Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li bi u buduce mogli recepti, zajedno sa fotkama?

Corba od prokelja

Na maslinovom ulju proprziti crni i beli luk,dodati kockice korena celera,persuna,paskanata i sargarepe,blansirani prokelj i kockice belog krompira.
Od zacina:so biber ,aleva paprika ,vrlo malo muskatnog oraha,malo mlevene cili paprike.
Vode treba tek toliko da pokrije povrce.
Na kraju dodati persunovo lisce,pavlaku

Pileci bataci

Naglo ih proprziti na malo ulja
zacini:so,zrna bibera,beli i crni luk,grancica svezeg ruzmarina
poklopiti i na srednjoj temperaturi ih dinstati dok ne omeksaju i lepo porumene.
:bye:

na malo maslinovog ulja i sitno seckanog belog luka stavila sam pilece belo meso, iseckano popreko, kao male snicle(prethodno polivene soja sosom),
posle 2minuta okrenula na drugu stranu isto toliko, pa dodala povrce, karfiol, brokoli i sargarepu
dodala suvi, slani zacin i malo vode
za prilog pire krompir
salata za mm kiseli krastavici, za mene cvekla :)

Prilozi

• DSC04139.jpg
    DSC04139.jpg
    40,1 KB · Pregleda: 29
Fileti morske ribe sa rizomPogledajte prilog 173559
Na maslinovom ulju proprziti dosta crnog luka,dodati i beli luk
zacini:so 2 lista lovora ,grancica svezeg ruzmarina,kurkuma(ukus joj je skoro neutralan,divne je boje )
arborio riza,sve sjediniti,posuti preko fileta ribe,naliti odgovarajucom kolicinom vode i pokriveno peci dok riza ne omeksa.
Fileti mogu biti i zamrznuti.Brzo i jednostavno!

Poslednja izmena:
i posle fileta morske ribe nešto sasvim dijetalno: kisO kupus sa kolenicom;)
peku se kolači, onaj klasičan patišpanj sa višnjama, samo što su umesto višanja kupine-pojam nemam kako će to da izgleda, ali mislim da ne može da bude loše

...danas skuvala lepu corbu..pa ako nekog zanima evo recept...

...manji komad pileceg filea stavila da se kuva sa sargarepom i korenom
persuna i paskanata...kad se meso skuvalo, izvadila iz lonca, pa ubacila
ociscen brokoli...na par minuta....meso iseckala sitno, povce ubacila u
secko pa usitnila i sve zajedno vratila u lonac...dodala umuceno jaje, i
posolila...

..uz ovu corbu ja sam samo parce crnog hleba, vi mozete krutone, ili
hleb prepecen u tosteru..po zelji...

..samo da naglasim ni kapi ulja nisam stavila, a pileci file je poznat
kao posno meso...lep i lagan rucak narocito za devoje sa teme o
dijeti...

..prijatno...:)

Poslednja izmena od moderatora:
Domace njoke u corbiPogledajte prilog 173908

Ova corba je zahtevnija,priprema traje 1h.

Za njoke staviti 3-4 veca bela krompira da se kuvaju u slanoj vodi.
Dok se oni kuvaju na maslinovom ulju proprziti crni luk i naseckanu papriku
dodati kockice sargarepe,paskanata ,persuna i celera
zacini:so,aleva paprika,malo cili paprike(tek toliko da da toplinu supi a ne da bude ljuto)
krompir je vec gotov ,napraviti njoke a vodu u kojoj se kuvao dodati povrcu
skuvati njoke u corbi,posuti seckanim persunom :jede:

Poslednja izmena:
Danas manje ugljenih hidrata unosim. Inače sam na Montinjak dijeti. Nešto o ovoj dijeti: Čitavih 25 godina, Mišel Montinjak radio je na tome da dokaže da kalorije nisu glavni faktor u gojenju. On je dokazao da je gojaznost povezana sa visokim nivoom šećera u krvi, odnosno ishranom na bazi loših namirnica, kao što su ugljeni hidrati sa visokim glikemijskim indeksom brzo podiže nivo šećera u krvi, kao i insulina, pa se sva uneta masnoća lageruje u ćelijama i ne može da se sagori. Ove namirnice se zbog toga nalaze na crnoj listi. Samo hrana sa niskim glikemijskim indeksom kao što su integralni hleb, musli, voće i povrće, održava nivo šećera, daje vam dug osećaj sitosti, i ublažava želju za bogatim ugljenim hidratima kao što je čokolada. Ova dijeta stavlja veliki akcenat na kvalitet masti, a nećete jesti manje, već pametnije. Ješćete od jedne do dve porcije žitarica dnevno, dok su voće, povrće, mleko, mlečni proizvodi i meso dozvoljeni, može se reći u neograničenim količinama. Ova dijeta prilično je bogata proteinima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back