Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas smo rucali paradajz corbu sa flekicama...dinstanu piletinu i krompir takodje dinstan...nista spektakularno.
Ukucani protestvuju sto sam ih bacila na laku i bljutavu hranu-ali to je vec tema za Podrsku za dijetu...
Dete pojelo dva tanjra pasulja u skoli...i to je simptomaticno:confused:

ja cu danas junetinu pecenu u rerni na zici prelivenu sosom od majoneza i pavlake sa puno zacina. ne volim ovo ali moram..danas je po jelovniku junetina :udriglavu:
bez supice i salate-samo proteini (i pavlaka i majonez :prstic:)
a za veceru boranija i mnoooooogooooo salate:klap:

Pravila sinoć onu vašu boraniju zapečenu u rerni....Kasno se setila da nemam ni margarin ni puter , pa narendala kačkavalj...Mirisalo divno, tako i izgleda, sad samo da se za ručak i proba.

P.S. ova tema mi je baš praktična, krenula sam sinoć da je češljam od 150 strane na ovamo...potrajaće..ali vredi, svašta sam pronašla..

Pravila sinoć onu vašu boraniju zapečenu u rerni....Kasno se setila da nemam ni margarin ni puter , pa narendala kačkavalj...Mirisalo divno, tako i izgleda, sad samo da se za ručak i proba.

P.S. ova tema mi je baš praktična, krenula sam sinoć da je češljam od 150 strane na ovamo...potrajaće..ali vredi, svašta sam pronašla..
:))))))
ja slistila sama sve sto je ostalo od boranije
nego
nisam te razumela, pravila si je sinoc, a danas je jedete?

...e, ja sam sebi sad ispržila jednu crvenu papriku, pola tikvice, sve lepo na
kockice....pa prelila sa dva jaja...začinila i još malo bibera...mmmm...
...dok ima paprika, definitivno ne mora da se kuva klasičan ručak svaki dan...;)

Kada bih vam pričala čime se sve prska voće i povrće, momentalno biste prestale da ga jedete. Naročito ne onda kad mu vreme nije, i kada izgleda kao sa slike.

Koju količinu hemikalija, opasnih, u svetu zabranjenih za upotrebu, pojedete u prvim jagodama, trešnjama, dinjama, lubenicama, breskvama...ne smem da kažem.:sad2:

Negde sam pisala kada je učiteljica pitala dete jednog proizvođača bostana da li imaju dinja, dete reklo:"Imamo za prodaju, za jelo nemamo.":mrgreen::dash::dash:

Daklem, sad sam pojela jednu debelu, mesnatu crvenu papriku, uz meso, za rucak.
I ostanu mi prsti narandzasto ofarbani :evil:.
Sta reci- kako samo montiraju paprike u vreme kupovine za zimnicu:besna:.

kao sto nasa koza sadrzi melanin, tako i biljke sadrze razne pigmente u sebi
koji mogu ostaviti tragove
kako god da se uzgajaju
opet su hiljadu puta zdraviji od przenog pomfrita i burgera iz meka i slicnih gluposti
kad vidim gde vode decu da jedu
pozli mi u momentu

Kako sta je cudno- a jel to normalno da mi paprike ostavljaju tragove po rukama?
Meni se to do sada nikad nije desilo.
Proletos mi se desilo i sa sljivama da mi ruke budu ofarbane u plavo.

...nije baš tako, nego se jedino lukovina koristila za to....ja sam davala mojoj deci
kad su bile male da jedu sveže povrće i uvek su bile obojene ručice od paprika
naročito....pa pozeleni voda od spanaća, i ostalog zeleniša...e sad što se to prosipa,
to je druga stvar, ja tu vodu recimo sipam u žardinjere..da nahranim cveće:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back