SantaSlayer
Aktivan član
- Poruka
- 1.947
carski mix uz pecenu piletinu i krompirice, a predjelo govedji paprikas
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
al smo bile vredne danas. Ja pravila medeno srce, banine i španske projice
evo banini:
i recept:
2 jaja
2 šoljice ulja
2 šoljice šećera
1/2 praška za pecivo
7 šoljica brašna
Sve umesiti (malo se raspada), razvaljati na debljinu od 1 cm, iseći modlama u željenom obliku (ja volim ovaj kao cvet) i ređati u NEpodmazan pleh jer je prilično masno, pa nema potrebe da se podmazije. Praviti veći razmak jer narastu. U svakom na sredinu napraviti malo udubljenje i staviti kašicu pekmeza. Peći na 180 - 200° oko pola sata. Nemojte me držati za reč za ovo, nisam sigurna koliko sam pekla. Bolje kraće da ne bude previše tvrdo. I jesti posle 2-3 dana jer su lepše kad malo otpuste

ovo je kolač iz 90-tih, samo dva jaja, jeftin, a lak i lep
pravim sutra....
jeste, samo što sada s obzirom koliko su poskupeli ulje i šećer, a najavljuje se i poskupljenje jaja, nije više ni jeftin.....
A sećaš se kako su se u to vreme stalno pojavljivali recepti za kojekakve "embargo" kolače

sećam se, imam negde i sačuvane te recepte, što reče affro, daj da ih nađemo, meni prvoj će da zatrebaju
al smo bile vredne danas. Ja pravila medeno srce, banine i španske projice
evo banini:
i recept:
2 jaja
2 šoljice ulja
2 šoljice šećera
1/2 praška za pecivo
7 šoljica brašna
Sve umesiti (malo se raspada), razvaljati na debljinu od 1 cm, iseći modlama u željenom obliku (ja volim ovaj kao cvet) i ređati u NEpodmazan pleh jer je prilično masno, pa nema potrebe da se podmazije. Praviti veći razmak jer narastu. U svakom na sredinu napraviti malo udubljenje i staviti kašicu pekmeza. Peći na 180 - 200° oko pola sata. Nemojte me držati za reč za ovo, nisam sigurna koliko sam pekla. Bolje kraće da ne bude previše tvrdo. I jesti posle 2-3 dana jer su lepše kad malo otpuste
)))
Mljac.po meni je to sto pricate djuvec.i ima tako i da ga napravim,pola tepsije bez povrca,pola sa povrcem.moji ne vole povrce,ali dolaze mi matorci,a ono vole

a kesa se rastapa po batacima i gori ....