Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo bi moglo!
Samo ne znam da li ce ovi probiraci da jedu ali ako nece ne moraju.
Ja sam danas ili vec juce pohovala belo meso i htela pekarski krompir a na kraju ipak pire i to e to

Meni je baš prijalo!
Ceo dan lupam glavu šta da spremam, i kad sam pogledala sastojke u frižideru, i nisam imala neki izbor :lol:
A da, dodala sam i malo sitno naseckanog crnog luka, jer dečko i ja obožavamo luk... i super je ispalo, a gotovo za 15 min!

kada pravim testeninu kao prilog, ona je obavezno al dente. ali, kada pravim makarone sa sirom, dobije se lepsa i kompaktnija masa i lepo se sjedine sa smesom, kada su makaroni raskuvani.

jela sam zapecene makarone i raskuvane i neraskuvane
i meni se ne svidja kad su raskuvane
zato ih ni ne jedem na poslu
i definitivno mi ta gnjecava, lepljiva masa nije lepsa

Ja sa najbolje njoke jela u Voxu na Vidikovcu. Nikakva posebna picerija/kafic ali odlicne njoke :flert: pa sam pitala za recept.
Sa pecurkama i piletinom. Ide klasika dinstane pecurke, belo pilece na kockice, ali kaze kuvar da je fora da se u neutralnu pavlaku u koju se na kraju ubace pecurke, meso i obarene njoke da se doda kasicica dve pavlake 20%, 50g majoneza i malo limunovog soka.
Mljac su :)

Ja sa najbolje njoke jela u Voxu na Vidikovcu. Nikakva posebna picerija/kafic ali odlicne njoke :flert: pa sam pitala za recept.
Sa pecurkama i piletinom. Ide klasika dinstane pecurke, belo pilece na kockice, ali kaze kuvar da je fora da se u neutralnu pavlaku u koju se na kraju ubace pecurke, meso i obarene njoke da se doda kasicica dve pavlake 20%, 50g majoneza i malo limunovog soka.
Mljac su :)

Jutros sam nešto slično gledala u onom Kuvati srcem. Doduše bile su pene... ali isto tako piletina na kockice, pečurke i stavili su tikvice, seckani perpunov list, pavlaku za kuvanje...

Ne znam sta cu za rucak ali sam napravila lenju pitu sa jabukama a'la kistina...

x3enh2.jpg

evo je:
http://www.coolinarika.com/recept/753548/

ja imam samo dva dodatka na proces pripreme - kora treba da se isece na 3 dela, i kad se to radi koncem meni ne uspeva
cokolada i visnje treba da idu prve na koru, a beli fil na poledjinu sledece kore pa kad se slaze ispadne kako treba. dalje, gustin ako se stavlja u vrelo mleko zgrudva se i ne moze ga ni jedan mikser spasiti, dakle, bolje ga razrediti kao puding u ciniji sa topilm mlekom, pa onda tu masu stavljati u vrelo mleko

evo je:
http://www.coolinarika.com/recept/753548/

ja imam samo dva dodatka na proces pripreme - kora treba da se isece na 3 dela, i kad se to radi koncem meni ne uspeva
cokolada i visnje treba da idu prve na koru, a beli fil na poledjinu sledece kore pa kad se slaze ispadne kako treba. dalje, gustin ako se stavlja u vrelo mleko zgrudva se i ne moze ga ni jedan mikser spasiti, dakle, bolje ga razrediti kao puding u ciniji sa topilm mlekom, pa onda tu masu stavljati u vrelo mleko

...hvala puno....

...i meni je nelogicno da se gustin samo tako stavi u vrelo mleko....al dobro svi
mi vremenom sami vidimo sta nam je lakse i prakticnije...

to bi i trebalo da bude sustina teme. svi mi imamo pretrazivac i lako mozemo naci recepte na netu.

pa tamo recepti nisu pali sa kruske, draga moja
kao sto i ti ovde napises recept
tako i tamo zene pisu svoje isprobane recepte!
a druge taj isti komentarisu, daju predloge, savete, svoja iskustva sa pravljenjem istih
stavljaju slike kako je njima ispalo
itd
i cak sta vise, tamo ce naci mnogo vise saveta onih korisnih nego ovde
zato sam i stavila link sa coolinarke jer i ja tamo pisem, i rado koristim recepte i drugih
probam, ostavim svoje utiske
i da, druga vazna stvar je da tamo zene nisu osetljive ko ovde
ne dizu nos ako im kazes da ti se nesto ne svidja
ili da bi one to drugacije uradile
veoma zdrava jedna atmosfera
tako da bi vas molila da ne pricate napamet za jedan sajt kao sto je coolinarika

pa tamo recepti nisu pali sa kruske, draga moja
kao sto i ti ovde napises recept
tako i tamo zene pisu svoje isprobane recepte!
a druge taj isti komentarisu, daju predloge, savete, svoja iskustva sa pravljenjem istih
stavljaju slike kako je njima ispalo
itd
i cak sta vise, tamo ce naci mnogo vise saveta onih korisnih nego ovde
zato sam i stavila link sa coolinarke jer i ja tamo pisem, i rado koristim recepte i drugih
probam, ostavim svoje utiske
i da, druga vazna stvar je da tamo zene nisu osetljive ko ovde
ne dizu nos ako im kazes da ti se nesto ne svidja
ili da bi one to drugacije uradile
veoma zdrava jedna atmosfera
tako da bi vas molila da ne pricate napamet za jedan sajt kao sto je coolinarika

To je stvarno jedan mnogo simpatičan i prijateljski sajt i nadasve bogat receptima. Ja kad odem tamo zablesavim se i potpuno izgubim pojam o vremenu...

To je stvarno jedan mnogo simpatičan i prijateljski sajt i nadasve bogat receptima. Ja kad odem tamo zablesavim se i potpuno izgubim pojam o vremenu...

pa da :)))
koliko tamo ima super zena sa nekim super savetima i predlozima
i kad stavim neki recept, uvek ima njih par sa nekim varijacijama na temu, stave mi da pogledam kod njih kako to izgleda
i mozes svasta nauciti, od starijih neke dobre cake i fore,
a od mladjih opet nesto oko modernijeg kuvanja
ukrasavanja itd
nisu to recepti koje je napisao neki administrator i niko ga nikada nije probao
to su uglavnom jela koja ljudi prave u svom domu cesto, pa okace da i drugi mogu probati
a ako i oni prave slicno, onda tu bude stvarno lepih i korisnih komentara

....ja bolje da ne mesim nista...bas sam azdaja kad je hrana u pitanju,
narocito toplo ili bas vruce testo...a nije da nemam zelju ili volju da
napravim nesto..samo je ne mesenje jedini nacin da se ne usvinjim
totalno....

...i da fali Parka ovde...gde li nam se zaturila ona...:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back