Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mene moji ukucani miniraju
lepo nisam htela da veceram
ali oni smislili da otrcimo do kafane
i bila sam karakter - do telecih repova....
yato sutra ne kuvam nista - samo corbicu od lisičara i malo piletine-a srečom to ne jedem
a deci pomfrit
i toliko
ja cu da tražim negde kelerabu-kažu da je odlična za probavu + ima negativne kalorije

mene moji ukucani miniraju
lepo nisam htela da veceram
ali oni smislili da otrcimo do kafane
i bila sam karakter - do telecih repova....
yato sutra ne kuvam nista - samo corbicu od lisičara i malo piletine-a srečom to ne jedem
a deci pomfrit
i toliko
ja cu da tražim negde kelerabu-kažu da je odlična za probavu + ima negativne kalorije
ja tamanim svo povrce
kad dva dana za redom skuvam nesto s mesom
moja sestra me prva pita dal sam bolesna :)

Sveki će sutra da zavija sarmu, i da kuva pihtije. A ja pravila dve pite. Mađaricu i medenu.

2yuztio.jpg
2u7oigy.jpg

Jao, žene, pa da li vam je to krompir u grašku???? :zper:
Ni ne znate šta ste napravile, sad će only beer da vas kritikuje odavde do Sunca i nazad :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ili neće, nije pasulj u pitanju :think: Ili hoće, da ne propusti priliku, slučajno :think:
Šalim se, naravno :D:D:D

Ja danas kuvam supicu i testeninu, zapečenu u rerni, sa sirom i mlekom i jajima. Slike neeeemaaaa, istrošile se ba(k)terije u aparatu ;)

Evo,gotove su krofne

img67921280x853.jpg

samo da se pohvalim,sad znam da postavim i ovako sliku:slika:

Recept:
- pola litre mleka
- trecina svezeg kvasca
- 4 jaja,posebno umutiti belanca
- 2 kasike secera,malo soli
- 4 kasike ulja
- limunova kora,vanila

Poslednja izmena:
Medena pita

Kore: 5 kasika meda, 5 kasika secera, 2 kasike masti ( neistopljene), 2 jaja, 6 kasika mleka, 1 kasicica sode bikarbone, brasna po potrebi.
Zamesiti testo podeliti na 4 dela svaki deo razviti oklagijom i peci na izvrnutom plehu. (Ja pecem na plehu velicine 35 x 24 na pek papiru )
Fil: U 0.7l mleka skuvati60 g brašna i 60 g gustina i 15 kašika šećera.. U hladno dodati 200 g margarina.

Pravila sam po ovom receptu, sve ovako kako je napisano.

Mađarica

150 g masti, 225 g šećera, 2 jajeta, 1,5 dl mleka, malo sode bikarbone, brašna po potrebi. Peći 6 kora.

Fil: 1/2 kg šećera upržiti pa dodati 7 dl mleka. Kada se otopi karamel u to zakuvati 10 kašika brašna i 3 kašike šećera razmućenih sa 3 dl mleka. Kada se zgusne, dodati 4 rebra čokolade i 50 g margarina.

P znaš kako, ja nisam jela te iz pekare, ima jedno sto godina. A teško da u pekari u testo stavljaju jogurt. Tako da, ništa te ne košta da probaš. Budu čas posla gotove, a fenomenalne. Kada ih pečeš u ulju možda budu kao iz pekare. :D

baš sam jutros razgovarala sa dedom koji prodaje mekike kod nas...a one...uzmeš recimo 5 mekika a izgleda kao da nosiš naramak drva...
znajući da mu sigurno posao oteti neću i da ću i dalje kad mi se jedu kupovati kod njega a ne praviti...i pitam ga u čemu je tajna mekika, koliko dugo mesi testo jer to fora...a on kaže da je ceo štos u onoliko zejtinu u kojem se prže -kako upadnu u vreo zejtin sa svih strana se prže - kaže kad ih kući sprema u šerpi nemaju takav ukus

e sad da li ovo pravim domaćicama nešto znači ne znam, ja eto napisala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back