Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
Danas fileti orade sa salatomPogledajte prilog 171956
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
supu sigurno, ostalo je ?

Moja svekrva kuvala krompir čorbu, sa domaćom, ljutom kobasicom i valjuščićima , a ja za večeru pravim jastučiće.

Jedan neobican i ukusan kolac...i brzo se sprema...
![]()
2 cela jaja,16 velikih kasika secera, 16 velikih kasika ulja,16 velikih kasika brasna, 16 velikih kasika kuvanog paradajza, 2 vanil secera i 1 prasak za pecivo.
Sve izmiksirati i sipati u podmazan i brasnom posut pleh. Peci 30 minuta na 200 stepeni. Vruc kolac posuti secerom u prahu koji je zamirisan vanilom.
Prijatno.

..pisi Macko sve sto pravis od pecuraka, nemoras ni da pitas, ja ih
obozavam, a, jos su jeftinije od mesa....![]()
Vrlo jednostavno.
Dinstas praziluk ili crni luk, beli obavezno i sampinjone koje iseces ali ne na listice, vec na deblje kriskice. Dodaju se zacini, tipa zacin C, bibera malo, i ja stavim persun mada ne preterujem sa njim....Tofu sir se isece na kockice i doda se u tu masu kada je sve izdinstano a voda od pecuraka uvrela. U vatrostalnu posudu stavis integralni hleb koji je namocen u mleko a preko njega ovu smesu. 3 jaja umutiti sa pola pavlake i preliti pa u rernu. Oko 20 minuta.

Predpsotavljam da znas da je tofu zapravo sir od soje. Ja sam pocela da ga koristim aktivno kada sam pre tri godine na rezultatima krvi uocila prilicno visok holesterol. Tofu ga ne sadrzi ni truncicu. Vrlo je ukusan i da se jede sam (moja kcerka je vecerala malo pre tofu, graham i ceri paradajz) a odlican je i za pripremu sa mnogim namirnicama jer jako dobro prima ukuse.

Nista gnjecavo, ide u rernu, pa se taj hleb lepo ukrckavi. Ne do mere dvopeka ali ne bude popara od njega svakako. Ja i przenice pravim u rerni, jer vise volim resije i tvrdje, tako da ne brini.Hleb sluzi da odrzi formu ovoj musaki a i da nesto pojedes posto od pecuraka i tofua nece' se ovajdis.
![]()

...ovo cu da pravim prvom prilikom kad budem imala starog hleba...uvek meLepo.
Pleh pospem uljem i stavim u rernu, da se zagreje. Hleb, jaja, mleko..sve normalno, potapam i redjam na zagrejano ulje u plehu. Pecem 20 tak min. Nisu masne, hrskave. E sad oni koji vole da se sliva ulje niz bradu nek ne pokusavaju ovo kod kuce.![]()

) i posto su se nesto posle ciscenja razdrockale nisu za salatu.