Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako mislite da su pljeskavice pronašli Amerikanci, ili Lindini u Francuskoj - grešite. Pljeskavice su pronašli beogradski srednjoškolci u junu 1978. godine u beogradskoj kafani "Tri lista duvana". Bilo je to vreme kada su omladinci još uvek sedeli po kafanama koje su imale dušu, a ne bezdušnim kafićima, i kada kelnerima ni na kraj pameti nije padalo da provere da li su im gosti punoletni, poput Pussike i Kojota, ili ne, poput Pussikine mnogobrojne dečurlije!

Pljeskavica "Hamburger"

Sastojci:

Big Mac Meal

Priprema:

Stati u McDonaldsu u red, naručiti, platiti, uzeti tacnu i pokušati da
se uglaviš između fiksirane stolice i prikovanog stola. Posmatrati
decu, socijalne slučajeve i turiste oko sebe. Nekoliko puta u toku
obroka upitati se: "Šta ću ja ovde?" Ustati, ubaciti tacnu u sanduk
i izaći napolje.

U zavisnosti od apetita, pljeskavice su dolazile u veličinama od 10, 15 ili 20 komada, gde je 1 komad jednako 1 ćevap. Zbog površine koju je na stolu zauzimala pljeskavica "od 20" zvala se još i "Sovjetski Savez". To niko normalan nije mogao da pojede, osim krstarovskog dilbera Pere Ždere Amerikanca, i to samo za opkladu. Pljeskavice su stizale u dubokom limenom tanjiru, plivajući u moru zagorele masnoće i rastopljenog kajmaka sa Kalenića. Uz pljeskavicu se nisu jeli nikakvi prilozi, osim ako ti brkati kelner sa razvijenim roditeljskim instinktom ne donese ljute paprike u ulju ("Jedite, deco, to su vam čisti vitamini"), ali se zato pilo pivo, špricer i loza, a pre i posle se pušila Drina bez filtera, ili crveni Marlboro, ako si tog dana od matorih dobio džeparac.

:))))))
ja slistila sama sve sto je ostalo od boranije
nego
nisam te razumela, pravila si je sinoc, a danas je jedete?

Pa da...Imam ludacko radno vreme ( od 8:30 do 16:30), pa kuvam uvece za sutra.
Nego bornija je bila odlicna.Cak je i moja "jaca polovina jela, iako je do sada pricao kako nikad ne jede boranijü.E pa sad jede :)

Poslednja izmena:

Vako..paazi dobro..:lol: Zuppa di zucchine..ovo za Poverljivu...:D

Na malkice ulja proprzis narendanu glavicu crnog luka..dve sargarepe...parce celera
pa dodas na kockice iseckane 4 tikvice ..ja izvadim seme ..i to nalijes a vodom..dodas 1 kocku supe a i ne moras..samo dodas zacin..kada se skuva tj..svo povrce omeksa onda to u blender..pa vratis u serpu..dodas sitno seckanu mirodjiju..pustis kljuc dva..dosolis ako treba i to je to..serviras u tanjuru sa dve kasike kisele pavlake..super je .

Opet za Poverljivu ..zbog gostiju juce sto je imala..

300 gr..feta sir da nije slan previse..izmrvi se viljuskom..doda se 100 gr.tartar sosa ja kupim onaj od Dijamanta i dve male soljice od crne kafe prepecenog susama.To se dobro izmesa..i namaz se maze na neki od onih finih krekera ili na prepecen tost..jos ako ima i tanko isecenog prsuta..pergfect..uz vino naravno..

:)
zvuči skroz kul
kad god negde vidim poslužene krekere na taj neki fazon uvek pomislim kako je jednostavna, a super fora za posluženje, al se nikad toga ne setim kad treba
a042.gif
a030.gif

Srbi nisu svinje. Oni jedu sve. I mišićna tkiva (odreske), i masnoće (slanina), i koske (za supu). Ne bacaju ni repove, ni jezike, ni papke, a ne zaobilaze ni iznutrice, uključujući i organe za varenje (škembići), probavu (crevca na žaru) i reprodukciju (beli bubrezi). Usput znaju da smažu i po neku endokrinu žlezdu (brizle na žaru), a ne izbegavaju ni delove nervnog sistema.

Pohovani mozak "Dr Hannibal Lecter"

Sastojci:

Pola kila Goude
2 jaja
brašno
mrvice
so, mleveni biber

Priprema:

Isecite sir na deblje kriške, uvaljajte u brašno,
jaja i mrvice i pecite u tiganju s obe strane dok
ne porumeni.

Nekada se u svakoj boljoj kafani mogao naći pohovani teleći mozak. Iz nekog razloga to se smatralo otmenim, pa se služilo uz "sos tartar" u nekakvoj izuvijanoj posudi ("sosijeri") od plemenitog metala zvanog "rosfraj". U skromnijoj varijanti, kod kuće, taj isti mozak se pržio s jajima. Nije bilo tako elegantno, ali je bilo ukusno. Danas toga u mesarama nema. Mozak je odavno zabranjen zbog kravljeg ludila, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da pohujete kačkavalj. A pošto para često nema ni za njega, kupite lepo gaudu i uživajte. To je ionako zdravije od mozga. U svakom pogledu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back