Lilava
Aktivan član
- Poruka
- 1.276
Ja sam stavljala domaci iz flase i odlicno je ispalo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

"CRNI POLJUBAC"
Kora:4 zumanca umutiti sa 200 gr secera, dodati 1 vanil secer, 3 velike kasike kakaa,150gra margarina, 200gr brasna, 1 prasak za pecivo.
Sve izmesati mikserom i sipati u malo dublju posudu koju ste namazali margarinom i posuli brasnom, ili jednostavno stavite samo pek papir za pecenje.
Posuda precnika 25 cm.Peci na 200 stepeni 20 minuta.
Beli sam od belanaca: 4 belanca i 200gr secera mutiti mikserom na pari 5 do 7 minuta.Premazati preko kore koja je jos vruca.
Istopiti 100 gra cokoalde sa 50gr margarina i poprskati preko kolaca.
![]()
![]()

Ok ...rucala sam ...svezu kelerabu sa tarator salatom...
Dakle seckani svezi paradaiz, pavlaka ili kiselo mleko i malo belog luka.
Dezertiram sa kesten pireom.
Kad dodjem kuci bacam se na pripremu slatkog podvarka.
Tara ovo je za tebe
Glavicu crnog luka proprzis na malo ulja, kad postane slatkasta dodas glavicu svezeg kupusa, isecenog na froncle. Proprzis malo ( 5 min uz povremeno mesanje) pa nalijes sa pola case mlake vode. Ostavis da se krcka.
Povremeno bacis pogled ..ako je popilo vodu dodas opet pola case mlake ...i tako sve dok kupus ne bude kuvan , sto ce reci mekad i upola manje ga ima nego s pocetka. To traje oko 1h ...manje ako imas manje kupusa.
Kad je gotov dodas mu vegetu, biber, beli luk ako volis i dva ipo deci soka od paradaiza , ili cak manje zavisi od kolicine kupusa. Ja to odokativno radim. Ostaim da se ukrcka.
Za to vreme 150 gr slanine proprzim na teflonu i kad je gotova spojim sa kupusom .
Sve zajedno prespem u plici sud ( pleh) i stavim u rernu da se zapece jedno 15 min.
I ako to ne uradis nista se nece dogoditi ...ukusan je i bez rerne.
Moze i bez slanine al sa njom je lepsi i lepse mirise.
ovo si maznula sa jedrenjakai ja ga spremam od tada..

Nisam mame mi , od nje sam maznula.
I moras priznati da bezobrazno smesno izgleda slika kad zamislis mene , onakvu kako karadem recepte za podvarak.
A opet....potpuno odusevljenje , gotovo delirijum izaziva slika mene sada u sta sam porasla.
El da , el da?

Nije on ni paprike punio dok ja nisam dosla![]()
Mantije...
![]()