cecilija64
Iskusan
- Poruka
- 5.057
Ništa danas
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako ovo praviš? Kupila sam sve potrebno, ali bi mi dobro došla dodatna objašnjenja.
Izrendaš šunku i kačkavalj pa napuniš, ili kako? I kad prelivaš, jel samo kajmak, ili ga malo razrediš sa mlekom ili nečim, nekako mi je gusto samo kajmak?
Ako bi htela to malo da pojasniš, ljubim te. 8-og nam je godišnjica braka, pa sam odlučila da, pošto nigde nećemo izaći zbog deteta, napravim jednu lepu večericu, onako baš romantičnu i ukusnu... i htela bih i ovo da stavim na menu
![]()
ma jednostavno. napravim smesu za 15ak palačinki. kupim isto toliko šniti praške šunke i komada edamera (kod nas u prodavnici hoće da seku kačkavalj), pa još toliko kašičica kajmaka.
ispečeš normalno palačinke i onda na sredinu, popreko, stavljaš šnitu kačkavalja, pa prašku šunku, pa kašičicu kajmaka. zavijaš ih kao sarme i ređaš u vatrostalnu posudu ili pleh.
zatim umutiš 2 jajeta sa jednom masnijom pavlakom i 1dl mleka, preliješ te naslagane filovane palačinke i pečeš na 200 stepeni dok ne porumeni.
eto, to je to....lepe su i kad su hladne.
p.s. može da se doda bosiljak ili origano u mešavinu jaja i mleka...
lepo provedite 8. septembar!
Odlično, ovo mi se baš svidja, samo što ja neću 15-tak slanih palačinki, nego ću, koliko ih ispadne, pola slane, pola slatke. 

spagete....mljac sa mlevenim mesom..nikad ne znam da li su to milaneze ili bolonjeze
važno da su mljac...
.... eto primer za moju teoriju kako nije važno šta se kako zove....
ništa nas ne sprečava da obožavamo špagete sa mlevenim mesom, bez obzira da li su milaneze ili bolonjeze
znam da su one sa slaninom i sirom karboanere[COLOR="Black"][/COLOR].... ali više volim ove gorepomenute

e, mogla bih i ja....
..i ima baš svega i 

A ja to zaboravila 

dok se mm smarao u pozadini i njanjavio - žeeenooo, ajmo kući ako za Boga znaš, dosadno mi je 

Da, da, bolje sama... oni to ubace u neko ulje ko zna kolko staro i šta su sve pržili u njemu. A osim toga, mi ne jedemo prženu hranu, pogotovo u dubokoj masnoći...

Jooooj, pa imam i ja u zamrzivaču neke ribiceA ja to zaboravila
Crko m moj zamrzivač, onaj vertikalni sa fiokama. Taj mi je bio super, sve pregledno, sve na dohvat ruke i uvek sam znala čega još koliko ima. Od kada sam prebacila kod svekrve u sandučar, prvo ne znam više šta je moje a šta njeno, pa moram da idem da pitam - a jeste li vi imali još toga i toga... pa ako jeste, uh čije je... mislim nije ni važno, ali ne bih da uzmem šta nije moje iako ona uvek kaže da uzmem pa čije bilo, ali nekako mi glupo, pa i oni imaju usta, moraju da jedu. A drugo, totalno mi je nepregledno, sve po kesama, onim velikim iz prodavnice, pa dok izbunarim šta mi treba...
A te sam ribice skroz zaboravilaTreba da ima još dve-tri babuške, i valjda jedna štukica... ako nisam pogrešno zapamtila
Inače, sve sam to lično upecala, na plovak i crvićadok se mm smarao u pozadini i njanjavio - žeeenooo, ajmo kući ako za Boga znaš, dosadno mi je
I ja ću to ovih dana u foliju, pa peršun, beli luk, malo limuna... a možemo i na roštilj da ih bacimo ako nas vreme posluži![]()
e, nisam bila lenja nego sam ukucala na google slike i milanez i bolonjez i izašle su mi iste slike....

pecena rebra na luku
belom i crnom
i mleveni kim i zacini
i belo vino i tako
Uploaded with ImageShack.us
napisah ga pre jedno pola sata na coolinarcisvinjska? daj neki detalj...u rerni, koliko dugo
))