Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ispravila grešku od juče z:)
poslušala vaše savete z:kiss:
, pošto mi je ostalo pola tog ručka od juče spremim ja bešamel sos i na kraju kuvanja ubacim u njega malo majoneza da da malo kiselkastu notu i prelijem sve time ostavim da udari jedan ključ, priznajem nemam reči ispalo je fenomenalno em smo sve pojeli, pogotovo dečica em su pomackala onaj sos :zskace:

majonez u besamel:sad2:

ovo sam pravila juče za ručak,jako je dobro ispalo,pa ako volite ove sastojke,imaćete pravu gozbu...
treba pileće belo meso koje se začini po ukusu,ja sam stavila bio začin,crni luk,kukuruz šećerac i bundeva

kada od začina meso pusti malo soka,obe strane se uvaljaju u brašno i baci se na teflon i brzinski isprže obe strane

meso se izvadi i u isti taj teflon u kome se pržilo meso ubaci sitno seckani crni luk,doda malo vode i to tako treba malo da omekša,posoli,pobiberi,ubace se 2 šake kukuruza šećerca,i na kocke seckana bundeva takođe oko 2 šake,dolije se još malo vode,poklopi i gotovo je kada voda ispari a bundeva je mekana kada se udene viljuška,ne treba puno mešati da se ne raspadne,u slučaju da voda ispari a bundeva još nije gotova dolije se još malčice vode i kuva dalje...kada je povrće gotovo naređa se meso,poklopac se ne vrađa nego se ostavi još malo da krčka,okrene se meso i na drugu stranu još malo prokrčka i gotovo je...

skuva se pirinač i može da se posluži

Btw ja danima na jelima bez mesa i zitarica, tj hleba.
Danas ...paprike punjene sirom.
I to ella sirom.
Ekperimentisem nesto sa ishranom i kilazom...trazim sta mi prija i ujedno kao dijetu drzim.
Za sad sam uspela da shvatim samo ono sto sam vec i znala.
Moje telo ne voli hleb.
I ne trazi .

Moj neki slobodan prevod to ti je pita sa mesom samo malo masnija :D

nego kako možeš da ne jedeš hleba :ekk:
ja čini mi se i uz tortu bi ga jela
a probala sam jedan dan da jedem bez hleba ma nema šanse non stop sam gladna :)

Pa sta znam ni kao mala nisam volela hleb.
Gotovo da ne moram uopste da ga jedem.
Ono gde mi trazi organizam je uz sarmu i pasulj.
I to ga onda nadrobim da se natopi pasuljem i tako jedem.
Desava se da kad mi zamirise vruc hleb mogu da pojedem po pola vekne al to se desava jednom godisnje.
Al ne odnosi se to samo na hleb...ne volim i retko jedem sve to iz pekarske industrije.

Mogu bez hleba, sad vidim da mogu i bez mesa ...al bez paprike npr ne mogu.

Mantije...
f_S6300909m_a598614.jpg

Vidim ovde tema mantije. Jaco, svaka čast. :worth:Kako izgledaju... i koliko ih je...:super:

Ej, bre, žene, nemojte da sad i ova tema postane kao one na kulinarstvu gde žene slikaju svoje savršene proizvode, bilo da su slani ili slatki, i ja na tim temama mogu samo da pišem "kako je ovo lepo", "Svaka čast"... i tako to. A pošto sam shvatila da je to bez veze i da kad nemam šta da priložim u skladu sa postojećim, ne treba ništa ni da kažem, onda sam prestala i da idem na te teme.. gde mi samo curi voda na usta.
Tako da, Jaco, savršene su ti mantije, ali nisu za ovu temu. Ona je za nas prosečne domaćice, koje još uvek učimo bez obzira koliko imamo ili nemamo kulinarskog staža.

Šalim se ja malo... :zag:

....ijaaaoooooo...mantije...ja ih obozavam samo sreca pa ne znam gde ih
ima u Bg..tako da se mogu njih najesti samo kad odem u CG....sreca...z:lol:

...inace ja cu sutra za rucak, spanac, dinstanu piletinu onako da se lepi za
prstice...i pire krompir...slatno nista...(ovo je sve porucila moja mladja cerka):heart:

Vauuuuuuuuuuuu
Jaco svaka čast za tvoje mantije z:shock:
E to su te prave :zstidljivko:

Afrodita da nisam pročitala šta ćeš za sutra kuvati ne bih se ni setila da sam kupila kupus svež da ga sada skuvam za sutra , pošto sam sutra na poslu i neću da imam vreme da ga sutra spremam .I to sa rebarca suva .
Hvala Afrodita z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back