stavim u rernu, da se zagreje. Hleb, jaja, mleko..sve normalno, potapam i redjam na zagrejano ulje u plehu. Pecem 20 tak min. Nisu masne, hrskave. E sad oni koji vole da se sliva ulje niz bradu nek ne pokusavaju ovo kod kuce.;)

Lepo. :)
Pleh pospem uljem i stavim u rernu, da se zagreje. Hleb, jaja, mleko..sve normalno, potapam i redjam na zagrejano ulje u plehu. Pecem 20 tak min. Nisu masne, hrskave. E sad oni koji vole da se sliva ulje niz bradu nek ne pokusavaju ovo kod kuce.;)
...ovo cu da pravim prvom prilikom kad budem imala starog hleba...uvek me
nerviralo kad przim przenice sto su samo one prve lepe ostale vec pocnu da
menjaju boju, pa gori ulje, pa svasta nesto..i jos cela kuca onako zamirise na
izgorelo ulje...mada opet bolje da se ne "navucem" na to...ionako moram da
smrsam...:mrgreen:

Probaj Afro, ali ne preteruj;)
Ja danas necu nista da kuvam, ali cu veceras da pravim pitu sa pecenim paprikama koje sam sinoc izvadila iz zamrzivaca ( zadovoljna domacica me je isprovocirala onom njenom slikom!:)) i posto su se nesto posle ciscenja razdrockale nisu za salatu.
Inace, mrzim da ljustim pecene paprike..Mrzim, mrzim, mrzim....

Znam za taj recept sa mlevenim mesom, i ja sam to pravila dok nisam otkrila ovo, sto mi se vise svidja. Ova pita se pravi sa crnim lukom, feta sirom i paprikama, i ne od kora za pitu vec od lisnatog testa.
Testo se rastanji i oblozi se neki kalup ili tepsija, stavi se crni luk secen na kolutove, pa feta sir secen na kriskice - tanje, pa paprika isecena ili iscepkana. Od dela testa koje je ostalo iseku se trake, sirine 2 cm recimo pa se poredjaju preko tog fila onako resetkasto. Pita se premaze umucenim zumancetom. Ne zaliva se, samo premazuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back