ja sam sinoc pravila po tom tarinom receptu. jedino sto nisam stavila 300 g margarina (bilo mi zao da nacinjem drugi margarin

) nego 250 g.
u posudu sipas 400 g brasna, 3 kasike secera i 1 kasicicu soli. promesas. margarin iseckas na kockice i ubacis u to. prethodno sam izmerila 150 ml hladne vode i casu sa vodom stavila u zamrzivac da bi bila ledena. brasno i margarin sam viljuskom malo izdrobila i onda rukom mesila. bice ti onako grudvicasto sve dok ne stavis vodu. onda po malo dodavala vodu i mesila. i uplasila sam se da recept ne valja jer je testo bilo skroz onako mljackavo i razmisljala sam kako li cu moci posle oklagijom da ga razvijam. ali ispalo je sve ok. e kada si sve to umljackavila, onda podelis testo u dve posude: u jednu stavis manji deo u drugu veci, i stavis u frizider da stoji oko pola sata.
za to vreme sam odledila visnje (imala sam oko 400 g). kad se odlede, prospes sok a visnje pomesas sa jedno dve-tri kasike secera i isto toliko brasna.
dve jabuke sam iseckala na kockice i pomesala sa secerom i cimetom.
pleh oblozis uljem i brasnom.
veci deo testa razvijes i prebacis u pleh (najbolje je da ga namotas na oklagiju pa da ga tako prebacis). testo ce ti viriti iz tepsije i to tako ostavis. viljuskom ga izbusis na par mesta.
stavis visnje ili jabuke. ja sam u jednu polovinu stavila visnje, u drugu jabuke.
manji deo testa razvijes i stavis preko svega toga.
pritisnes sa strane.
visak testa odseces.
probusis na par mesta.
stavis da se pece u vec zagrejanu rernu na 200.
gornji deo testa sam sekla na tracice i tako stavljala, izgledalo mi je interesantnije.
i to onda ovako izgleda (losa je slika jer je bilo mracno):