Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sinoc makarone sa sirom za veceru i jutrosnji dorucak, a za rucak paprikas od svinjskog mesa:D

zakljucila sam da one najjeftinije makarone, tzv "grkljancici"budu najbolji za makarone sa sirom, tako se lepo raskuvaju i kad se apeku, bude lepa kompaktna masa.

sinoc makarone sa sirom za veceru i jutrosnji dorucak, a za rucak paprikas od svinjskog mesa:D

zakljucila sam da one najjeftinije makarone, tzv "grkljancici"budu najbolji za makarone sa sirom, tako se lepo raskuvaju i kad se apeku, bude lepa kompaktna masa.

Da, ja kada pravim te zapecene takodje koristim neku domacu testeninu Danubius recimo samo onu dugacku reckastu. Nema potrebe nista bolje stavljati. Vidis, nisam to dugo pravila, moji nisu bas neki fanovi, a mrzi me naravno sebi da udovoljim..kada se o kuvanju radi;)

Danas posni rucak, riba koju sam kupila,:rumenko: i lignjice punjene gamborima koje nisu bile bas nesto jer su gambori bilu u tragovima.:( Skuvala sam krompir i blitvu. Bilo je jos karfiola iz tursije.

Ja skuvala njoke od bundeve i krompira. Skuvala i ispasirala bundevu i dodala kesu pire minuta, soli, jedno jaje, dosta brašna da ne bude lepljivo, pa razvaljala na tanke valjke isekla na komade od 2 cm i skuvala u kipućoj vodi. To je meni bilo toliko dobro da mi nije trebao nikakav umak sa tim. Ali sam ipak napravila gotov sos za špagete iz kesice i po ko zna koji put se uverila da se meni ti gotovi sosovi nikako ne sviđaju. Suviše su jaki i nekako su industrijski. A nisam imala vremena ni materijala da pravim sama... kaže moj sin da su njoke super, samo im nedostaje neki gulaš. Pa to i jeste prilog za nešto tako.
Palo mi na pamet da bih mogla da napravim i bešamel sos pa da ih prelijem, ali sam imala samo pola šolje mleka... A nisam mogla da stignem do prodavnice da nešto kupujem, pa je bilo od onoga što se zadesilo u kući.
Našla sam u nekom receptu da uz to može i umak od pečuraka. Npr. onaj fungi što je Afro pominjala.

I napravila sam čorbu od bundeve. Recept odavde, mislim da je Kvinsi svojevremeno pisala. Izdinstan crni i beli luk, voda, bundeva, kocka za supu - instant

na poslu nam je hrana skroz ok
i sve mogu pojesti
ali sto ne volim kad su na meniju te makarone sa sirom, isto ih tako raskuvaju
i ja to ne mogu jesti tako gnjecavo :/
i kad naprave pirinac kao priloh uz ribu
a on isto takav, sve ulepljeno u jednu masu
bzvz

...ja nisam neki narocit probirac kad je hrana u pitanju (za dobru svinju
nema losih pomija:mrgreen:)..ali ne volim bas nesto narocito te makarone
sa sirom..osim kad su sa 4 vrste sira, ali to je druga vrsta i drugaciji nacin
spremanja...a ni taj takav pirinac nikako....

...ja nisam neki narocit probirac kad je hrana u pitanju (za dobru svinju
nema losih pomija:mrgreen:)..ali ne volim bas nesto narocito te makarone
sa sirom..osim kad su sa 4 vrste sira, ali to je druga vrsta i drugaciji nacin
spremanja...a ni taj takav pirinac nikako....

nisam ni ja probirljiva u smislu da sad ne jedem ne znam ni ja sta
ali ne jedem samo ono sto mi na oko, ili po mirisu ne odgovara
ili kad je spremljeno onako kako ne treba
a da ja to znam, npr...
mozda sam ja samo takva, malo veci perfekcionista
i stucnjak za trazenje dlake u jajetu
ali stvarno ne jedem
zato ugl jedem svoju klopu, eventualno na poslu nekada, sad vec znam sta od klope znaju da spreme a sta ne

Ja danas skuvala makarone, ohladila, dodala konzervu tunjevine, malo pavlake i majoneze, začinila i gotovo...
A sutra ne znam šta ću

..moje dete pravi nesto slicno...ona prodinsta malo luka, pa ubaci onaj
Barila sos sa paradaizom i paprikom....u to doda ocedjenu tunjevinu...promesa,
pa prelije preko skuvanih makarona.....bude prelepo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back