gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
joj, sad sam se stila da je to jedna u milion stvari koju ne volim
de bas to ubode
a bas sve mogu da njopam, al mozak...
njet
de bas to ubode
a bas sve mogu da njopam, al mozak...
njet
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...nego šta nego treba....![]()
Iman baildi salata
Paprika crvena, ona mesnatija se ispece ili najbolje griluje,tikvice na ploskice takodje se izgriluju,i plavi paradajz takodje.
Napraviti u ciniji smesu za filovanjeavlaka koju ja malcice razredim jogurtom i zacinim sa belim lukom u prahu.
Onda filujem red po red.odozgo zavrsim pavlakom i pospem pecenim susamom.
Dobro ohladiti.
Iman baildi salata
Paprika crvena, ona mesnatija se ispece ili najbolje griluje,tikvice na ploskice takodje se izgriluju,i plavi paradajz takodje.
Napraviti u ciniji smesu za filovanjeavlaka koju ja malcice razredim jogurtom i zacinim sa belim lukom u prahu.
Dobro ohladiti.
e imas sad one gril tiganje, malo izrezbarene, od teflona...uuuu...to je skoro kao slana torta...ukusno zvuči baš...
...e sad ja nemam gril, pa me zanima kako bi bilo najbolje ispeći tikvice i plavi patlidžan
a da ne bude pun ulja....![]()
e imas sad one gril tiganje, malo izrezbarene, od teflona
tu se ionako nista ne lepi
ja u mom obicnom teflonskom pecem sve na kap ulja
prema mom iskustvo bolji od teflonskih gril tiganja su metalni gril tiganji, ne znam dal za to ima neki poseban naziv
tu baš dobiješ roštiljski ukus i sve, jedino što oni naravno zagorevaju i mora malo da se naulji šta god da pripremaš
nekad koristim jedan nekad drugi, zavisi za šta
Iman baildi salata
Dobro ohladiti.
pa pokusaj..ja imam onaj običan teflonski ravan....ako može na tome![]()
Srbi nisu svinje. Oni jedu sve. I mišićna tkiva (odreske), i masnoće (slanina), i koske (za supu). Ne bacaju ni repove, ni jezike, ni papke, a ne zaobilaze ni iznutrice, uključujući i organe za varenje (škembići), probavu (crevca na žaru) i reprodukciju (beli bubrezi). Usput znaju da smažu i po neku endokrinu žlezdu (brizle na žaru), a ne izbegavaju ni delove nervnog sistema.
Pohovani mozak "Dr Hannibal Lecter"
Sastojci:
Pola kila Goude
2 jaja
brašno
mrvice
so, mleveni biber
Priprema:
Isecite sir na deblje kriške, uvaljajte u brašno,
jaja i mrvice i pecite u tiganju s obe strane dok
ne porumeni.
Nekada se u svakoj boljoj kafani mogao naći pohovani teleći mozak. Iz nekog razloga to se smatralo otmenim, pa se služilo uz "sos tartar" u nekakvoj izuvijanoj posudi ("sosijeri") od plemenitog metala zvanog "rosfraj". U skromnijoj varijanti, kod kuće, taj isti mozak se pržio s jajima. Nije bilo tako elegantno, ali je bilo ukusno. Danas toga u mesarama nema. Mozak je odavno zabranjen zbog kravljeg ludila, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da pohujete kačkavalj. A pošto para često nema ni za njega, kupite lepo gaudu i uživajte. To je ionako zdravije od mozga. U svakom pogledu.
pa dobro...eto, ja ne volim da se dimim, kad sam mogla to da radim svaki dan
u dvorištu, nikad nisam palila roštilj, jednom sam se nagutala dima za
ceo život...i meni dovoljno...
..a kakav je taj obični metalni gril tiganj, to nisam nigde videla![]()
pa bre old skul, kako se ono zove... metal bez teflona, titana i ostalih premaza, samo metal.
valjda su starinski tiganji bili takvi
možda =)
ne znam odakle meni, mislim znam, kupila mi mama =) ali ne znam odakle njoj tačno.
mrzi me sad da ga izvlačim i slikam ali imam neke slike u šteku
evo kako izgleda
stavila sam dve, na prvoj se bolje vidi kakav je tiganj a na drugoj se bolje vidi koji efekat se postiže.
![]()
klik za uvećanje, afkors