Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

"CRNI POLJUBAC"

Kora:4 zumanca umutiti sa 200 gr secera, dodati 1 vanil secer, 3 velike kasike kakaa,150gra margarina, 200gr brasna, 1 prasak za pecivo.
Sve izmesati mikserom i sipati u malo dublju posudu koju ste namazali margarinom i posuli brasnom, ili jednostavno stavite samo pek papir za pecenje.
Posuda precnika 25 cm.Peci na 200 stepeni 20 minuta.
Beli sam od belanaca: 4 belanca i 200gr secera mutiti mikserom na pari 5 do 7 minuta.Premazati preko kore koja je jos vruca.
Istopiti 100 gra cokoalde sa 50gr margarina i poprskati preko kolaca.

IMG_8562-1.jpg
IMG_8565-1.jpg

Хвала за рецепт!

Сутра ћу да га направим, није компликован, а ни скуп,
а лепо изгледа:aha::okok:

.

Fali....da dezertiras :)

Mi juce isli u kafance na rucak sa prijateljima...i dete naruci sarmu :roll: al aj kao pojesce bar nesto.
Donesu oni sarmu ,sarma hladna.
Odnese konobar sarmu na zagrevanje :evil:
Trajalo je to boga mi jedno 10 min
Ja joj davala mog rucka e to nece.
Kad je konacno stigla topla sarma, probala ona i nece.
Ne da sam popizdela.
I na kafanu i na nju na kraju.
I presede mi i kafana i rucak i druzenje sa prijateljima.
Kod nas u kuci se nije pocinjao obrok dok svi nemaju jelo pred sobom.
Povedena tim ja nista jela nisam dok mala nije dobila sarmu.
Ostali hebe im se jedu.
Kad je stigla sarma i mala nije htela da jede ...pored punog stola ja sam jela sama.
A to ne podnosim.

Kad je dosao konobar da naplati i pitao jel bilo ok , ne da sam ciknula...
Ovi me gledaju ko da nisam normalna ...pa sad pitam ja vas ...jesam normalna?
Jel normalno da ti u kafani posluze jelo parcijalno i hladno?

Danas porodica jede pasulj...ja cu ...smislicu nesto.

Za desert ima Lada keks,to znam provereno,evo ga ispred mene( ako sta ostane ) a ima i kojecega u budzaku gde stoje slatkisi. Nisam danas u kuhinjskom raspolozenju.
Juce sam imala slicno iskustvo po pitanju restorana. Cekali smo na klopu duze od sata, dobili smo hladan obrok, male porcije, coca colu sluze na casu - to ne podnosim. Jedino su lepinjice bile fantasticne i kiseo kupus je bio po mom ukusu - al dente.
Za mene je ta kafana precrtana. E da..trazili smo tri porcije nekog gulasa, pa su nam se izvinuli da ima samo za jednu porciju a majke mi ono nije bilo cestito ni za pola porcije. Natrpali gomilu testenine da popune tanjir. Znamo gazdu i zbog njega smo otisli, i nije mi se dalo da dramim. Ali ce svi da znaju kako sam se provela tamo.z:mrgreen:

E, moram i ja da prokmentarišem.... retko jedem u restoranima... i čini mi se da ih ima mnogo više nego ljudi koji bi jeli u njima. I pored svega toga oni sebi dozvole da se tako neprofesionalno ponašaju. Posle će da se pitaju što su propali.

Ja danas vec stavila opet kremenadle da se dinstaju. Baš sam poranila, ali imam neke obaveze, pa posle neću stići. A sinoć imala četvoro dece na večeri - ćerka i njena drugarica, sin i njegova devojka - baš mi bilo puno srce... i naravno, prazne činije. Jer se ono što sam mislila da će biti za dva dana samo za nas -pojelo. Ako, nek su živi i zdravi, pa da češće tako bude.

Ok ...rucala sam ...svezu kelerabu sa tarator salatom...
Dakle seckani svezi paradaiz, pavlaka ili kiselo mleko i malo belog luka.
Dezertiram sa kesten pireom. :zcool:

Kad dodjem kuci bacam se na pripremu slatkog podvarka.
Tara ovo je za tebe :)

Glavicu crnog luka proprzis na malo ulja, kad postane slatkasta dodas glavicu svezeg kupusa, isecenog na froncle. Proprzis malo ( 5 min uz povremeno mesanje) pa nalijes sa pola case mlake vode. Ostavis da se krcka.

Povremeno bacis pogled ..ako je popilo vodu dodas opet pola case mlake ...i tako sve dok kupus ne bude kuvan , sto ce reci mekad i upola manje ga ima nego s pocetka. To traje oko 1h ...manje ako imas manje kupusa.

Kad je gotov dodas mu vegetu, biber, beli luk ako volis i dva ipo deci soka od paradaiza , ili cak manje zavisi od kolicine kupusa. Ja to odokativno radim. Ostaim da se ukrcka.

Za to vreme 150 gr slanine proprzim na teflonu i kad je gotova spojim sa kupusom .
Sve zajedno prespem u plici sud ( pleh) i stavim u rernu da se zapece jedno 15 min.
I ako to ne uradis nista se nece dogoditi ...ukusan je i bez rerne.

Moze i bez slanine al sa njom je lepsi i lepse mirise.

Ok ...rucala sam ...svezu kelerabu sa tarator salatom...
Dakle seckani svezi paradaiz, pavlaka ili kiselo mleko i malo belog luka.
Dezertiram sa kesten pireom. :zcool:

Kad dodjem kuci bacam se na pripremu slatkog podvarka.
Tara ovo je za tebe :)

Glavicu crnog luka proprzis na malo ulja, kad postane slatkasta dodas glavicu svezeg kupusa, isecenog na froncle. Proprzis malo ( 5 min uz povremeno mesanje) pa nalijes sa pola case mlake vode. Ostavis da se krcka.

Povremeno bacis pogled ..ako je popilo vodu dodas opet pola case mlake ...i tako sve dok kupus ne bude kuvan , sto ce reci mekad i upola manje ga ima nego s pocetka. To traje oko 1h ...manje ako imas manje kupusa.

Kad je gotov dodas mu vegetu, biber, beli luk ako volis i dva ipo deci soka od paradaiza , ili cak manje zavisi od kolicine kupusa. Ja to odokativno radim. Ostaim da se ukrcka.

Za to vreme 150 gr slanine proprzim na teflonu i kad je gotova spojim sa kupusom .
Sve zajedno prespem u plici sud ( pleh) i stavim u rernu da se zapece jedno 15 min.
I ako to ne uradis nista se nece dogoditi ...ukusan je i bez rerne.

Moze i bez slanine al sa njom je lepsi i lepse mirise.

ovo si maznula sa jedrenjaka :D i ja ga spremam od tada..

Nisam mame mi , od nje sam maznula.
I moras priznati da bezobrazno smesno izgleda slika kad zamislis mene , onakvu kako karadem recepte za podvarak.
A opet....potpuno odusevljenje , gotovo delirijum izaziva slika mene sada u sta sam porasla. :)

El da , el da?

mirka profesionalka :D
i kuvar sa broda bi ti pozavideo..on garant ne ume da mesi pogacu u krug ;)
nesto ne mogu ni da se setim da je radio ikakvo pecivo :think:

Nije on ni paprike punio dok ja nisam dosla :mrgreen:

jel ih je ono posle spremao svaki dan da utvrdi gradivo :D ?

danas se ogrebala od mame za sarmu..kad ih sprema, spremi za citavu vojsku,za nedelju dana..
juce sam palacinke sa tikvicama i fetom, krompir salatu sa crnim lukom,i pecenu svinjsku pleckicu u rerni sa suvim sljivama..
sad me ceka mlevena curetina za fasirane, al` mi mrsko da prilazim sporetu..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back