Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada sam rekla tolikim nisam mislila na kolicinu , posto znam koliko kolicinski iznosi jedna kesa frikovog zamrznutog cega god, vec sam mislila na raznovrsnost. U pilav se po svim mogucim receptima stavja samo malo sargarepe a pirinac je dominantan, of course. Ne sumnjam da je sa vise povrca lep, ja sam inace ljubitelj takvih kombinacija.

Jaooooooooooooooooooooooooo sta mi se dogodilo sa onom magi kesom ljudiiiiiiiii...pakao.
Smestila sam batake u nju, zatvorila kako kazu , ubacila u rernu i posle jedno pola h smrdi nesto ubija.....
Kad se nisam slogirala ...kesa pukla, onaj drzac za zatvaranje otopljen na resetki :dash: a kesa se rastapa po batacima i gori ....

PODIVLJALA sam !

Sta cu raditi sa preostalih 4 magi pakovanja ja ne znam al u moju rernu to vise ne ide.

rerna ti je bila na vise od 200C zagrejana.
kesu nisi malo probusila pre nego sto si je ubacila u rernu.
trece nema.

Busnula sam majku joj al bice da je vd u pravu ...nesto sa tom rernom mi jos uvek ( godinu ipo dana kasnije ) nije jasno ...a uputstvo za upotrebu rerne je do te mere stupidno da me sramota dodje da nekog i pitam sta je pisac istog hteo da kaze.

Tek obrni okreni napravila sam zesci picvajz sa tom kesom :(

Busnula sam majku joj al bice da je vd u pravu ...nesto sa tom rernom mi jos uvek ( godinu ipo dana kasnije ) nije jasno ...a uputstvo za upotrebu rerne je do te mere stupidno da me sramota dodje da nekog i pitam sta je pisac istog hteo da kaze.

Tek obrni okreni napravila sam zesci picvajz sa tom kesom :(

Mirče, ja imam istacku rernu...Pitaj šta te muči, meni je sve jasno ( Ako me svojim pitanjem ne ubediš u suprotno :D )

E pa daaaaaaaaaaaaa...ti si sigurno savladala rernu bolje nego ja.
Pisacu ti pp kad dodjem kuci da mi pojasnis neke stvari.
Uglavnom najproblematicniji je prvi program u desno.
Dakle....tu mi ...em dimi rerna , em pece kilavo em ne kapiram cemu tacno sluzi.
Takodje prema onom upuststvu svi programi sluze za sve a pri tom ne sluze za sve i meni lepo nista jasno nije.
O tome kako neravnomerno pece ta rerna necu ni da pricam ...zlo i naopako !

evo ga cecilija, al nije ništa specijalno
prodisnitam luk, dodam šaragrepu, papriku, paradjz, grašak i kukuruz (koji ovog puta nemam), sve do disntam,dodam začine, ja uvek stavim beli luk u prahu, kari i malo djumbira

na drugoj strani spremim onaj uncles ben pirinač, dodam ga u povrće, dodam malo belog vina i to prokrčakm još 5 minuta i to je to

Odokativno.
Ja od visanja pravim samo pitu, al' onda bas sunem puno secera, da se zabele skroz i jos prelijem secernim sirupom posle i opet bude kiselkasto, bem li ga!

Ja kolace sa visnjama i pravim zato sto volim kiselkastost;) Meni je svaka cokoladna torta slatka i jaka ako nema visanja da tome oponiraju.
E sad, ja u svakom kolacu smanjujem secer, jednostavno ne volim toliko slatko, ali ako imas paketic visanja onaj Frikomov onda je tri kasike po meni sasvim dovoljno. Tri ravne.;)

pravim ovu tortu
http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-sira-i-visanja/#content_info

ali mi se čini da je malo šećera, tj ja bih dodala šećer i u višnje ali po receptu ne ide, ide 150 grama ukupno : S

šta mislite vi?

ja sam tek sad dosla kuci i videla poruku :((((((((
tosecera kolko pise ti je dovoljno
sve radi po receptu
ja sam dodala u fil sa sirom jos ribanu koricu od jednog limuna i soka od pola
i stavila sam 300 g zaledjenih frikomovih visanja umesto 200g
i vrhunski je
koleginice su se odusevile i sve su trazile recept
znaci samo po receptu
i da
da se neko ne zajebe ko ja, :))) hihihihi
pa da ne krene da sece tortu dok je vruca :D