Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
za lazanje: ako je sos redak, malo se ocedi da se ne razmlati testo, a besamel ne treba da bude pregust, onda bude bas gadno, ali ni previse redak iz istog razloga.
ja u meso stavim manju konzervu pelata, tj. iseckam ono meso paradajza, dodam u izinstano meso, a preostalog soka iz konzerve dodajem po potrebi, ponekad cak ne sve.

i ja stavim pelat:)
i kasiku, dve paradajz pirea
i jedno deci crnog vina:)

čipkasti rezanci sa sirom za danas, a za sutra sam smislila juneću džigericu, onako na šnicle, uvaljana u brašno i ispržena, restovan krompir i izvadiću nešto pečenih paprika iz zamrzivača. Za narednu nedelj, prvo jelo-pasulj

Ja mojima juče spremila pile na podvraku,
a sveki nam poslala mrsne pupnjene suve paprike i sarme i kolače.
to sam sve gurnula u fridž, pa imam ručak i u subotu.

Danas neću ništa, ostalo onog čorbastog sočiva od srede dovoljno ... :)

Kao što rekoh juče... danas sarme, punjenje suve paprike i ostaci pileta na podvarku. :)
Još mama juče zvala da dođemo u nedelju na ručak kod njih - milina... :zaljubljena:

Pa pošto ne moram da kuvam, ima da se bacim danas na pletenje i šivenje - to ionako više volim da radim :mrgreen:

prhko testo sam umesila i stavila u frizider da odstoji jedno pola sata
danas pravim onu tortu od sira i visanja :)
inace i ja sam danas jela karfiol corbu
i nisam nista htela vise
mada su oni jeli i krompir salatu i ribu
ja cu krompir salatu kasnije
volim je jesti samu

kakav je to torta sa višnjama i siorm?

pa javicu vam kakva je :))))
kupila pre neki dan svezi sir i visnje i jela mi se tako neka kombinacija i naletim na ovaj recept :)
http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-sira-i-visanja/
i obecam da cu praviti
msm, sastojci obecavaju, ko voli te ukuse, e sad
jedino ako ja nesto ne upropastim do kraja :D
a sve je moguce :)
rekla mi drugarica da i ona slicno pravi, i u taj krem od sira doda isto malo limuna i soka i korice ribane, pa cu i ja tako staviti

msm, samo da napomenem da je moj dragi odma napravio grimasu koja kaze BLJAK
na pomen sira i visanja :DDDDD :))))))
al sam rekla da me njegove grimase uopste ne zanimaju
i ne pravim ovo zbog njega
nego da ja malo vezbam i obogatim svoja cula
hehehe

Moj mlađi sin danas slavi rođendan za drugare iz škole. Pa je izrazio želju da napravim picu, i to sam i uradila.

x3sc5e.jpg

Tortu sam pravila " kremisimo", pre nekako sam lindi pisala recept, a on je hteo da na torti nacrtam Tupka. Pa mama ispunila želju. :)

2rp5fu9.jpg

I evo preseka torte.

2rdj3np.jpg

kolac sa sirom i visnjama je ispao fenomenalan
samo sto sam ja glupa, pa sam ja isekla 2 parceta dok je sve bilo vruce, pa je krenulo da se razgo.vnjava, ako me razumete :)
al sam se dosetila, i odma na prozor, posle u frizider i sad je milina jedna
e da sam tako odma
al nema veze, kao sto rekoh ukus je fantazija

Uploaded with ImageShack.us

al smo bile vredne danas. Ja pravila medeno srce, banine i španske projice

evo banini:

i recept:
2 jaja
2 šoljice ulja
2 šoljice šećera
1/2 praška za pecivo
7 šoljica brašna

Sve umesiti (malo se raspada), razvaljati na debljinu od 1 cm, iseći modlama u željenom obliku (ja volim ovaj kao cvet) i ređati u NEpodmazan pleh jer je prilično masno, pa nema potrebe da se podmazije. Praviti veći razmak jer narastu. U svakom na sredinu napraviti malo udubljenje i staviti kašicu pekmeza. Peći na 180 - 200° oko pola sata. Nemojte me držati za reč za ovo, nisam sigurna koliko sam pekla. Bolje kraće da ne bude previše tvrdo. I jesti posle 2-3 dana jer su lepše kad malo otpuste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back