Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koji lud trip ... danas namerno nisam hteo da spremam neke ručkove i to, jer mi je drugi dan skidanja sa duvana ... pa kao neću da se gojim :roll:
i sad bih pojeo ovaj monitor koliko sam gladan :lol:
al' neću :lol:

nego ću .............

neoplantine kobasice (srpske) da ispečem ...
napravim pire krompir (mleko subotičke mlekare se koristi, ofkors)
i narendam sitno, sitno, sitno kupus za salatu .....
supa podravkina goveđa iz kesice, pre toga ..
i na kraju domaće oblatne s orasima (iz ove pekare u komšiluku) ...

odo sad to da regulišem :lol:

...pisala sam ja kad samo savetovali Čičak šta da spremi kad je čekala neke goste..
...neće da bude suva prelij je mlekom i jajima, ostavi da odstoji par sati u frižideru da lepo upiju kore pa onda ispeci...naravno pre toga je isečaš
na kocke....

Meni danas okasnio ručak :evil:
Izvadila ribu iz zamrzivača i zeznem se pa je stavim u vruću vodu da se odledi. Znam da riba ide u hladnu vodu isključivo, ali ne znam šta mi bi.
U medjuvremenu spremim preliv, klasičan - peršun, beli luk, maslinovo ulje, limun, so, računam da prelijem ribu pre pečenja. Kad ja pogledam, a meni se ona riba raspada :sad2: Gde god da je pipnem, ona se raspadne :sad2::sad2::sad2: Da li je možda od vruće vode, nemam pojma, ali u svakom slučaju nisam htela da rizikujem, nego sam naravno bacila tu ribu.
A ručak... odledim brzinski kremenadle, isečem na kolutove crni luk, poredjam u pleK, pa preko na kolutove isečen krompir, pa sve to lepo začinim solju i začinom C i preko malo posolim nekim začinom za pečenje i roštilj, pa prelijem pola onog preliva za ribu. Izlupam krmenadle i usolim, pa i njih stavim preko krompira, pa ih prelijem prelivom za ribu. Malo vode dodam sa strane, pa lepo pleK ušuškam u foliju i ... eno ga u rerni, videćemo kako će da ispadne ;)
Držite mi palčeve, juuuubiiim vas... :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back